SPORTURI  »  TENIS  »  PROCES HALEP

FOTO Simona Halep a plecat din România » Prima decizie pe care a luat-o după audierile de la TAS

Simona Halep, foto: Imago Images
Simona Halep, foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 21:42 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 22:31

Simona Halep (32 de ani) a revenit în România după ce a fost audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în legătură cu suspendarea de patru ani pe care a primit-o din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pentru dopaj și a luat prima decizie.

Între 7 și 9 februarie, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv au avut loc audierile în cazul de dopaj al Simonei Halep. Suspendată 4 ani în prima instanță pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, Simona a făcut apel la instituția din Lausanne, Elveția.

Sportiva din România nu a petrecut foarte mult timp în țară și a decis să plece în Dubai pentru a se antrena în continuare.

A fost sau n-a fost?
editorial cristi geambașu
A fost sau n-a fost?

Simona Halep a plecat în Dubai după audierile de la TAS

Halep se află în acest moment în Dubai, oraș din Emiratele Arabe Unite, loc în care s-a pregătit în ultimul timp pentru a se menține în formă. Ea a postat o fotografie pe rețelele de socializare din orașul în care s-a antrenat în ultima perioadă.

Simona Halep a plecat din România » Prima decizie pe care a luat-o după audierile de la TAS
Fotografia postată de Simona Halep, foto: Instagram @simonahalep

Halep încearcă să obțină o reducere a pedepsei de patru ani, după ce a fost acuzată că s-a dopat, însă verdictul de la TAS ar putea veni abia în următoarele luni. 

ITIA a cerut majorarea pedepsei Simonei Halep

În cele 3 zile de audieri, echipa Simonei a prezentat în fața judecătorilor argumente care să susțină ideea dopajului accidental, prin contaminarea unui supliment alimentar pe care l-a consumat în august 2022.

De cealaltă parte, acuzatorii, avocații și experții ITIA, au explicat de ce ei consideră că a fost vorba despre intenție. În acest context, au cerut majorarea pedepsei Simonei.

Cel mai probabil, ei au solicitat din nou suspendarea Simonei pentru 6 ani, așa cum au făcut-o și în prima instanță, la tribunalul Sport Resolutions. Atunci, judecătorii au decis să dicteze 4 ani de suspendare pentru dubla câștigătoare de Grand Slam.

La Sport Resolutions, ITIA a argumentat că „dacă acuzațiile de dopaj cu roxadustat și referitoare la pașaportul biologic vor fi dovedite, există circumstanțe agravante care ar trebui să provoace Tribunalul să mărească perioada de suspendare peste cea standard de 4 ani, până la 6 ani”.

VIDEO. Simona Halep a revenit în România zilele trecute, extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, învinsă de Iga Swiatek într-o oră de joc! Cu ce rămâne românca după parcursul de la Doha
WTA
Sorana Cîrstea, învinsă de Iga Swiatek într-o oră de joc! Cu ce rămâne românca după parcursul de la Doha
Specialiștii americani au analizat situația Simonei Halep: „Încrederea ei sugerează ceva”
AUDIERI SIMONA HALEP
Specialiștii americani au analizat situația Simonei Halep: „Încrederea ei sugerează ceva”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
267890
267890  •  14 Februarie 2024, 22:29

6 ani e putin. Dopata - acum putem sa o alintam asa - trebuia suspendata pe viata, pentru nesimtirea cu care ne trateaza ca pe niste prosti.

elgabri
elgabri  •  14 Februarie 2024, 15:24

Hotia paraseste Romania !! Un hot mai putin in tara.

danglumetu
danglumetu  •  14 Februarie 2024, 11:02

''M-am saturat de mitocania romaneasca a Simonei! Asta merge acolo la Constanta dar nu peste tot!'' Ghiciti autorul?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează