SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Simona Halep descrie victoria cu Agnieszka Radwanska: "A fost un meci incredibil!"

Halep a reuşit cel mai frumos meci al carierei sale.
Halep a reuşit cel mai frumos meci al carierei sale.

Articol de - Publicat joi, 16 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 15 mai 2013 21:07

Ea spune că parcursul din turneul de la Roma i-a dat încredere şi vrea să se bucure în continuare de fiecare meci şi de fiecare experienţă care urmează.

Simona Halep a reuşit luni seară victoria carierei. La 22 de ani, ea a învins-o pe Agnieszka Radwanska în turul al doilea al turneului. A fost primul succes al româncei în faţa unei jucătoare de Top 4. Pe zgura roşie de la Forro Italico, Simona a jucat trei seturi cu poloneza şi a învins-o cu 6-7 (2), 6-1, 6-2.

"A fost un meci incredibil pentru mine. Primul set a fost dificil pentru că mi-am dorit să lovesc foarte tare, dar nu mi-a ieşit prea bine. Din al doilea am început să joc tactic şi a fost altă poveste. Ea e o jucătoare de top şi evoluează excelent, aşa că sînt foarte fericită că am reuşit să o înving", a spus Simona.

Românca, a 64-a jucătoare a lumii, are deja patru meciuri la Roma, după ce a jucat în calificări, unde a trecut în ultimul tur de Daniela Hantuchova. În prima rundă pe tabloul principal a învins-o pe Svetlana Kuzneţova, dublă cîştigătoare în turneele de Mare Şlem. Apoi a venit şi triumful în faţa polonezei.

"Aveam nevoie de această victorie pentru că înainte de turneu am fost accidentată şi aceste succese îmi dau încredere. Acum vreau să mă bucur de fiecare zi la Roma, de meciul care urmează pentru că tenisul e dragostea mea", a adăugat Halep.

Pînă luni, Simona mai avea în palmares o singură victorie la o jucătoare de Top 10, se întîmpla în 2011, la US Open cînd o învingea pe Na Li, pe atunci a şasea jucătoare a lumii.

În optimi de finală, Simona Halep o va întîlni pe italianca Roberta Vinci, favorită 13, pe care a mai înfruntat-o pînă acum de trei ori şi a reuşit să o învingă o singură dată, în 2012 pe zgura de la Barcelona.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
dewolf
dewolf  •  16 Mai 2013, 18:07

Ha ... orele 18, 6-2 in setul 2 ... adica bye bye si VINCI ... Urmeaza Jankovici, dar oricum este superba seria asta de victorii. F E L I C I T A R I ! ! ! ! ! !

armion
armion  •  16 Mai 2013, 17:15

Ora 17. Simona a castigat cu 6-4 primul set cu Vinci.

pancone84
pancone84  •  16 Mai 2013, 11:14

Ok. A reusit sa invinga o jucatoare din top 4, ceea ce e un lucru foarte mare pentru o romanca, dar ar fi o alta premiera ca dupa un meci mare cu o jucatoare de top sa invinga o jucatoare mai slab cotata. Vinci are un stil care nu cred ca ii place Simonei, asa ca va fi un meci foarte greu. Poate scapa de inconstanta asta de care sufera grav romanii si merge in sferturi. Ar fi o performanta buna.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează