SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Senzații regăsite » Simona Halep s-a calificat ieri în ”optimi” la Roma, după un meci convingător în fața lui Alison Riske

Simona Halep
Simona Halep

Articol de , - Publicat joi, 14 mai 2015 00:00

A doua jucătoare a lumii o întîlnește azi pe Venus Williams pentru un loc în sferturi de finală. De aici, de pe zgura din capitala Italiei, a început în 2013 ascensiunea româncei

Cînd te întorci într-un loc în care te-ai simțit bine, e inevitabil să nu simți energia pozitivă. Să nu retrăiești senzațiile și să nu te încarci măcar un pic din amintiri, mai ales într-un moment în care e nevoie de așa ceva. Simona Halep s-a reîntors pe terenurile de la Foro Italico, avînd nevoie de meciuri pe zgură, avînd nevoie să-și regăsească jocul pe suprafața roșie. În 2013 era pe locul 64 în lume și urca pînă în semifinale. În 2015 e numărul doi mondial, dar vine după o eliminare prematură de la Madrid. "E o mare diferență între mine cea de acum și cea de acum doi ani. Am mai multă experență, sînt obișnuită să fiu în Top 10, Top 20. Timp de doi am jucat turnee mari, pe arene mari. E diferit acum, sînt mai încrezătoare și iau meciurile ca pe ceva normal", a spus Simona.
Nevoia de victorii pe zgură s-a văzut la fiecare minge din partida de ieri cu Alison Riske.

Simona și-a dorit mult și asta s-a reflectat în felul în care a sărbătorit fiecare punct. A strîns de multe ori din pumn, a strigat "come on!". "Am început să fac acest lucru din nou. Așa mă motivez eu în timpul meciurilor pentru a fi din nou la fel ca la Indian Wells și Miami. E important să fii pe teren la fel cum ești în afara lui, adică natural", a adăugat Halep. A avut doar cîteva scăpări în meciul cu americanca Riske, 45 WTA. În primul set, cînd conducea cu 5-1, dar n-a reușit să-l închidă. Însă în al doilea a dominat-o în partea a doua, partida încheindu-se cu 6-3, 6-0 în 61 de minute. Roma, cetatea eternă a redescoperirii.

Program

Arena Pietrangeli, ora 12:00
Alexandra Dulgheru-Ekaterina Makarova(Rus)
urmat de Simona Halep- Venus Williams (SUA)
Arena Centrală, nu înainte de ora 22:00
Irina Begu-Victoria Azarenka(Blr)
* meciurile vor pe DolceSport şi liveSCORE pe GSP.RO

"Nu mai am nici o problemă la spate. Mă simt bine, nu mai am nici o durere. A fost doar o contractură la mușchi. Pot să alerg, pot să joc, pot să fac orice pe teren"
Simona Halep

Trei înfrîngeri la Venus

Simona o întîlnește în optimi de finală pe Venus Williams, o jucătoare în fața căreia nu a reușit nici o victorie din cele trei disputate. Prima a avut loc în 2012, la Madrid. Un meci strîns pe care americanca l-a cîștigat cu 8-6 în tie-break-ul decisivului. O săptămînă mai tîrziu s-au reîntîlnit la Roma și succesul lui Venus a fost mai clar. Ultima confruntare s-a petrecut în 2013, la Tokyo, cînd au fost din nou trei seturi. Sora mai mare a familiei Williams, care a ajuns la 34 de ani, e pe locul 16 în lume.

"Serena și Șarapova, mari campioane"

La conferința de presă de după meciul cu Alison Riske, prima întrebare a ziariștilor prezenți prezenți la Roma a fost: "Simona, felicitări! Ești numărul doi în lume, ai cîștigat multe turnee, dar de fiecare dată cînd începe un turneu, lumea vorbește despre Serena și Șarapova. Aș vrea să știu dacă e un lucru pe care-l accepți pentru că îți ia presiunea de pe umeri sau te gîndești că meriți mai multă atenție?". Răspunsul Simonei a fost: "Bună întrebare, nu m-am gîndit la asta. E normal să se vorbească despre Serena și despre Șarapova, ele sînt mari campioane, au cîștigat multe trofee de Mare Șlem, multe alte turnee. Eu abia anul trecut am urcat în top, e normal și nu sînt dezamăgită de asta. E bine așa și îmi doresc ca lucrurile să rămînă așa. În acest mod eu pot să mă gîndesc doar la ce am de făcut".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
balauru48
balauru48  •  14 Mai 2015, 12:50

NU NE INTERESEAZA DE halep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close