SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Serena Williams schimbă regulamentul în tenis » Anunțul făcut de președintele WTA

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 martie 2018 19:04

Revenirea Serenei Williams după pauza de maternitate a născut o adevărată polemică în rândul specialiștilor în tenis și a jucătoarelor.

 Tot mai multe voci cer ca jucătoarele care revin după nașterea unui copil să aibă clasamentul protejat, printre cele mai vehemente voci fiind Darren Cahill și James Blake, fost număr 4 ATP.

Steve Simon, președintele WTA, a luat în considerare cererile și declară că această regula va căpăta o altă formă din sezonul următor. 

"Când această regulă a fost stabilită, cu un an în urmă, jucătoarele nu au fost de acord ca cele care revin dupa pauza de maternitate să fie capi de serie. Ele au decis. O să vedem cum putem schimba această regulă din sezonul următor", a declarat Steve Simon, președintele WTA. 

Cahill și Blake, reacții categorice

Darren Cahill a fost primul care a reacționat, declarând că: "Serena, la fel ca toate jucătoarele care au născut, trebuie protejată de WTA. Trebuie să aibă clasamentul protejat".

Și James Blake, directorul turneului de la Miami și fost număr 4 ATP, consideră că Serena ar fi trebuit să fie printre capii de serie ai competițiilor și că regulamentul WTA trebuie modificat. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
131139337366621
Mircea Hortensiu Tomuș  •  26 Martie 2018, 01:07

PĂi e concurs de născut copii, sau joc sportiv de tenis. Putem organiza, tot așa, pe EURO (sau DOLARI) concurs de făcut copii. Ar fi un concurs de mare succes pe întreg mapamondul. Se poate crea un REGULAMENT și pentru ca acest domeniu atât de susceptibil la evoluțiile socio-economice, și nu numai, SĂ DEVINĂ, astfel, SPORT!

1149733718378877
Penca Laurentiu  •  24 Martie 2018, 17:19

Eu propun sa joace direct finale la toate turneele timp de 2 ani pt ca a devenit mamă. Ce prostii mai propun unii...

10204503677230697
Dinu Androniuc  •  24 Martie 2018, 15:06

Pai atunci cum facem....daca de exemplu toate din top 100 raman gravide in acelasi timp.....2 ani nu mai joaca nici una....le pastram locul ca ele au ramas gravide.....Alte jucatoare muncesc si ajung in top 100 in perioada aia de 2 ani....si cand revin celelalte 100 care au ramas gravide ,le dam jos pe cele care au urcat in top 100.....si le punem inapoi pe astea gravide? huh?De ce ? Pentru ca e vorba de Serena? Pai cand a ramas gravida si a revenit belgianca Clijsters atunci nu s-a facut atata circ.....Acuma ca e vorba de Serena ,hai sa vedem cum facem.....Normal ca nu e corect.....Atunci sa inghetam locurile si pentru cei accidentati....Jokerul,Nadal,Federer,Wawrinka.,,,,etc.....Nu este corect si nici logic.....Logic e doar pentru ***....o Discutie aiurea...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează