SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Serena Williams se impune pentru a patra oară la Wimbledon!

Serena Williams
Serena Williams

Articol de - Publicat sambata, 03 iulie 2010 00:00

Serena Williams a reuşit să o învingă în finala de la Wimbledon pe Vera Zvonareva, scor 6-3 6-2, adjudecîndu-şi cel de-al patru trofeu din palmares pe iarba londoneză, după cele din 2002, 2003 şi 2009.

Rusoaica a început bine partida mergînd pas la pas cu Serena în  debutul primului set. Americanca a trecut însă în ofensivă şi a reuşit să profite de erorile adversarei sale la scorul de 4-3. După două mingi de break salvate, Zvonareva a trebuit să recunoască superioritatea americancei.

Cîştigarea primului set i-a adus un plus de moral Serenei, care a dominat categoric restul partidei. În final, sora cea mică a familiei Williams a cîştigat cel de-al patrulea trofeu la Wimbledon cu scorul de 6-3 6-2. O mică revanşă în faţa Zvonarevei care le-a eliminat pe surorile Williams în sferturile turneului de dublu, alături de Elena Vesnina.

Cu acest titlu, Serena a depăşit-o pe Billie Jean King, ajungînd astfel la 13 trofee de Mare Şlem. În acest moment, americanca ocupă locul 6, într-un clasament al titlurilor de Mare Şlem la simplu, după Margaret Court, Steffi Graff, Helen Wills, Chris Evert şi Martina Navratilova.


"Acest turneu este foarte special pentru mine. Am ajuns la cel de-al 13-lea titlu de Mare Şlem, am depăşit-o pe Billie Jean King. E chiar numărul meu norocos. Ştiam că e un adversar periculos, dar am reuşit să cîştig în final"

SERENA WILLIAMS

"Sînt un pic dezamăgită că nu am cîştigat. Serena a jucat foarte bine şi nu m-a lăsat să îmi fac jocul. E cel mai important meci din cariera mea, am visat de mică la un astfel de meci. Le mulţumesc celor care m-au susţinut astăzi, dar şi pe toată durata turneului"

VERA ZVONAREVA

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează