SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Şapte locuri ocupate » Cibulkova și-a asigurat și ea prezența în Turneul Campioanelor

Dominika Cibulkova a avut un sezon solid, cu 3 titluri şi alte 3 finale disputate // FOTO Reuters
Dominika Cibulkova a avut un sezon solid, cu 3 titluri şi alte 3 finale disputate // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2016 00:00

Dominika Cibulkova şi-a asigurat ieri prezenţa la Turneul Campioanelor, după ce a cucerit titlul la Linz.

O săptămână importantă, pe care slovaca a tratat-o ca pe o misiune din primul până în ultimul minut. S-a văzut asta din atitudinea ei combativă, zgomotoasă, din risipa de energie şi din determinarea pusă în fiecare meci jucat.

Aşa e mereu Cibulkova, dar la Linz parcă a pus un strop în plus din toate cele enumerate înainte. Avea şansa de a se califica în premieră la Turneul Campioanelor şi a făcut tot ce a depins de ea ca să reuşească: a cucerit titlul.

Numărul 10 mondial, slovaca în vârstă de 27 de ani a trecut în finala de ieri cu 6-4, 7-5 de elveţianca Viktoria Golubic. N-a fost tot timpul uşor, însă Dominika a luptat şi cu adversara, şi cu emoţiile. La final, s-a lăsat să alunece pe podeaua cenuşie, ca după o mare izbândă.

Pentru ea chiar era. Nu neapărat trofeul, al treilea din acest an, după Katowice şi Eastbourne, ci consecinţa lui. Prin punctele acumulate în Austria, ea şi-a asigurat prezenţa la Singapore.

A 7-a calificată, cu numai o săptămână înainte de debutul ultimului concurs important al anului. Tot la Linz a obţinut calificarea, cu două zile înainte, Garbine Muguruza. Iar ultimul loc e încă la bătaie, turneele de la Moscova şi Luxemburg urmând să dea verdictul.

Mai aproape de Nole

Andy Murray a cucerit ieri titlul în turneul Masters de la Shanghai, după 7-6 (1), 6-1 în finală contra spaniolului Roberto Bautista.

A fost a doua izbândă de această categorie din 2016 pentru scoţian şi a 13-a a carierei. Mai important însă pentru el e faptul că astfel se apropie la 915 puncte de Novak Djokovici, numărul unu mondial.

Bătălia pentru poziţia de lider e deschisă pe finalul de sezon, din care mai sunt de disputat câteva concursuri. Cel mai important va fi chiar Turneul Campionilor (Londra, 13-20 noiembrie).

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close