SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Simona VIP » Halep debutează azi în turneul de la Bucureşti contra olandezei Indy de Vroome

Simona Halep a terminat antrenamentul şi discută ci stafful său. Spectatorii fac coadă la autografe // Foto: Raed Krishan
Simona Halep a terminat antrenamentul şi discută ci stafful său. Spectatorii fac coadă la autografe // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 01:55

A treia jucătoare a lumii este cea mai vînată persoană de la Arenele BNR. Antrenamentul său de ieri a strîns din nou o mulţime de oameni, dornici să obţină o poză sau un autograf.

Numele Simonei Halep se aude peste tot la Arenele BNR. În tribune, doi puşti vorbesc despre cît de nerăbdători sînt să asiste miercuri la meciul ei. Pe alei, cineva o aduce în discuţie la coada pentru achiziţionarea mingilor galbene uriaşe.

Acolo unde se antrenează, de la ora 17:00, sub un soare diminuat, pe Terenul 4, rîndurile de scaune sînt ocupate pînă la ultimul centimetru. Lume ca la urs, s-ar putea spune, şi chiar cu urs, un copil strîngînd în braţe o uriaşă jucărie albă de pluş.

Antrenament la ora meciului
Halep a stat jumătate de ceas la antrenament, exact la ora la care e programată să dispute azi meciul contra olandezei Indy de Vroome, din primul tur. Cu ambele glezne bandajate, îmbrăcată cu un maiou alb, şort roşu-corai şi cozoroc alb, ea schimbă mingi cu hitting partnerul sub ochii lui Wim Fissette.

Antrenorul belgian stă lîngă Simona, pe zgură, cu o rachetă în mînă, pregătit parcă să intervină. La final, semnează doar cîteva autografe, apoi se retrage spre vestiar înconjurată de patru gărzi de corp.

Astăzi, un vis comun se va rotunji: al Simonei de a juca acasă, într-un turneu WTA, şi al publicului autohton de a o putea susţine fără să călătorească în cine ştie ce punct îndepărtat al globului. Adversara numărului 3 mondial este Indy de Vroome, 18 ani, numărul 190 mondial, care s-a înscris la Bucureşti în calificări.

A avansat acolo pînă-n turul final, dar a pierdut. A avut însă şansa ca franţuzoaica Mladenovic, adversara iniţială a lui Halep, să declare forfait. Aşa a ajuns Indy pe tablou în calitate de lucky loser.

Ea este jucătoarea pe care o pregătea Wim Fissette în momentul în care Virginia Ruzici i-a propus s-o preia pe Simona Halep. "I had a great time with Indy de Vroome and wish her all the best", scria Wim pe Twitter pe 22 ianuarie. Acum se vor reîntîlni, dar în posturi cu totul diferite.

O situaţie de care însă s-a mai lovit recent şi chiar la un nivel superior, atunci cînd Halep a înfruntat-o pe Sabine Lisicki la Madrid, apoi în sferturile de finală de la Wimbledon, învingînd-o de fiecare dată.

Simona va încerca, începînd de azi, să-şi apere un titlu pentru a doua oară în carieră. N-a reuşit la 's-Hertogenbosch, unde a abandonat în turul al 2-lea. Acum face o nou tentativă.

Anul trecut, ea a cîştigat titlul, al treilea al său în acel moment, pe cînd turneul se disputa la Budapesta. Din 2014, organizarea a fost preluată însă de Bucureşti.

31-10 este raportul victorii-înfrîngeri al Simonei Halep din acest sezon

"E normal să am emoţii, voi juca în faţa publicului român, ceva ce mi-am dorit dintotdeauna să fac" (Simona Halep)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  09 Iulie 2014, 10:48

Mda, desi s-au dat toate biletele, arena a fost aproape complet goala in primele 2 zile... sunt curios cum o sa fie astazi, daca se umple sau s-au luat biletele in bataie de joc, poate poate au chef sa mearga la un meci sau sa vada finala. Daca si diseara e stadionul gol chiar o sa-mi doresc sa se retraga Halep sa le dea teapa tuturor "fanilor" tenisului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează