SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

SERENA WILLIAMS // Serena, săgeți la adresa șefilor WTA! „A trebuit să lupt împotriva clasamentului nedrept”

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 martie 2019 13:30

Serena Williams (37 de ani) a vorbit despre problemele pe care le-a avut după ce a fost penalizată de WTA din cauza retragerii din circuit pentru o perioadă.

Actualul număr 10 WTA a stat mai multe luni departe de teren după ce a aflat că este însărcinată și a ajuns pe locul 453 WTA, fiind nevoită să dea peste adversare dificile în primele tururi preliminare.

Când m-am intors în tenis, am fost penalizată pentru pauza luată. Am coborât de pe primul loc în clasament până pe 453.

A trebuit să întâlnesc adversare mult mai dificile în primele tururi de la Roland Garros, motiv pentru care am suferit o accidentare la pectorali, ce m-a forţat să abandonez.

Am luptat din greu şi am ajuns în scurt timp în finala de la Wimbledon, dar a trebuit să lupt împotriva acestui clasament nedrept. Nu trebuie să mai penalizăm femeile care se întorc în circuit după ce nasc", a spus Serena Williams pentru Metro conform TV Digi Sport.

CITEȘTE ȘI:

Serena și Venus Williams au zis „pas” la Indian Wells: fac totul pentru tabloul la simplu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (13)
dinamo100
dinamo100  •  09 Martie 2019, 14:19

Serena e eterna victima!!! S-a cam saturat lumea de ea. Unii o spun deschis (vezi Tiriac), altii inca mai pozeaza "politically correct", dar realitatea e ca putini o mai vor in circuitul WTA.

merace
merace  •  09 Martie 2019, 21:39

Serena vrea puncte WTA fiindca a nascut?! Are atatea puncte cate a castigat in turnee, ca orice alta jucatoare. Deja a beneficiat de niste WildCarduri dupa nastere. Clasamentul WTA e facut pe baza rezultatelor in tenis, nu in maternitate!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Martie 2019, 18:23

O luam razna. Despre ce penalizare vorbeste? Se calculeaza punctele din ultimele 52 de saptamani, e un regulament general valabil. Se aplica principiul protejarii pozitiei pentru a nu trimite o jucatoare care ia o pauza neasteptata in turnee challenger, dar daca schimbam regula nu vad cum ar trebui facut clasamentul. Iar ideea ca s-a accidentat dupa 3 meciuri cu adversare mai tari (Barty si Gorges, mai precis)... Nu ma pot pronunta, dar ca sa ajungi in fazele superioare ale unui turneu trebuie sa joci meciuri mai grele decat acestea. In sfarsit, Serena se apropie de finalul carierei si crede ca de vina sunt alte cauze care o fac mai vulnerabila in fata adversarelor, nu natura care-si cere drepturile, asa ca devine din ce in ce mai combativa pe terenul diverselor revendicari.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează