SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP SUSPENDATĂ

EXCLUSIV Suspendată și ea pentru dopaj, Sara Errani a vorbit cu Gazeta despre ce o așteaptă pe Simona Halep la TAS: „În cazul ăsta, nu se mai poate schimba nimic!”

Sara Errani a vorbit cu GSP despre situația Simonei Halep
Sara Errani a vorbit cu GSP despre situația Simonei Halep

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 11:45 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 15:10

Prezentă la București, acolo unde s-a calificat vineri dimineață în semifinalele „Țiriac Foundation Trophy”, italianca Sara Errani (36 de ani, #115 WTA) a oferit o reacție în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor pe marginea suspendării de patru ani primite de Simona Halep

Sara Errani și Simona Halep s-au întâlnit de mai multe ori în circuitul feminin, ambele fiind considerate două dintre specialistele tenisului pe zgură. Jucătoarea din Italia, care deunăzi declara că obișnuiește să urmărească meciurile Simonei pentru a-i analiza strategiile din timpul meciurilor, s-a pronunțat după verdictul drastic primit de Halep. 

Errani vorbește din postura unei jucătoare care s-a confruntat la rândul ei cu o suspendare pentru dopaj și afirmă că soarta Simonei ar putea rămâne neschimbată și după apelul de la TAS, în măsura în care se consideră că argumentele tribunalului independent care a analizat cazul sunt de neclintit.

Sara Errani, despre cazul Simonei Halep: „Chiar nu știu ce șanse poate avea la TAS”

„Este o situație foarte grea! Toți care-i sunt alături trebuie să citească sentința ei și sa fie precauți. Clar nu e o situație bună pentru ea.

Sper să fie cât mai puternică să treacă peste asta. Chiar nu știu ce șanse poate avea la TAS. Acolo vor citi tot și se vor uita peste tot. Depinde foarte mult... 

Dacă sentința venită acum e solidă și sunt argumente [indubitabile], atunci nu se mai poate schimba nimic, e totul clar și nu vor schimba. Chiar nu știu ce se va întâmpla”, a declarat Errani, în exclusivitate pentru reporterul GSP prezent la „Țiriac Foundation Trophy”. 

Ce a vorbit Mouratoglou cu Halep, înainte ca Simona să ia substanța interzisă
HALEP, SUSPENDATĂ
Ce a vorbit Mouratoglou cu Halep, înainte ca Simona să ia substanța interzisă

Și Sara Errani a fost suspendată pentru dopaj

Sara Errani, jucătoare importantă a Italiei, care la simplu a ajuns până pe locul 5, iar la dublu a fost lider mondial, a fost supusă unui control doping în afara competiției pe 17 februarie 2017, arată o retrospectivă a jucătorilor importanți prinși dopați realizată de Gazeta Sporturilor zilele trecute

În aprilie a fost informată că proba A este pozitivă la letrozol, o substanță aflată pe lista interzisă. Audierea a avut loc pe 19 iunie, iar decizia a venit pe 3 august, două luni de suspendare, care se încheiau pe 2 octombrie, ea evoluând în timp ce era anchetată.

Italianca s-a apărat spunând că a ingerat accidental substanța, conținută în medicamentul Femara, luat de mama ei suferindă de cancer.

Suspendată și ea pentru dopaj, Sara Errani a vorbit cu Gazeta despre ce o așteaptă pe Simona Halep la TAS: „În cazul ăsta, nu se mai poate schimba nimic!”
Sara Errani / Sursă foto: Cristina Hutu / Facebook@ Țiriac Foundation Trophy

Pe 23 august a făcut apel la TAS pentru că nu era de acord cu faptul că i s-au luat punctele și banii câștigați, acest apel a fost contopit și cu cererea Agenției Naționale Anti-Doping din Italia, nemulțumită de durata suspendării.

Audierea a avut loc pe 7 și 9 noiembrie 2017, iar decizia a venit în iunie 2018, Sarei fiindu-i prelungită suspendarea, care a devenit una de zece luni. Ea a revenit în circuit în februarie 2019.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

The Guardian scrie că Halep e suspectă de dopaj și la Wimbledon: „Avea de 46 de ori mai mult roxadustat decât o femeie de înălțimea și greutatea ei”

„Asta voiau de la Simona. Nu accepta nici dacă o suspendau 100 de ani!” » Avocatul lui Halep a venit cu detalii din interior: „ITIA e o instituție îndreptată spre distrugerea sportivului”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
emil1986
emil1986  •  15 Septembrie 2023, 13:33
Postat de achenbachfrederikk pe 15 Septembrie 2023, 12:47

Ce mi-e Halep, ce mi-e Errani. Sa va fie rusine ! Ati fost prinse ca aia la furat de gaini. Oribile femei.

Stai linistit ca toate de la varf iau substante interzise. Exista un moment in care unele dintre ele trebuie sa fie date exemplu. Daca tu crezi ca Serena, la tonajul pe care-l avea in ultimii 5-6 ani de cariera n-a luat nimic ... esti de-o naivitate ...

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  15 Septembrie 2023, 13:25

Urmeaza : Djokovic , el cu "bauturile miraculoase " , cam de cativa ani buni ...

elgabri
elgabri  •  15 Septembrie 2023, 13:21

Nici Nufarul nu o mai albeste pe trisoare !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează