SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Rutina încălcată » Semifinalistă la București în 2014 și 2015, Niculescu s-a oprit ieri în turul 2, după 4-6, 4-6 cu Polona Hercog

Articol de - Publicat joi, 14 iulie 2016 00:00

Două zile la rând, aceeași oră de start, 14:00, sub soarele nemilos al verii bucureștene.

Două zile la rând, aceeași durere înfiptă în mijlocul spatelui, suferința care o chinuie pe Monica de aproape două luni. Două zile la rând și două deja vu-uri: în primul tur a înfruntat-o și învins-o pe Andreea Mitu, la fel ca în sferturile de finală de aici, de anul trecut. Ieri, a dat piept din nou cu Polona Hercog, pe care o depășea greu, tot în "sferturi", dar în 2014.

"Nici nu vreau să-mi mai amintesc de acel meci!", exclama românca marți, după victoria la Mitu. "Cât a fost? 7-6 în decisiv și vreo trei ore de joc, nu-i așa?", își amintea ea, invitată în studioul BRD Tennis Insider. Așa era. O luptă formidabilă, mereu pe muchie. Care însă ieri nu a mai putut fi repetată.

Fără inspirație

Monica împotriva Polonei, un duel de slice-uri, al româncei pe forehand, al slovenei pe rever. Dar nu doar atât. O confruntare pentru un loc în sferturile de finală. Cu tot ce implică ea. Numai că Niculescu nu a avut cea mai inspirată zi. A stat acolo cât a putut, a avut o minge de break la 4-4 în primul set, apoi a revenit în al doilea de la 1-3 la 3-3. Dar mai mult nu a fost posibil. "S-a văzut că nu sunt antrenată, n-a fost un meci reușit, am greșit mult, eu, care nu fac asta de obicei", a caracterizat pe scurt românca disputa de ieri. "Nu mi s-a părut nici că Hercog ar fi jucat extraordinar, șansele erau acolo, dar nu am putut. Atâtea mingi ușoare greșite, nu a mers returul, nu am avut forță în lovituri".

A vrut însă să participe aici pentru turneu, pentru public, unul care o simpatizează necondiționat. După două ediții consecutive în care a ajuns până în semifinale, entuziasmând tribuna cu puterea de luptă și cu execuțiile ei neconvenționale, acum s-a oprit mai repede. Și are în această perioadă altă prioritate: să-și îngrijească suferința la spate.

41%a fost procentajul de câștig pe primul serviciu al Monicăi Niculescu în meciul de ieri

Vizită la doctor

Ieri, după meci și conferința de presă, Monica Niculescu avea programată o altă vizită la doctor. "Să vedem ce-mi spune, poate voi putea să-mi fac un plan apoi", a spus ea, apăsată de nesiguranța situației actuale. Este vorba despre o hernie de disc, în zona toracală, care a început să se manifeste la Madrid, iar ulterior s-a agravat. Niculescu a renunțat la câteva turnee, Strasbourg, pe zgură, și la cele pe iarbă premergătoare Wimbledon-ului, dar a jucat la Roland Garros și la All England Club. "Am luat antiinflamatoare și Midocalm, doar așa am putut să joc. După meciul cu Parmentier, de la Paris, fusese și foarte frig afară, nici nu puteam să mă mai mișc", a povestit Monica. "Am fost la vreo opt doctori, am făcut injecții, RMN-uri, acupunctură. Simțeam ca un fulger pe coloană. Nu știu ce voi face, voiam să joc multe turnee, începând cu cele din America...". A spus apoi că antrenorul ei, Călin Ciorbagiu, e mulțumit de faptul că a putut să treacă un tur la Wimbledon și unul la bucurești, dar Monica a încheiat în lacrimi: "Cine știe? Ne-am gândit și poate chiar să nu mai joc deloc anul ăsta...".

Antrenor nou

Andreea Mitu a câștigat ieri în primul tur al tabloului de la dublu, făcând pereche cu experimentata Alicja Rosolska, 6-4, 6-4 cu Valentina Ivahnenko și Marina Melnikova din Rusia. Românca va participa la dublu și la JO de la Rio, alături de Raluca Olaru. "Am primit vestea luni, încă nu am apucat să discutăm prea mult despre asta pentru că eram concentrată pe turneu. De săptămâna viitoare însă mă voi redirecționa și spre asta", a spus ea. Mitu a început să lucreze de curând cu fostul jucător Victor Crivoi. "E foarte OK, am schimbat și preparatorul fizic. Simt o energie bună, ne înțelegem, comunicarea e cheia", a spus Andreea.

Două românce azi

Simona halep și Patricia Țig, celelalte românce calificate în turul secund, vor juca azi. Pati e în al doilea meci de pe Central, contra Anastasijei Sevastova (Let), iar Simona Halep o va întâlni pe bulgăroaica Isabela Șiniakova în a treia partidă. Sesiunea începe de la ora 14:00.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  14 Iulie 2016, 14:16

Nu rutina a fost incalcata,ci Niculescu a fost umilita...a fost obligata sa ia lectie tenis de la Hercog

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  14 Iulie 2016, 13:01

Foarte frumoase aceste articole despre tenis ...avem nevoie de ele ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează