SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN / SERENA WILLIAMS-SAFINA DINARA 6-0, 6-3

Serena Williams a cîştigat al patrulea titlu de la Melbourne

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 ianuarie 2009 00:00

Finala feminină de la Australian Open, dintre Serena Williams, deja triplă campioană la Melbourne (2003, 2005, 2007) şi Dinara Safina s-a terminat  în două seturi, 6-0, 6-3, cu victoria americancei.

Americanca a cucerit împreună cu sora ei, Venus, titlul şi în proba de dublu feminin.

Setul întîi Serena Williams a început primul set la serviciu. Prima minge de break şi gameul a fost cîştigat de americancă. Williams cîştiga al treilea game consecutiv. Serena Williams face un joc perfect, şi cîştigă game după game, 5-0. Primul set se încheie cu 6-0 pentru Serena Williams.

Setul doi începe cu un game cîştigat de Safina Dinara. Serena cîştigă un game, 1-1. Americanca este în cea mai bună formă, 2-1. Safina se apropie, 2-4. Serena Williams este urmărită din tribună de sora ei, Venus şi cîştigă, scor 2-5. Safina are publicul alături şi mai cîştigă un game, 3-5. Ultimul game îi aduce Serenei al patrulea titlu Australian Open, în mai puţin de o oră.

Această victorie o clasează pe Serena Williams numărul unu mondial, detronînd-o pe Jelena Jankovici. Acesta este al zecelea titlu de Grand Slam din cariera Serenei Williams.

Cea mai mică dintre surorile Williams s-a mai impus la turneul de la Melbourne în 2003, 2005 şi 2007, iar titlul din acest an este cel de-al 10-lea obţinut în întreaga carieră de simplu la un turneu de Grand Şlem. Ea a devenit astfel a şaptea femeie care a câştigat cel puţin 10 titluri majore şi este sportiva care a obţinut cele mai mari câştiguri de-a lungul carierei, cu aproximativ 23 de milioane de dolari.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
 •  31 Ianuarie 2009, 18:23

...Stop...RASISM..... R etarzi A nonimi S inistri I nadapati S tricati T urneul I nternational

 •  31 Ianuarie 2009, 15:48

victorie meritata. bravo serena. vad ca sunt multi rasisti pe acest forum din pacate. AO nu este un concurs de frumusete, ci unul de tenis, se impune cine este mai bun.

 •  31 Ianuarie 2009, 13:01

iar a castigat neagra asta uffffffff

Vezi toate comentariile (8)
Comentează