SPORTURI  »  TENIS  »  HERTOGENBOSCH

Istorie la 's-Hertogenbosch » Simona Halep a cîştigat al doilea trofeu consecutiv! Felicit-o aici pe jucătoarea noastră

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 22 iunie 2013 17:07

Simona Halep a devenit prima jucătoare din România ultimilor 20 de ani care reuşeşte să cîştige două trofee consecutive în circuitul tenisului profesionist! În vîrstă de 21 de ani, Simona a deschis balul pe zgura de la Nurnberg, acolo unde a cîştigat primul ei turneu, şi a continuat astăzi, cînd a doborît-o pe Kirsten Flipkens în finala pe iarba de la 's-Hertogenbosch, scor 6-4, 6-2. Simona Halep a ajuns la zece victorii legate, 5 dintre ele pe zgură şi 5 pe iarbă. 280 de puncte WTA a primit Simona pentru această performanţă, dar şi un cec în valoare de 32.253 euro.

SETUL 1.
Simona a reuşit să plece din pole-position în primul set şi să conducă cu 3-0, cu avantajul a două breakuri. Belgianca Flipkens a furat un game pe serviciul româncei şi şi-a apărat propriul game, ducînd scorul la 3-2. A urmt un joc foarte greu pentru Simona, care a reuşit să îşi menţină avantajul de două gameuri după ce a revenit de la 14-40. Ambele jucătoare şi-au păstrat serviciul în următoarele gameuri, dar ploaia a întrerupt meciul cînd Halep servea pentru set. După o aproximativ o oră, meciul s-a reluat, iar Simona Halep şi-a trecut în cont primul set, scor 6-4.

SETUL 2. Simona Halep a reuşit un break în primul joc al setului secund, după care nu a mai slăbit ritmul. Românca în vîrstă de 21 de ani a făcut 3-0 în mai puţin de cinci minute şi a mărşăluit spre al doilea titlu din carieră! Însă Flipkens nu a lăsat complet garda jos. În ceea ce părea o reeditare a primului set, belgianca a cîştigat pe serviciul lui Halep, 3-1, însă favorita principală a finalei nu a mai vrut să aibă emoţii şi şi-a recuperat imediat gameul. Simona a avut nervii tari şi a închis şi setul secund la 6-2.

Cifre jucătoare din România, pînă la această finală:
576125-cifre-romance.jpg

-------
Românca a învins-o ieri în penultimul act pe Carla Suárez Navarro cu 6-3, 6-2 şi va juca azi, pentru trofeul de la 's-Hertogenbosch, împotriva belgiencei Kirsten Flipkens.

Simona Halep a devenit prima jucătoare din România ultimilor 20 de ani care reuşeşte să cîştige două trofee consecutive în circuitul tenisului profesionist! În vîrstă de 21 de ani, Simona a deschis balul pe zgura de la Nurnberg, acolo unde a cîştigat primul ei turneu, şi a continuat astăzi, cînd a doborît-o pe Kirsten Flipkens în finala pe iarba de la 's- Hertogenbosch, scor 6-4, 6-2. Simona Halep a ajuns la zece victorii legate, 5 dintre ele pe zgură şi 5 pe iarbă. 280 de puncte WTA a primit Simona pentru această performanţă, dar şi un cec în valoare de 32.253 euro.

SETUL 1. Simona a reuşit să plece din pole-position în primul set şi să conducă cu 3-0, cu avantajul a două breakuri. Belgianca Flipkens a furat un game pe serviciul româncei şi şi-a apărat propriul game, ducînd scorul la 3-2. A urmt un joc foarte greu pentru Simona, care a reuşit să îşi menţină avantajul de două gameuri după ce a revenit de la 14-40. Ambele jucătoare şi-au păstrat serviciul în următoarele gameuri, dar ploaia a întrerupt meciul cînd Halep servea pentru set. După o aproximativ o oră, meciul s-a reluat, iar Simona Halep şi-a trecut în cont primul set, scor 6-4.

SETUL 2. Simona Halep a reuşit un break în primul joc al setului secund, după care nu a mai slăbit ritmul. Românca în vîrstă de 21 de ani a făcut 3-0 în mai puţin de cinci minute şi a mărşăluit spre al doilea titlu din carieră! Însă Flipkens nu a lăsat complet garda jos. În ceea ce părea o reeditare a primului set, belgianca a cîştigat pe serviciul lui Halep, 3-1, însă favorita principală a finalei nu a mai vrut să aibă emoţii şi şi-a recuperat imediat gameul. Simona a avut nervii tari şi a închis şi setul secund la 6-2.

Cifre jucătoare din România, pînă la această finală:
576125-cifre-romance.jpg

-------
Românca a învins-o ieri în penultimul act pe Carla Suárez Navarro cu 6-3, 6-2 şi va juca azi, pentru trofeul de la 's-Hertogenbosch, împotriva belgiencei Kirsten Flipkens.

N-a început tocmai bine din semfinale, ea fiind condusă cu 3-1. "Am fost un pic nervoasă la debut, dar am reuşit să revin şi apoi m-am concentrat pe fiecare punct. E o jucătoare împotriva căreia nu-mi place să evoluez şi mă bucur că am reuşit să o înving", a spus Simona. Ea a explicat la finalul meciului şi de unde vin aceste rezultate impresionante pe care le-a reuşit în ultima perioadă. "Am jucat la Roma cîteva meciuri bune împotriva unor jucătoare bine cotate şi după acel turneu m-am simţit din ce în ce mai încrezătoare. M-am simţit bine din toate punctele de vedere, nu doar mental, dar şi fizic. Am crezut foarte mult în jocul meu şi am am început să fiu mai agresivă pe teren", a explicat românca pentru site-ul WTA.

În finala de azi, Halep o va întîlni pe Kirsten Flipkens. Belgianca se află pe locul 20 în ierahia mondială şi s-a mai întîlnit de două ori cu românca, de fiecare dată cedînd în faţa ei. "Ea e pe val. A cîştigat săptămîna trecută un turneu pe zgură, iar acum e în finală pe iarbă, deci e o jucătoare bună pe toate suprafeţele şi e în cea mai bună formă din viaţa ei. Dar şi eu sînt, aşa că abia aştept să jucăm finala", a spus belgianca. Halep a subliniat că va fi un meci greu. "E complicat să joci împotriva ei pentru că loveşte mult cu slice-ul, dar voi încerca tot ce pot, aşa cum am făcut toată săptămîna, şi vom vedea ce se întîmplă", a spus jucătoarea în vîrstă de 21 de ani.
În ultimii douăzeci de ani, nici o jucătoare din România nu a reuşit să lege două finale două săptămîni la rînd.


Drumul Simonei Halep pînă în finală
Turul 1 Annika Beck (Ger, 55 WTA) 6-1, 2-6, 6-3
Turul 2 Roberta Vinci (Ita,11 WTA) 6-0, 6-1
Sferturi de finală Lesia Ţurenko (Ucr, 78 WTA) 6-3, 6-1
Semifinale Carla Suarez Navarro (Spa, 19 WTA) 6-3,6-2

Begu, trofeu la dublu
Tenis. Perechea Irina-Camelia Begu/Anabel Medina Garrigues (Rom/Spa), cap de serie numărul 2, a învins, ieri, cu 4-6, 7-6(3), 11-9, cuplul Dominika Cibulkova/Arantxa Parra Santonja (Slo/Spa), în finala turneului de la 's-Hertogenbosch. Învingătoarele vor primi un cec de 4.600 de euro şi 140 de puncte WTA fiecare. Pentru româncă, acesta a fost al doilea turneu cîştigat la dublu în carieră, după ce în 2012 a triumfat la Hobart, alături de Monica Niculescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (320)
faurul_pamantului
faurul_pamantului  •  23 Iunie 2013, 02:13

Oameni buni, aceasta atleta, Simona Hapel, sta pe cai mari,,, si-aici nu ma refer la sponsori, antrenori, manageri etc,,, ci la caii pe care si i-a creat ea singura prin determinarea cu care intra in teren, cu increderea si covingerea de a se lupta pana in ultima secunda,,, ca o adevarata campioana! Personal, o vad in viitorul apropiat in top 10! E foarte tanara, iar atitudinea sa la varsta pe care o are nu face decat sa ne promita ca la tenis, individual/feminin, avem un viitor mai senin,,, respect si multe felicitari Simonei!

gabrielaj
gabrielaj  •  23 Iunie 2013, 01:10

bravo Simona, asta e un bun exemplu de model pt fetele de azi nu dragusanca si alte siliconate fara creier suntem mandri de tine si la cat mai multe performante de acest fel.

van_daame
van_daame  •  23 Iunie 2013, 00:47

O tona de felicitari Simonei!!! si multa bafta si succes la Wimbledon!

Vezi toate comentariile (320)
Comentează