SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAŢII

Sampras: "Nadal îl poate depăşi pe Federer!" Tu ce crezi?

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 septembrie 2010 00:00

Rafael Nadal este o "bestie" pe teren care este capabilă să-l depăşească pe Roger Federer. Aceasta este părerea lui Pete Sampras, unul dintre cei mai bun tenismeni din toate timpurile.

 

"Dacă va fi deştept cu organizarea programului şi, ţinînd cont că este atît de tînăr, poate să facă asta, să ne depăşească pe toţi", a declarat Sampras.

"Singura întrebare legată de Rafa este cît va rezista din punct de vedere fizic, cît va rezista corpul la efortul pe care îl depune pentru fiecare punct. Doar uitaţi-vă la el, este neobosit!", a adăugat Sampras.

Rafael Nadal, în vîrstă de 24 de ani, s-a impus la US Open, trecîndu-şi în palmares cel de-al nouălea trofeu de Grand Slam. În plus, el s-a alăturat celor şase tenismeni care au reuşit să cîştige toate cele patru turnee majore.

Pe de altă parte, Roger Federer deţine recordul celor mai multe victorii în turneele de Grand Slam, 16, întrecîndu-l pe Pete Sampras care are 14 succese.

"A cîştigat toate cele patru turnee majore. Are aurul olimpic. Îşi domină adversarul principal, pe Roger", a comentat Sampras referindu-se la duelul dintre Federer şi Nadal.

"Nu cred că scopul său este să ajungă la 16, 17 sau 18 trofee, Nadal vrea doar să-şi îmbunătăţească jocul şi asta se întîmplă. Poate să-l depăşească pe Federer, munceşte foarte mult, să tot în ficare meci. Este ca o bestie", a adăugat Pete Sampras.

Totuşi, Sampras recunoaşte că Roger Federer mai are şanse reale de a se impune în turneele majore.

"Este mereu principalul favorit la fiecare turneu pe care îl joacă. A avut două puncte de meci cu Djokovic. Putea foarte bine să ajungă în finală. Joacă bine, nu văd nici un mare declin. Următorii doi-trei ani vor fi o provocare pentru Roger. Mai poate să cîştige trofee de Grand Slam",  a spus Sampras.

Întrebat care este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, Pete Sampras a declarat: "Toţi vor să dau un nume. Asta nu se poate. Fiecare generaţie are numele ei. În ani '60 a fost Laver, apoi Ivan Lendl şi John McEnroe, în '80. Eu şi Agassi ne-am afirmat în anii '90. Este greu să dai un răspuns."

"Dar Rafa este cu siguranţă acolo sus. Se află printre primii trei-patru doar pentru ceea ce a fost capabil să facă pînă acum şi încă nu s-a terminat. Este de-abia la jumătatea carierei, deci mai poate realiza multe lucruri grozave"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
reddogradumtl
reddogradumtl  •  24 Septembrie 2010, 17:24

@exploziv esti cam in urma cu statisticile prietene, cum adica sa i-o traga "din nou" la Nadal. Hai sa-ti reimprospatez memoria: All matches: Nadal 14–7 All finals: Nadal 12–5 Grand Slams: Nadal 6–2 Grand Slam finals: Nadal 5–2 Best of five sets: Nadal 8–3 Masters Cup: Federer 2–0 Masters Series: Nadal 7–3 Masters Series finals: Nadal 6–3 se pare ca in duelurile directe sta "putin" mai bine Nalal, dar asta nu inseamna ca Roger nu este un super j

exploziv_2003
exploziv_2003  •  24 Septembrie 2010, 14:34

@tqmilanzeul: iar tu esti un ipocrit! Imi pare rau ca Roger nu a ajuns in finala, sa i-o traga din nou Nadal. Anul trecut radeati toti pe sub mustati, acu' tot voi faceti gura. Sincer, sper ca Roger sa reziste cat mai mult si sa ajunga in cat mai multe finale cu Nadal si sa plangeti in pumni!

tqmilanzeul
tqmilanzeul  •  24 Septembrie 2010, 12:27

Sper sa se scufunde legenda asta inacrita... Forza Rogerioooo

Vezi toate comentariile (4)
Comentează