SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

”Sferturi” legate » Halep a reușit la Miami o performanță pe care nu o mai atinsese de anul trecut

Articol de - Publicat marti, 29 martie 2016 00:00

Simona Halep se regăsește şi se transformă pe hard-ul american.

Din nou. Ieri, ea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, după ce a trecut de Heather Watson cu 6-3, 6-4. Aceste sferturi de finală vin după cele de la Indian Wells. Simona nu mai legase două performanțe de acest gen din lunile august-septembrie 2015, când a pus pe un șirag invizibil Toronto, Cincinnati, US Open și Guangzhou. O serie care a venit după o perioadă tulbure, la fel ca acum. Parcursul de la Miami continuă să se rotunjească.

Început mai greu

Ieri, vremea de la Miami nu a fost deloc blândă cu jucătorii și jucătoarele. Nici nu se jucase vreo minge că Heather Watson și Simona Halep erau scăldate în sudoare. Chiar dacă ceasul arăta 11:00 dimineața, erau 30 de grade Celsius, iar umiditatea ajunsese la 66 la sută. Românca a intrat mai greu în meci, lăsându-și adversara să galopeze spre un 3-1 condimentat cu mingi lungi și unghiuri ascuțite.

Simona s-a simțit inconfortabil și a căutat din nou răspunsurile și liniștea în vorbele lui Darren Cahill. A absorbit tot ce i-a explicat el și a început să lovească mai lung, să se apropie mai mult de linia de fund și să o preseze constant pe Heather. Rezultatul? Britanica nu a mai câștigat niciun game, iar românca s-a impus cu 6-3.

Aproape de 2015

Pauza dintre seturi a fost un pic mai lungă pentru că un spectator a fost dovedit de căldură. Deznodământul a fost unul fericit, iar meciul a putut fi reînnodat. În același ritm, cu break-uri, cu schimburi lungi și luptă pentru fiecare bucățică de teren. Watson a continuat să se frustreze, simțind că muncește mult, dar nu este răsplătită.

După o oră şi douăzeci și nouă de minute, Simona a strâns pumnul și a zâmbit pentru un meci bun, încheiat cu 6-3, 6-4. Este pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală de la Miami și azi luptă pentru a merge și mai departe și a egala performanța din 2015. Potecile cunoscute par acum mai ușor de străbătut.

13 greșeli neforțatea comis Simona Halep în meciul de ieri, în timp ce adversara sa 33

26-12este raportul dintre sferturile de finală câștigate și cele pierdute de Simona Halep în carieră

Adversară cunoscută

Simona Halep o va întâlni azi în sferturile de finală pe Timea Bacsinszky. Elvețianca de pe locul 20 a învins-o ieri pe Agnieszka Radwanska în trei seturi, cu 2-6, 6-4, 6-2. Simona și Timea s-au mai întâlnit de două ori până acum, Halep impunându-se de fiecare dată. Cea mai recentă întâlnire: în 2015, în finala de la Shenzhen. Bacsinszky este la a doua carieră, după ce în urmă cu patru ani renunțase la tenis. Rezultatele de după revenire ale jucătoarei în vârstă de 26 de ani au fost cu mult mai bune, ajungând și în Top 10 în octombrie 2015.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează