SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Simona a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu prezența ei la Roland Garros

Articol de GSP - Publicat luni, 29 mai 2017 15:43

Prezența la Roland Garros a Simonei Halep a fost pusă sub semnul întrebăriii după ce aceasta s-a accidentat în finala turneului de Roma.

În urmă cu o săptămână, Halep anunța că are șanse de 50% să joace la turneul de la Paris, dar acum pare că glenza dreaptă, unde a suferit o ruptură la ligament, e în regulă.

Astăzi, Simona a lăsat să se înțeleagă că va juca în meciul de mâine. Românca a postat o fotografie de la ultimul antrenament, anunțând că este gata pentru meciul de marți.

 "Ultimul antrenament înainte de meciul de mâine! Hai", a fost mesajul Simonei.

1

Simona Halep va debuta mâine la Roland Garros, urmând să joace în primul tur cu Jana Cepelova. Românca, locul 4 WTA, este a treia favorită a turneului, iar dacă se va impune în competiție, va urma pe locul 1.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
202938680078614
Bogdan Bogdan  •  30 Mai 2017, 21:22

"În urmă cu o săptămână, Halep anunța că are șanse de 50% să joace la turneul de la Paris, dar acum pare că glenza dreaptă, unde a suferit o ruptură la ligament." In fraza de mai sus am observat ultimele doua portiuni si scriu: Se pare ca prajitura, care costase 10 lei.

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  30 Mai 2017, 07:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

990543707685222
Florian Catalin Orleanu  •  29 Mai 2017, 21:37

Las deoparte faultarea limbii romane , in forma continuata, pe care distinsul comentator ( ziarist nu poate fi vorba : necesita cunoasterea limbii folosite lucru care este evident ca nu il poseda) si subliniez , din punct de vedere medical doua aspecte. Entorsa de articulatii ( genunchi, glezna, etc ) poate fii de mai multe grade. In situatia in care leziunea are ca efect leziunea ligamentelor refacerea este de ordinul ... luniilor . " Recuperarea dupa o entorsa de glezna trece prin 3 faze: Faza 1 consta in repaus, protejarea gleznei si reducerea inflamatiei (o saptamana). Faza 2 consta in reluarea mobilitatii, si tonifierea musculaturii (una – doua saptamani). Faza 3 consta in reluarea progresiva a tuturor activitatilor care nu necesita rasucirea labei piciorului sau pivotarea cu glezna fixata pe podea si desfasurarea exercitiilor de intretinere. Aceasta va fi urmata de reluarea capacitatii de a efectua intoarceri rapide si bruste (activitati complexe), precum tenisul, baschetul sau fotbalul (cateva saptamani pana la cateva luni). " - http://www.doctorortoped.ro Uneori , la ruptura completa de ligament(e) , refacerea nu este posibila pentru sportul de inalta performanta. Deci : pentru un sportiv de top , cum este cazul Simona Halep , nici un doctor /medic / felcer nu si-ar da acceptul pentru participare. Nu vorbesc de sportiv care isi pune in pericol intreaga cariera fortand un ligament proaspat ' rupt ' . " Succesuri " domnilor comen

Vezi toate comentariile (9)
Comentează