SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a se califica în turul al doilea la US Open: ”E multă presiune pe umerii mei”

Articol de - Publicat marti, 26 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 25 august 2014 22:34

Românca a trecut cu 6-7 (2), 6-1, 6-2 de Danielle Collins, o jucătoare amatoare care a ajuns pe tablou graţie unui wild card, iar la finalul partidei a vorbit despre cît de mult e împovărată de statutul de favorită 2


Simona Halep a păşit cu multe emoţii, ieri, în primul meci de la US Open. Într-un fel era şi normal. E pentru prima oară în carieră cînd e favorită doi la un turneu de Mare Şlem, nu ştia mai nimic despre adversară şi juca pe cea mai mare arenă de tenis din lume. Arthur Ashe Stadium are o capacitate de 23.200 de locuri şi chiar dacă nu a fost plină, tot impresionantă rămîne. "Am fost un pic nervoasă în primul set, arena este intimidantă", a spus Simona. A doua jucătoare a lumii nu şi-a regăsit deloc ritmul în prima parte a partidei. Greşelile neforţate s-au adunat, iar forţa lui Danielle Collins, o jucătoare de 20 de ani, care nu are clasament, a copleşit-o.

Întrebări după primul set
Americanca nu avea nimic de pierdut şi a povestit că a studiat-o pe Simona în amănunt şi a pus în teren tot ce ştia ea mai bine. De partea cealaltă, românca avea multe de pierdut. "E multă presiune pe umerii mei, toată lumea îmi spune că trebuie să cîştig, mai ales acum, că sînt pe locul doi în lume, nu e uşor de gestionat o astfel de situaţie. Vreau să o iau meci cu meci, să mă bucur de cel mai bun moment al carierei mele", a spus Halep. După ce a pierdut primul set în tie-break, lumea se întreba pe Twitter cînd o jucătoare care nu e în circuitul profesionist a mai învins-o pe a doua favorită a US Open-ului. Se întîmpla în 1981, cînd Andrea Leand o învingea pe Andrea Jaeger în turul al doilea.

"Doar lucrurile pozitive"
În 2014 însă nu s-a întîmplat aşa, Simona şi-a regăsit jocul în următoarele seturi. "Am încercat să lovesc cît mai tare mingea, să avansez în teren, nu am reuşit aşa cum mi-aş fi dorit, dar a fost îndeajuns pentru a cîştiga partida", a spus românca. Nu şi-a mai pierdut deloc serviciul şi a făcut cîte două break-uri în fiecare set, impunîndu-se cu 6-7 (2), 6-1, 6-2. "Sînt foarte fericită că am cîştigat, a fost un meci greu, mereu e greu în primul tur la un turneu de Mare Şlem. Pentru partidele următoare mi-aş dori să lovesc mai bine pe forehand, iar din meciul acesta o să iau doar lucrurile pozitive",a completat Halep.

Miercuri, în turul al doilea, Halep o va întîlni pe Jana Cepelova, o jucătoare în vîrstă de 21 de ani clasată pe locul 65 în lume, cu care nu s-a mai duelat pînă acum. Slovaca a învins-o în 2014 pe Serena Williams la Charleston, însă n-a avansat mai departe de turul al treilea într-un turneu de Mare Şlem.

7 duble greşeli a făcut Simona Halep în meciul din primul tur la US Open

33 de greşeli neforţate a făcut Halep ieri, iar adversara ei 41

24 de lovituri direct cîştigătoare a reuşit Simona Halep, faţă de 13 ale adversarei

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
slim903
slim903  •  26 August 2014, 11:27

multta presiune o pla! o vandut primu set ratata

dangp
dangp  •  26 August 2014, 10:39

Bafta Simona!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează