SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Simona Halep, răspuns pentru Serena Williams: „Cineva mi-a zis că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 18:44 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 18:59

Simona Halep (31 de ani) a oferit un prim răspuns pentru contestatari, după ce a fost suspendată timp de 4 ani din tenis.

După verdictul tribunalului independent Sports Resolutions de a o suspenda pe Halep 4 ani pentru dopaj, lumea tenisului a „explodat”. A reacționat inclusiv Serena Williams, printr-o postare misterioasă: „8 e un număr mai bun”.

„Dincolo de pedeapsă, rămâne ceva” » Verdict din fruntea sportului românesc despre lupta care o așteaptă pe Simona Halep
HALEP, SUSPENDATĂ
„Dincolo de pedeapsă, rămâne ceva” » Verdict din fruntea sportului românesc despre lupta care o așteaptă pe Simona Halep

Pe 13 iulie 2019, Simona Halep o învingea pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon. Pentru sportiva americană a fost o adevărată lovitură în drumul spre glorie. Cu o victorie ar fi ajuns la 24 de trofee de Grand Slam și ar fi egalat-o pe Margaret Court în topul celor mai titrate jucătoare din toate timpurile

Simona Halep: „Jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”

Întrebată despre reacțiile împotriva ei, Simona Halep nu s-a ferit să răspundă. „Toată lumea are dreptul să mă judece, pentru că tribunalul a decis că a fost vina mea. 

Cineva mi-a spus că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”, a spus Halep într-un interviu pentru Front Office Sports.

Ce a însemnat mesajul postat de Serena Williams

Surse autorizate ale Gazetei susțin că Serena, familiarizată cu regulamentele și posibilele sancțiuni în astfel de cazuri, ar fi cerut invocat suspendarea maximă pentru Simona. 

Pedepsită pentru două capete de acuzare, o probă pozitivă cu roxadustat și neregularități în pașaportul biologic, Halep ar fi putut primi până la 8 ani de suspendare. Regulamentul prevede cumularea pedepselor, iar Serena spera ca, fiind două infracțiuni doping, Halep să primească 4+4. 

Conform motivării publicate, ITIA a cerut 6 ani, dar judecătorii tribunalului Sports Resolutions nu au fost de acord și au scăzut termenul la 4 ani.

VIDEO. Biochimistul Dorel Tocitu a analizat la GSP Live cazul Simonei Halep

Citește și:

Ion Țiriac, sfat pentru Simona Halep: „Pentru asta trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari”
HALEP, SUSPENDATĂ
Ion Țiriac, sfat pentru Simona Halep: „Pentru asta trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari”
Poziție categorică în „cazul Halep”: „Cineva să-și asume responsabilitatea” + „Mă așteptam să fie suspendată, dar 4 ani e enorm”
HALEP, SUSPENDATĂ
Poziție categorică în „cazul Halep”: „Cineva să-și asume responsabilitatea” + „Mă așteptam să fie suspendată, dar 4 ani e enorm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
MaxiP
MaxiP  •  25 Septembrie 2023, 10:46
Postat de Mache_mana_iute pe 19 Septembrie 2023, 10:29

De acord cu tot ce-ai scris,... dar... oare ăsta de acum de ce-a stat 10 ani președinte? Că nu e nici simplu, nici carismatic și nici șmecheraș. :-))) Altfel... cred că mulți dintre cei care se dau hateri p-aici chiar o plăceau pe Simona. Hatereala asta funcționează uneori ca un mecanism de coping. Practic încerci să te protejezi de suferința pe care ți-o poate provoca cineva în care ai crezut... aruncând cu noroi în cel care ți-a înșelat așteptările. Când a devenit nr. 1 mondial, mulți credeau că Simo poate fi un fel de Djokovic de România. Simona a dezamăgit: pentru cei care și-au pus speranțele în ea... chiar și cele 2 GS-uri reprezentau prea puțin. Iar suspendarea asta a cam pus bomboana pe colivă. Cei care s-au bucurat de rezultatele ei la fel ca de medaliile olimpice sau de victoriile generației de aur... se simt acum trădați. Iar reacțiile lor, justificate sau nu, ar trebui să fie văzute ca lecții de viață atât de Halep cât și de alți sportivi care odată ajunși în vârf... caută să se mențină cu orice preț acolo... uitând de unde au plecat și pentru cine luptă.

Încă acum după suspendare nivelul de hatareala nici nu mai e asa de evident. Oamenii așteaptă sa critice succesul, nu se bucura nici ei de acest eveniment. E cumva ciudat, dar vorba ta, parca le dispare motivul de hatareala. Legat de noul președinte și faptul ca nu e smechera, lucrurile sunt evidente: a avut contracandidații pe care i-a avut. Dacă rămânea Antonescu candidat, da, era un câștigător evident, avea avea carisma și șmecherie, ajungea adorat de mulți romani. Dar spre deosebire de marinar, neamțul nu are fani, a ajuns, ca majoritatea, votat prin anti vor de fapt, dar e efectiv nesemnificativ ca personalitate. Marinarul efectiv avea fani, nu doar ca a ajuns președinte. Era ovaționat când ieșea în public. Sigur ca au urmat niște evenimente în care oamenii au observat ca nu e chiar asa simplu ca om și si-a mai pierdut din notorietate, dar pt șmecherie a fost tot timpul susținut de mulți. Ca asta e un criteriu care ne place mult. Pe neamț nu îl apreciază nimeni.

Freyya
Freyya  •  21 Septembrie 2023, 21:48
Postat de romanderoman pe 19 Septembrie 2023, 12:03

Și tu, Simono, le urăști pe jucătoarele care te-au bătut ?

daca asta ii e "logica" - e clar cat o uraste pe Serena (nu mai zic de Masha). a vrut sa faca si ea pe inteligenta, saraca

romanderoman
romanderoman  •  19 Septembrie 2023, 12:03

Și tu, Simono, le urăști pe jucătoarele care te-au bătut ?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close