SPORTURI  »  TENIS  »  TOURNAMENT OF CHAMPIONS

Simona Halep, după victoria în faţa Anastasiei Pavliucenkova în primul meci la Sofia: "La junioare tot eu am învins-o"

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 30 octombrie 2013 11:13

Favorită principală în Tournament of Champions de la Sofia, Simona Halep a început marţi seară cu o victorie, 6-3, 6-3, în faţa Anastasiei Pavliucenkova.

Meciul a început mult mai repede decît s-ar fi crezut, după ce în partida dinainte Maria Kirilenko a abandonat după numai 27 de minute de joc. "Poate de aceea am fost un pic nervoasă la început, fiindcă a trebuit să-mi fac încălzirea mai repede, dar am încercat apoi să nu mă gîndesc la asta", a spus Simona după meci.

Este pentru a patra oară în carieră cînd o învinge pe Pavliucenkova şi a treia în ultimele două luni. "Mă tot gîndesc la asta şi caut o soluţie pentru că nu-mi explic", mărturisea marţi rusoaica. "La Tokyo am avut 6-3 şi 3-0, jucam bine, iar ea a revenit şi a cîştigat meciul. Cred că, pur şi simplu, se află într-o perioadă în care are multă încredere, aproape totul îi iese şi de aceea cîştigă atît de multe meciuri".

Halep confirmă această idee: "Da, joc agresiv, caut să iau mingea repede, să lovesc în minge tare, dar şi controlat". A avut totuşi o mică observaţie de făcut, legată de serviciu: "Am servit bine în momentele importante şi asta a contat foarte mult, dar parcă mi-am intrat mai greu în mînă".

Simona şi Anastasia, amîndouă în vîrstă de 22 de ani, se ştiu din perioada junioratului. "Ne-am întîlnit şi atunci, de două ori". "Şi cine a bătut?". "Eu", a încheiat zîmbind românca.

Suprafaţa, un pic grea
Aflată de cîteva zile la Sofia, Simona a testat suprafaţa de joc la toate orele şi în toate fazele. La început, a părut un rugoasă, dar apoi asperităţile s-au mai tocit. "E, totuşi, destul de grea. M-a obosit puţin la spate. Plus că mingea sare mai tare decît în alte părţi, Moscova, spre exemplu, şi un pic ciudat". Tocmai pentru a elimina efectele oboselii la spate de după meci, Halep a făcut marţi seară un masaj specific.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
movul29
movul29  •  30 Octombrie 2013, 21:31

Este și frumoasă și deșteaptă, și culmea și oexcelentă jucătoare de tenis! Cred că în 1-2 ani va fi numărul 1 !!!!!!!!! Felicitări!

williamfaulkner
williamfaulkner  •  30 Octombrie 2013, 18:36
Postat de mgexpert pe 30 Octombrie 2013, 17:35

..la Moscova Pavliucenkova parea periculoasa dupa ce'a spulberat-o pe Hantukova, cu atat mai valoroasa a fost victoria Simonei. Suprafata de joc de la Sofia, putin diferita, cred ca e tot in avantajul ei, avand in vedere ca Simona a castigat anul asta peste tot.

Suprafata e MULT diferita de aia de la Moscova, sare mingea aia destul de tare. Si Simona s-a adaptat mai greu ieri, dar e bine ca a reusit la timp. Stosur-Vesnina 6-3, 6-3, dupa un meci destul de spectaculos, dar cu o cadere oribila si neasteptata a Vesninei de la 3-0 la 3-6. Urmeaza Simona.

mgexpert
mgexpert  •  30 Octombrie 2013, 17:35

..la Moscova Pavliucenkova parea periculoasa dupa ce'a spulberat-o pe Hantukova, cu atat mai valoroasa a fost victoria Simonei. Suprafata de joc de la Sofia, putin diferita, cred ca e tot in avantajul ei, avand in vedere ca Simona a castigat anul asta peste tot.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează