SPORTURI  »  TENIS  »  ANALIZĂ

SIMONA HALEP / Două coincidențe uluitoare după finala Australian Open + o întrebare vitală: Simona Halep, modelul Kim Clijsters sau Dinara Safina?

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2018 15:41

Simona Halep a pierdut azi finala de la Australian Open, fiind învinsă în trei seturi de Caroline Wozniacki, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6.

E a treia finală majoră pierdută consecutiv de româncă în carieră, după oportunitățile ratate la Roland Garros în 2014 şi 2017. Halep, care a pierdut şi primul loc în clasamentul WTA, li se alătură astfel Dinarei Safina şi lui Kim Clijsters în categoria jucătoarelor care pierd primele 3 finale de Mare Şlem jucate.

Întrebarea care rămâne după Australian Open este cum va reuşi Halep să managerieze un nou eşec frustrant într-o finală majoră. Dinara Safina şi Kim Clijsters au avut două traiectorii complet diferite.

Belgianca Kim Clijsters, una dintre cele mai impunătoare jucătoare de la începutul anilor 2000, a pierdut nu primele 3, ci primele 4 finale de Mare Şlem jucate. Kim a ratat două finale la Paris şi câte una la US Open şi Australian Open. Ce a urmat a impresionat însă pe toată lumea: belgianca a câștigat trei titluri la US Open şi unul la Australian Open, terminându-şi cariera cu un bilanț de 4-4 în finalele de Mare Şlem.

În cazul Dinarei Safina, situația e complet diferită. Până acum, seamănă izbitor cu cea a Simonei Halep, rusoaica, şi ea fost număr 1, a pierdut toate cele 3 finale de Mare Şlem jucate: exact ca Simona, două la Roland Garros şi una în Australia. De acolo, cariera Safinei s-a stins treptat şi nu a mai avut şanse importante în Grand Slam-uri. Chinuită mai bine de 3 ani de o accidentare groaznică la spate, Safina a ales să se retragă în 2014, prematur, la doar 28 de ani.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
haideusicfr
haideusicfr  •  28 Ianuarie 2018, 10:07
Postat de piet pe 27 Ianuarie 2018, 19:16

acum cateva zile o pustoaica din romania a castigat 3 medalii de aur la haltere la c.m. este numarul unu mondial la categoria ei ! JIJISP =*** !CSM invinge gyor ! JIJISP =*** ! Vad INSA O MIE DE ARTICOLE DESPRE O INFRANGERE !

Bravo ei , tot respectul ,dar tenisul este mai la moda. Este o stire dspre handbal despre o performanta excelenta a CSM-ului. Nu este nici un comentariu. iar ""infrangerea"aceea e de fapt o victorie.Simona a demonstrat ca joaca mai bine , ca e pe un fagas ascendent ,e o luptatoare si ne face cinste. Nu vreau sa mai scriu despre faptul ca face sport exclusiv din munca ei si statul nu a ajutat-o cu nimica.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  27 Ianuarie 2018, 19:24

Chiar, de ce nu scrieti despre un titlu mondial intr-o competitie cu 15 participante și ne vorbiti despre una la care doar in calificări joacă 96 și alte mii si-ar dori sa ajungă? Cu toată stima pentru campioana de la haltere.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  27 Ianuarie 2018, 19:22

Si totusi e un amanunt important care o deosebeste esential pe Simona de Safina. Rusoaica a pierdut toate cele 3 finale clar în 2 seturi, chiar categoric. Simona le-a pierdut la mare lupta, cu 4-6 în decisiv pe toate.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează