SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

”Sferturi” dublate » Horia Tecău și Florin Mergea au reușit calificări la Wimbledon, alături de partenerii lor

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au oprit anul trecut în turul al 3-lea la Wimbledon // Foto: Guliver/GettyImages
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au oprit anul trecut în turul al 3-lea la Wimbledon // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2015 00:00

Atît Horia Tecău, cît și Florin Mergea, alături de partenerii lor, au depășit ieri turul al treilea la Londra, dar după meciuri strînse, muncite.

Amîndoi au o relație specială cu iarba. Au îndrăgit-o și împreună, pentru că aici au triumfat de două ori la dublu juniori, 2002 și 2003, dar și separat fiindcă tot aici au izbutit cele mai bune performanțe individuale în acea perioadă.

În urmă cu 12 ani, Florin devenea campion, Horia atingea semifinalele. Acum, ajunși amîndoi la 30 de ani și cu ţintele carierei fixate pe proba de dublu, regăsesc cîte ceva din senzațiile bune ale ierbii adolescentine.

Ieri, au jucat în turul al treilea, de la aceeași oră, prima, 11:30 a Londrei. Tecău și Jean-Julien Rojer pe Terenul 17, întîlnind o pereche australiană inedită, formată din fostul lider mondial Lleyton Hewitt, aflat la ultimul său Wimbledon, și foarte tînărul Tanassi Kokkinakis. Aceștia au și început abrupt disputa, distanțîndu-se la 4-1, însă cuplul româno-olandez a recuperat deficitul, egalînd la 4.

Apoi, a capturat și primul act, la tie-break, 9-7. A fost, probabil, un moment care a apăsat pe desfășurarea ulterioară a meciului. Horia și Juls s-au impus apoi cu 6-3, 7-6 (1), după un total de două ore și 21 de minute.

Pe Terenul 8, Mergea și Rohan Bopanna au stat fix o oră în plus în victoria strînsă în fața experimentaților Max Mirnîi și Lukasz Kubot (Blr/Pol), ambii campioni de Mare Șlem la dublu.

Perechea româno-indiană, cu rezultate bune pe iarbă anul acesta, a avut nervii mai tari și a străbătut cu mai puține zgîrieturi un meci tensionat ca o repriză de ruletă rusă. 7-6 (4), 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (8), doar 4 break-uri în total, aproape totul pe muchie. Și un prim sfert de finală major împreună.

Sferturi de finală la dublu

  • Jean- Julien Rojer, Horia Tecău (Ola/Rom, 4)-Marcin Matkowski, Nenad Zimonjici (Pol/Ser, 7)
  • Rohan Bopanna, Florin Mergea (Ind/Rom, 9)-Bob Bryan, Mike Bryan (SUA/SUA, 1)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează