SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Să vină Serena Williams! Simona Halep s-a calificat în sferturile US Open: "Sunt gata să stau 4 ore pe teren!" » De ce duelul cu Serena are o miză URIAȘĂ

Foto: Reuters +3   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 05 septembrie 2016 08:59

Simona Halep, numărul 5 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la US Open 2016, după ce a învins-o pe Carla Suarez Navarro, numărul 12 WTA, scor 6-2/7-5.

  • Simona Halep o poate înfrunta în meciul următor pe Serena Williams, dacă americanca trece de kazaha Yaroslava Shvedova (nr 52 WTA) în această seară;
  • Calificarea în sferturile US Open 2016 îi aduce Simonei 450.000 de dolari;
  • Serena Williams are nevoie să ajungă cel puțin până în finala de peste Ocean, dacă vrea să își păstreze poziția de lider mondial;
  • Este cel de-al doilea sfert de finală bifat de Simona Halep la US Open, anul trecut jucătorea noastră reușind să ajungă în semifinale;

Două seturi ușoare

Sub privirile atente ale lui Darren Cahill, Simona Halep a intrat decisă în primul set cu Carla Suarez Navarro și a dus scorul rapid la 4-1. Cu o bună deplasare în teren, folosind o lovitură de dreapta incisivă și foarte lungă, Simona Halep nu i-a dat nicio șansă spanioloaicei în vârstă de 28 de ani, 6-2.

Cel de-al doilea set a fost mult mai disputat, în ciuda faptului că jucătoarea noastră a făcut break devreme. O serie de erori pe propriul serviciu, condimentate cu rachete izbite de ciment, au făcut-o pe Simona să ajungă ușor tensionată în finalul setului. Drept urmare, Halep nu a tras cortina peste meci când avea 5-4 și serviciul, dar a forțat imediat după și a pus punct la 7-5.

Prima reacție a Simonei:

"Am vrut să îmi fac adversara să alerge mai mult. În cel de-al doilea set am avut 5-3, dar breakul m-a dat peste cap puțin și mi-a fost greu să mă concentrez. Mă simt relaxată, am jucat tot mai bine de-a lungul turneului. Eram pregătită să stau patru ore pe teren, pentru că mereu am avut meciuri foarte lungi contra Carlei", a explicat Simona Halep la finalul meciului.

6-5peste scorul în întâlnirile directe cu Carla Suarez Navarro, în favoarea Simonei

Cum s-a desfășurat partida:

Simona Halep - Carla Suarez Navarro 6-2/7-5

7-5

Game-set meci Halep! Românca nu mai greşeşte şi încheie partida cu Suarez Navarro după o oră şi 40 de minute de joc.

5-5

Break Suarez Navarro! Suarez Navarro revine cu forţe proaspete de la cabină şi o împiedică pe Simona să închidă meciul.

Simona dă semne de nervozitate pe final, în game-ul în care serveşte pentru meci. Românca a pierdut primul punct din game şi a dat cu racheta de pământ, însă a revenit şi a câştigat următorul punct. 

5-3

Game Halep! Simona îşi consolidează break-ul, însă la finalul game-ului Suarez Navarro a plecat în grabă la cabine.

4-3

Break Halep! Românca revine şi face break-ul! Simona este mai rapidă în lovituri şi acoperă foarte bine terenul.  

3-3

Game Halep! Simona gestionează excelent situaţia şi reuşeşte un game alb, în momentul în care Suarez Navarro afişează un ritm bun de joc.

2-3

Game Suarez Navarro! Jucătoarea spaniolă arată mai multă siguranţă în lovituri decât în primul set şi revine la conducere în actul al doilea.

2-1

Break Halep! Ritm bun afişat de Simona, care reuşeşte break-ul în acest început de set.

1-1

Game Halep! Început echilibrat de set secund, iar cele două jucătoare câştigă pe serviciul propriu.

6-2

Game şi set Simona! Halep nu are probleme pe propriu serviciu şi închide primul set la 6-2, după 46 de minute de joc.

5-2

Break Halep! Românca revine şi recuperează break-ul. Halep este mai agresivă şi o obligă pe Suarez Navarro să stea în spatele liniei de fund. Simona va servi pentru primul set.

4-2

Break Suarez Navarro! Jucătoarea spaniolă recuperează un break după un game disputat şi pe serviciul Simonei.

4-0

Game Simona! Halep face un game solid pe propriul serviciu şi îşi consolidează breakul obţinut în game-ul anterior.

3-0

Break Halep! Un nou break pentru româncă, după un game prelungit. În ciuda jocului echilibrat, Simona a profitat de greşelile adversarei şi a practicat un joc sigur, cu multe lovituri aproape de linie. 

1-0

Break Halep! Început excelent pentru Simona, care fructifică prima minge de break din acest meci.

Meciul este primul de pe arena Louis Armstrong și poate fi urmărit liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport 2.

Românca, locul 5 WTA, și spanioloaica de pe locul 12 WTA s-au mai duelat până acum de zece ori, fiecare câștigând câte cinci meciuri. Ultima partidă a avut loc în 2015, în semifinalele turneului de la Roma, când Suarez Navarro s-a impus în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 7-5.

Câștigătoarea acestui meci se va duela în sferturi cu învingătoarea partidei Serena Williams - Yaroslava Shvedova.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (207)
onduku
onduku  •  06 Septembrie 2016, 09:12
Postat de pekeler pe 06 Septembrie 2016, 07:52

Asa facuse si Nadal,trecuse cu Armada peste toti,dar s-a blocat intr-un transeu francez numit Lucas Pouille.

Da, numai ca Serena pana acum n-a pierdut si serveste incredibil. Nadal nu mai e la fel de vreo 2 ani de zile.

vasilescubogdandumitru
vasilescubogdandumitru  •  06 Septembrie 2016, 09:01

http://live-tennis.eu/wta-live-ranking

danger.
danger.  •  06 Septembrie 2016, 08:40

Simona a gresit enorm atunci la Singapore cu Ivanovic ,practic ea o elimina pe Serena din grupe , trebuia sa piarda in 2 seturi si acum avea alt moral ... nu mai venea infrangerea din finala . Oricum nimic nu e imposibil .

Vezi toate comentariile (207)
Comentează