SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Românii şi-au aflat adversarii de la Wimbledon

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iunie 2010 00:00

Sportivii români prezenţi pe tabloul principal al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anlului, Wimbledon, şi-au aflat adversarii din manşa inaugurală.

Alexandra Dulgheru, cap de serie numărul 31, va juca în primul tur împotriva lui Kimiko Date Kurmm, ocupanta poziţiei 64 în clasamentul WTA. În vîrstă de 39 de ani, japoneza a participat pentru prima dată la turneul de la iarba londoneză în anul 1989. Cea mai bună performanţă a obţinut-o în anul 1996, cînd a ajuns pînă în semifinale unde a fost învinsă de Steffi Graf. Pentru Alexandra Dulgheru, prezenţa la Wimbledon reprezintă o premieră. În turul trei, Alexandra Dulgheru ar putea să o întîlnească pe Samantha Stosur, din Australia.

Edina Gallovits o va avea ca adversară pe Timea Bacsinszky, locul 39 mondial. Elveţianca (21 de ani) a participat de trei ori la Wimbledon, cea mai bună performanţă fiind accederea în turul doi în anii 2008 şi 2009.

Victor Hănescu, favorit 31, va juca pentru accederea în turul doi cu Andrey Kuznetsov, din Rusia, un sportiv de 19 ani, aflat pe locul 272 în clasamentul ATP. Pentru rus, prezenţa pe tabloul principal de la Wimbledon este o premieră.

Sorana Cîrstea o va întîlni în actul inaugural pe Petra Kvitova. Cehoaica, în vîrstă de 20 de ani, ocupă poziţia 61 WTA şi se află la a treia participare la Grand Slam-ul de la Londra, după cele din 2008 şi 2009 cînd a pierdut de fiecare dată în primul tur.

Raluca Ioana Olaru o va înfrunta pe Alize Cornet (Franţa). Franţuzoaica, numărul 78 în lume, este pentru a patra oară în carieră pe tabloul principal de la Wimbledon. În 2007 a realizat cea mai bună performanţă, turul doi.

Monica Niculescu, venită din calificări, o va avea ca adversară pe Gisela Dulko, din Argentina, aflată pe poziţia 42 în clasamentul WTA.

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
marian_u
marian_u  •  21 Iunie 2010, 17:55

numai Dulgheru si Hane pot sa treaca mai departe, ala care zice ca sunt adversari accesibili sa se uite la CM ca nu are treaba cu tenisul...

masteradoo
masteradoo  •  18 Iunie 2010, 16:20

Hai ca toti romanasii nostri au sanse sa treaca de primul tur. Adversarii sunt accesibili. Bafta!!!!!

razv007bulldog
razv007bulldog  •  18 Iunie 2010, 15:51

Sorana are meci greu...Kvitova e o jucatoare buna, o luptatoare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează