SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-OLANDA 0-3

Scurt pe trei » România a ratat calificarea în barajul pentru Grupa Mondială după 0-3 cu Olanda

Copil şi Hănescu nu au rezitat în meciul cu Rojer şi de Bakker
Copil şi Hănescu nu au rezitat în meciul cu Rojer şi de Bakker

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2013 21:00

Victor Hănescu şi Marius Copil au fost învinşi de Robin Haase şi Jean-Julien Rojer, iar România a pierdut încă de ieri întîlnirea cu Olanda.

"E păcăt că s-a terminat aşa repede", spune Andrei Pavel. Întîlnirea dintre România şi Olanda s-a încheiat ieri, după numai două zile. Ieri, căpitanul nejucător a fost nevoit să-l trimită în teren pe Victor Hănescu în locul lui Horia Tecău, acesta avînd încă probleme la gamba piciorului, la care s-a accidentat în urmă cu patru săptămîni. Şi olandezii au mutat, trimiţîndu-l în teren pe Robin Haase în locul lui Thiemo de Bakker.

Sub ochii a sute de suporteri entuziaşti şi într-o sală care străluceşte, Victor şi Marius au debutat greu, cu Hănescu pierzîndu-şi serviciul chiar din game-ul al treilea. Coloraţii olandezi din tribune au stat cuminţi şi au aşteptat ca setul să aterizeze în dreptul favoriţilor lor, aşa cum s-a şi întîmplat.

Românii au sperat că vor striga şi ei de bucurie. Lucrurile au mers bine, Copil şi Hănescu au părut mai aproape de rapiditatea şi agerimea olandezilor, dar în game-ul al unsprezecelea, Copil a cedat şi el serviciul şi Haase şi Rojer nu au ratat ocazia de a închide şi a doua parte.

Lupta a continuat şi în setul al treilea, Haase l-a aplaudat pe Copil pentru o reuşită la fileu, dar tot ei aveau să se impună. Olandezii au cîştigat cu 6-4, 7-5, 6-4 şi totodată şi întîlnirea cu România, iar apoi au sărbătorit pe teren cu o partidă de fotbal la bustul gol.

"Au jucat bine, am simţit tot timpul că sînt peste noi. Nu ştiu dacă sînt mereu aşa, dar azi le-au ieşit nişte retururi fantastice", a spus Victor Hănescu. El a adăugat că s-a simţit obosit, după maratonul de cinci seturi de vineri. Marius Copil, care şi el a avut unele probleme medicale, s-a refăcut şi a încercat să aducă măcar un punct României. "N-a fost cea mai bună zi a noastră, am greşit unele mingi", a spus el.

Azi, ultimele două partide de simplu se joacă după sistemul cel mai bun din trei seturi pentru că întîlnirea e deja decisă. Olanda merge la barajul pentru Grupa Mondială, iar România rămîne în Zona Euro-Africană.

Onoraţi de federaţia internaţioanală
Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Florin Segărceanu şi Andrei Pavel au primit ieri din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis "Premiul devotamentului" pentru prezenţele lor în Cupa Davis.

Această iniţiativă a fost lansată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea ITF. Premiul este înmînat tuturor jucătorilor de tenis şi foştilor jucători de tenis din întreaga lumea care şi-au reprezentat ţara în Cupa Davis şi au strîns minimum 20 de întîlniri acasă şi în deplasare sau 50 de întîlniri la orice nivel al competiţiei. "Am fost foarte onorat să fiu alături de nume mari ale tenisului românesc. A fost frumos!", a spus Andrei Pavel.

România-Olanda 0-3

Vineri
Adrian Ungur-Robin Haase 4-6, 4-6, 6-3, 3-6
Victor Hănescu-Igor Sijsling 4-6, 6-7 (5), 6-2, 7-6 (5), 2-6

Ieri
Marius Copil/Victor Hănescu-Robin Haase/Jean-Julien Rojer 4-6, 5-7, 4-6

Azi, ora 13:00 (în direct TVR2)
Victor Hănescu-Robin Haase
Adrian Ungur-Igor Sijsling

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
andrei_ag
andrei_ag  •  07 Aprilie 2013, 15:24
Postat de andrei_ag pe 07 Aprilie 2013, 13:26

Si totusi ce surpriza. Cu un super antrenor si un super Horia Tecau (cel mai indolent jucator roman din istoria tenisului) eram favoriti.

Pardon, era vorba despre Victor Hanescu - cel mai indolent si suficient sportiv din Romania.

andrei_ag
andrei_ag  •  07 Aprilie 2013, 13:26
Postat de cata2630 pe 07 Aprilie 2013, 12:58

rezultatele nu conteaza in cupa davis... nu e interesanta financiar... bine ca avem conducere noua

Si totusi ce surpriza. Cu un super antrenor si un super Horia Tecau (cel mai indolent jucator roman din istoria tenisului) eram favoriti.

cata2630
cata2630  •  07 Aprilie 2013, 12:58

rezultatele nu conteaza in cupa davis... nu e interesanta financiar... bine ca avem conducere noua

Vezi toate comentariile (3)
Comentează