SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP SUSPENDATĂ

Simona Halep în top! De la Sharapova la Martina Hingis, ce pedepse s-au dat în alte 4 cazuri importante de dopaj în tenis

Maria Sharapova // FOTO: Imago
Maria Sharapova // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 20:37 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 20:37

Simona Halep a fost suspendată 4 ani din cauza roxadustatului și a neregulilor din pașaportul biologic. Tot pentru dopaj, Maria Sharapova și Martina Hingis au primit doi ani, Marin Cilic 9 luni, iar Richard Gasquet a fost achitat.

„Într-un moment când spera încă să fie achitată și să-și reia cariera, Simona Halep a primit marți o suspendare de patru ani", a anunțat L'Equipe. Va sta până pe 6 octombrie 2026 pentru test pozitiv la roxadustat și pentru nereguli în pașaportul biologic.

De-a lungul anilor, alte nume mari din tenis au primit suspendări, toate mai mici ca ale româncei. Iată cum au fost rezolvate alte patru mari dosare de dopaj.

CTP despre suspendarea Simonei Halep: „Carieră încheiată, dacă decizia se menține! Apărarea ei a fost o prostie, ceva catastrofal”
HALEP SUSPENDATĂ
CTP despre suspendarea Simonei Halep: „Carieră încheiată, dacă decizia se menține! Apărarea ei a fost o prostie, ceva catastrofal”

MARIA SHARAPOVA. Pedeapsa redusă la 15 luni

A fost depistată pozitiv în 2016, la meldonium, și a fost suspendată doi ani din circuit. Ea s-a apărat susținând că folosea medicamentul pentru a trata o deficiență de magneziu și simptome de diabet. Ulterior, pedeapsa a fost redusă la 15 luni.

Rusoaica s-a întors pe teren în 2017 și a mai jucat trei ani.

+27 FOTO

MARTINA HINGIS. Un metabolit al cocainei

Înaintea Sharapovei, o altă mare jucătoare, Martina Hingis a fost descoperită dopată, judecată și pedepsită. În 2007, a ieșit pozitiv la benzoilecgonina, un metabolit al cocainei. S-a hotărât excluderea ei timp de doi ani.

Jucătoarea elvețiană, care anunțase deja că se retrage, s-a întors în sport în 2013, devenind numărul 1 la dublu. Înainte de a renunța definitiv, în 2017.

MARIN CILIC. Sancțiune micșorată la 4 luni

În 2013, croatul a fost și el prins dopat. Substanța incriminată, niketamidă, un stimulent care influențează sistemul respirator. A primit 9 luni de suspendare. A făcut apel, susținând că substanța a contaminat tabletele de glucoză luate de la farmacie.

S-a ținut cont de pledoaria sa, considerându-se că nu a premeditat să-și îmbunătățească performanța sportivă. Excluderea, redusă la 4 luni. În 2014, el a revenit în circuit. În acel an a cucerit titlul la US Open.

RICHARD GASQUET. Întâi, un an! Apoi, iertat!

Francezul a fost depistat pozitiv la cocaină, în 2009. A primit un singur an de suspendare. A depus apel, a pretins că nu luase cocaină intenționat. Un tribunal independent a acceptat varianta prezentată de el și l-a iertat, permițându-i să joace din nou. 

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE SUSPENDAREA SIMONEI HALEP: 

Prima reacție a Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Totul s-a întâmplat după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea!”

Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
267890
267890  •  12 Septembrie 2023, 20:53

E și Halep, pe bune, într-un top.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează