SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, VICTORIE LA TAS

Simona Halep, prima acuzație FRONTALĂ după scandalul de dopaj: „A fost cel mai mare șoc când am văzut documentul din România!”

Simona Halep (32 de ani) a făcut o serie de dezvăluiri tari din interiorul scandalului de dopaj care a ținut-o departe de tenis. Dubla campioană de Grand Slam a acuzat direct Laboratorul din București acreditat de WADA. +35   FOTO
Simona Halep (32 de ani) a făcut o serie de dezvăluiri tari din interiorul scandalului de dopaj care a ținut-o departe de tenis. Dubla campioană de Grand Slam a acuzat direct Laboratorul din București acreditat de WADA.

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 21:54 / Actualizat joi, 07 martie 2024 22:01

Simona Halep (32 de ani) a făcut o serie de dezvăluiri tari din interiorul scandalului de dopaj care a ținut-o departe de tenis. Dubla campioană de Grand Slam a acuzat direct Laboratorul din București acreditat de WADA.

Tribunalul Independent Sports Resolutions a dictat inițial o suspendare de 4 ani în cazul Simonei Halep. TAS a întors decizia, a redus pedeapsa la 9 luni, iar românca va reveni pe teren la Miami Open. Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, dubla campioană de Grand Slam a lansat acuzații directe cu privire la probele din dosar.

Simona Halep a acceptat invitația » Revine în circuit peste două săptămâni: „Abia aștept!”
REVENIRE
Simona Halep a acceptat invitația » Revine în circuit peste două săptămâni: „Abia aștept!”

Simona Halep lansează acuzații frontale

„Acum să povestesc cum am descoperit de unde vine treaba cu sângele. La Lausanne, în sală, erau foarte multe ecrane în mijloc, direct în fața mea. Fratele meu era la două scaune de mine, avocații lângă mine.

Apare documentul, iar fratele îmi spune că scrie în românește. Atunci am văzut steagul României și București. Nu înțelegeam cum e posibil ca eu să fiu suspendată 4 ani de zile din cauza unui document venit din România.

Și acum am emoții. A fost cel mai mare șoc din viața mea, că proba din București a fost făcută nerespectând regulamentul. Sângele meu a stat două ore și ceva la o temperatură greșită.

Proba de sânge a venit oricum în valori normale. Tribunalul a fost surprins, mai ales că eram în același oraș, la câteva minute de laborator. Nu se poate întâmpla așa ceva la un nivel atât de înalt. Am fost dezamăgită și încă sunt foarte dezamăgită. Revenind la capitolul trădare, putem spune asta! De asta mă simțeam trădată.

Nu cer să fiu favorizată niciodată, dar țin foarte mult să se respecte niște reguli. Să fiu testată așa cum trebuie. A fost dezamăgitor că nu s-a respectat acest lucru. Acolo, la sânge, cred că a fost ceva ciudat. Da, o spun!”, a declarat Simona Halep, la Antena 3 CNN.

  • Acuzația de neregularități în pașaportul biologic a fost declanșată de o probă de sânge recoltată pe 22 septembrie 2022. Pașaportul biologic al Simonei conține 56 de probe de sânge, dintre care cinci au fost considerate invalide. Prima dintre ele a fost dată pe 27 august 2013, iar ultima pe 3 martie 2023.

Ion Țiriac lansase ipoteza

Ion Țiriac a fost primul care a vorbit despre o presupusă probă maltratată: „Însă, având în vedere că acum știm că proba de sânge a fost oarecum maltratată în România... A fost luată dimineață, la 05:30... Trebuie ca în trei ore să fie la -3 grade în nu știu ce laborator. Aia nu trebuia admisă! A fost luată și după atâta timp...”.

Cristina Stan, directoarea singurului laborator acreditat WADA din România, a negat acuzațiile, potrivit iamsport: „Domnul Țiriac trebuie să susțină toate afirmațiile pe care le face. Trebuie să aibă și dovezi în sensul acesta”.

VIDEO. Simona Halep vorbește despre Patrick Mouratoglou și daca vor mai urma alte procese: „A fost o greșeală, pentru care eu am plătit foarte scump”

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Ce nu a putut îndura Simona Halep în timpul suspendării: „Era o suferință să fac asta”
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Ce nu a putut îndura Simona Halep în timpul suspendării: „Era o suferință să fac asta”
Simona Halep, întrebată frontal: „Ce mesaj ai pentru Serena Williams?” » Răspunsul fără echivoc oferit pe aeroport
HALEP, VICTORIE LA TAS
Simona Halep, întrebată frontal: „Ce mesaj ai pentru Serena Williams?” » Răspunsul fără echivoc oferit pe aeroport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
Dorin63
Dorin63  •  09 Martie 2024, 15:39
Postat de godot pe 08 Martie 2024, 15:20

Te rog să nu mai scrii. Turbează postacii de serviciu din fan-clubul Halep în prezența argumentelor pertinente.

De fapt, turbează haterii, că a scăpat Halep de suspendare. Mă rog, chestie de perspectivă!

Dorin63
Dorin63  •  09 Martie 2024, 15:34
Postat de matheus9999 pe 08 Martie 2024, 01:13

Nu trebuie sa fii hater ca sa incerci sa gandesti cu capul tau. Argumentele pe care le-a prezentat (deocamdata) TAS ul nu prea sunt stintifice. A respins proba cea mai incriminatoare, din 22 septembrie, ca fiind compromisa, a acceptat o proba nesigura, recoltata in privat, a acceptat declaratia lui Halep ca nu mai intentiona sa concureze in 2022, ceea ce ar fi facut inutil dopajul, a acceptat justificarea valorilor anormale ca efect al operatiei la nas, a ignorat valorile inalte din martie si aprilie. Motivarea a fost ca nu au dovezi suficiente, nu ca e curata… La fel si in cazul contaminarii. Nu explica de ce si a amintit ca a luat colagenul doar dupa doua luni, desi avea obligatia sa l mentioneze in fisa anexa la controlul antidoping din 29 august. Nu l-a amintit nici in cadrul primei audieri. Nu explica de ce au folosit ieftinitura aceea nesigura, care avea doua componente chinezesti, in conditiile in care existau produse consacrate pe piata. Nu explica de ce valorile din urina voluntarelor care au consumat aceeasi cantitate de colagen contamInat era de zeci de ori mai mica decat in urina lui Halep. Reducerea suspendarii se bazeaza doar pe asumarea răspunderii de catre cei din academie. Preluarea răspunderii de catre altii te absolva legal, dar stim cu totii ca nu e o dovada a nevinovatiei. Mai mult, aparatorul Simonei, profesorul Alvarez, incearca sa demonstreze ca o campioana mondiala la scrima s-a contaminat cu steroizi anabolizanti prin contact sexual cu un fost sport

Deci, argumentul principal este că judecătorii TAS nu și-au făcut bine treaba? Da, nu ești hater, am înțeles...

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  09 Martie 2024, 13:12

"Foc de paie " ... In viitor nu mai face nici-o branza , din lipsa de oi ...

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close