SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Samuraiul Kei Nishikori a făcut istorie la US Open! » L-a învins pe Novak Djokovici şi s-a calificat în finală!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 06 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 06 septembrie 2014 22:24

Japonezul Kei Nishikori a făcut istorie în această seară la US Open după ce a reuşit să-l învingă pe numărul 1 mondial în 4 seturi, scor 6-4, 1-6, 7-6, 6-3. ♦ A devenit primul japonez care ajunge într-o finală de Mare Şlem!

Novak Djokovici era mare favorit înaintea confruntării cu Kei Nishikori din semifinalele US Open, dar calculele hîrtiei nu au corespuns cu realitatea din teren. Micuţul japonez a controlat prima parte a meciului şi a trecut în avantaj cu un joc curajos şi extrem de eficient.

Sîrbul şi-a revenit imediat după pauză şi părea decis să nu-l mai lase pe Nishikori în controlul partidei. Două breakuri, mai multă consistenţă pe propriul serviciu şi Nole a egalat la seturi, scor 6-1.

Nu a fost cazul însă unui dezechilibru în setul al treilea! S-a mers cap la cap, chiar cu un mic avantaj pentru japonez, iar Kei a servit chiar pentru set cu un break surprinzător în gameul 8. Dar Djokovici a revenit în stilul caracteristic şi a dus setul în tie-break. Numărul 1 mondial a avut însă o cădere inexplicabilă, japonezul s-a desprins la 4-0 şi şi-a adjudecat setul cu 7-4.

Venit după două meciuri maraton în optimi cu Milos Raonici şi în sferturi cu Stanislas Wawrinka, ambele de 5 seturi, Kei nu a arătat urme de oboseală nici în setul al 4-lea, a continuat să pună presiune la mingile scurte ale lui Djokovici, a profitat de lipsa de vlagă a sîrbului în momentele importante şi a cîştigat clar, scor 6-3.

Astfel a făcut istorie, devenind primul jucător japonez care ajunge într-o finală de Mare Şlem. Acolo îl va întîlni pe cîştigătorul partidei dintre Roger Federer şi Marin Cilici.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (82)
panion44
panion44  •  07 Septembrie 2014, 21:08
Postat de cosmin_1 pe 06 Septembrie 2014, 22:38

Sa speram ca nu o sa ii mai aduca presa laude carnatului asta sarb care are de obicei un noroc teribil ca a ajuns pe primul loc!Mai are de mancat mamaliga multa sa ii ajunga pe Federer si Nadal

SUPERIDIOTULE TU CREZI CA SE AJUNGE PE PRIMUL LOC DIN GRESEALA?ADICA PESTE 100 DE SAPTAMANI PE PRIMUL LOC POTI FI DIN NOROC?1-2 SAPTAMANI POTI FI DIN NOROC DAR PESTE 1000 NU EXISTA...ESTI PREA HATER...

soriniz
soriniz  •  07 Septembrie 2014, 11:36

Cu toate acestea, daca croatul serveste ca in meciurile cu Berdich si Federer este aproape imposibil sa-i faci break. Va fi o finala intre doi jucatori care o merita, desi personal l-as fi preferat pe Federer acolo.

soriniz
soriniz  •  07 Septembrie 2014, 11:25

"Micutul" japonez are 178 centimetri inaltime, deci este micut pe langa Isner, Karlovic sau Berdich si nu cu mult mai mic decat Djokovici, Federer sau Nadal. Asta este desigur un handicap la serviciu, dar are alte atuuri care ii permit ca in momentul in care este apt fizic sa se poata bate cu cei mai buni de la egal la egal: o tehnica excelenta , loveste mingile fara sa le lase sa urce, aproape din demi-vole, deplasare in teren foarte buna si psihic de adevarat luptator.

Vezi toate comentariile (82)
Comentează