SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

SMS-uri buclucaşe » Şefii FRT au arătat mesajele prin care au încercat să-l convingă pe Hănescu să vină la meciul cu Danemarca

Articol de GSP - Publicat luni, 28 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 ianuarie 2013 18:21

Directorul general al FR de Tenis, Silviu Matei, a dezvăluit într-o conferinţă de presă că Victor Hănescu nu e deloc dispus să evolueze gratis pentru echipa de Cupa Davis a României.

"Am vrut să eliminăm orice dubii după declaraţiile lui Hănescu, cum că ar juca pro-bono pentru România. Nu a făcut aşa ceva în ultimii patru ani şi nu văd de ce ar face-o acum. Bugetul nostru este între 32.000 şi 36.000 de dolari şi am propus jucătorilor cîte 5.000 de dolari pentru participare şi încă 3.000 pentru victorie.

Toţi au fost de acord, mai puţin Hănescu, care a cerut dublu. 10.000 de dolari pentru participare şi 3.000 pentru victorie. Am fi ajuns la 16.000 de euro pentru cele două meciuri de simplu ale lui, jumătate din buget", a spus Silviu Matei.

"Negocierile vor continua cu Olanda"
Căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, şi-ar dori ca în cazul unei victorii în partida cu Danemarca, să reia negocierile cu Victor Hănescu pentru meciul cu Olanda, din turul doi al Grupei I a zonei Euro-Africane. Acesta a prezentat dialogul prin SMS pe care l-a purtat cu jucătorul român.

Victor Hănescu: Salut Ciprian, eu am terminat Australian Open şi îmi fac planul pentru următoarele săptămîni. Am nevoie de un răspuns pentru Cupa Davis cît mai repede. Mersi.
Ciprian Porumb: Salut Victor, nu am reuşit nimic pentru meciul cu Danemarca. Tot ce pot să-ţi promit este o renegociere la meciul cu Olanda în cazul unei victorii. Pe plan sportiv eu îmi doresc mult să fii alături de echipă, dar pe plan sportiv bugetul pentru acest meci este unul foarte mic.

Victor Hănescu: Mi-ai spus ca aveţi banii! Iar eu ţi-am spus că intenţionez să joc în meciul cu Olanda. Deci care este situaţia acum? Cred că e ridicol ce faci. În primul mesaj mi-ai spus că ai banii, iar acum zici că nu sînt bani pentru meciul acesta.
Ciprian Porumb: Nu-i vorba de ridicol aici. Erau bani dacă negociam amîndouă meciurile atît din punct de vedere financiar, cît şi al prezenţei tale la meciuri.

Victor Hănescu: Păi care e treaba atunci? Ţi-am spus că intenţionez să joc meciul cu Olanda. Te joci cu mine, că nu înţeleg.
Ciprian Porumb: Cînd ajungi în ţară?

Victor Hănescu: Întrebarea ta nu are legătură cu ce vorbim noi. Răspunde-mi te rog la mesajul meu. Vreau să-mi fac programul şi să merg mai departe. Deci avem o înţelegere sau nu?
Ciprian Porumb: E greu sa negociem prin sms. Voiam să ne vedem şi mi se pare că nu aşa se duce o negociere.

Victor Hănescu: Dar noi nu am negociat nimic pînă acum. Mi-ai zis că dacă joc cu Olanda îmi dai ce ţi-am cerut. Şi eu ţi-am zis că intenţionez să joc. Unde vezi tu negociere?
Ciprian Porumb: Să negociem şi meciul cu Olanda pentru că vreau să avem aceeaşi echipă ţinînd cont că meciul cu Danemarca este unul accesibil. Sper că eşti de acord cu asta.

Victor Hănescu: OK! Fă-mi o propunere pentru meciul cu Olanda. Aş vrea să terminăm azi cu discuţiilea astea.
Ciprian Porumb: OK. Oferta pentru meciul cu Olanda este aceeaşi ca cea cu meciul cu Danemarca. Adica 10.000 de dolari fix + 3.000 de dolari pe meci cîştigat. În condiţiile acestea ai putea cîştiga după ambele meciuri, Danemarca plus Olanda, 32.000 de dolari în cazul în care cîştigi toate meciurile.

Victor Hănescu: După cum ai spus tu, meciul cu Olanda este mult mai dificil, deci cred că e rezonabil să primesc 15.000 fix + bonus.
Ciprian Porumb: Dar după cum cred că şi tu eşti de acord cu mine, meciul cu Danemarca este mai facil faţă de pretenţiile financiare pe care le ai tu. Dacă îţi aminteşti, la meciul cu Ucraina ai primit 5.000 de dolari fix şi 1.000 de dolari la victorie şi era în aceeaşi fază cu meciul cu Olanda.

Victor Hănescu: Asta e chiar ridicol Ciprian! Continuă să comunici aşa cu mine şi eu întrerup orice discuţie şi nu mai joc nimic!
Ciprian Porumb: Serios, nu-mi doresc asta. Crede-mă. La discuţia pe care am avut-o cu cei din Federaţie a fost invocat şi acest aspect. De aceea mi-am permis să-ţi spun. Gîndeşte-te că cele două meciuri sunt din punct de vedere financiar tratate la fel de către ITF.

Ciprian Porumb a precizat că a mai încercat să îl sune pe Hănescu în data de 19 ianuarie, dar acesta nu i-a răspuns la telefon. "Din acest moment nu am mai putut comunica cu Victor Hănescu înainte de a fi obligat să anunţ echipa la ITF. Am mai făcut un apel telefonic către Victor tot pe 19.01.2013, la 14.44 ora României, în urma corespondenţei prin sms, dar fără succes", a explicat Porumb.

Sursă: Mediafax

Citește și:

A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Tenis
A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (7)
merydus
merydus  •  29 Ianuarie 2013, 00:48

nu mai trageti de mortul asta...mi se face greata cand ii vad nesimtirea de pe teren. nici pentru el nu munceste, pentru tara nici atat. merita un sut in fund , abia peste 3-4 ani o sa avem echipa de cupa davis

sorineldumitru
sorineldumitru  •  28 Ianuarie 2013, 23:59

Ar fi destul de dezamagitor ca aceste acuzatii fata de Hanescu sa fie adevarate. Oricum intr-un fel e mai bine ca nu joaca, are sansa Copil sa o faca, care mi se pare cel mai bun jucator al nostru la ora actuala, altfel ar fi jucat Hanescu si Ungur.

detroit_red_dog
detroit_red_dog  •  28 Ianuarie 2013, 22:15

Cei care credeau ca jucatorii evolueaza din patriotism in Cupa Davis s-au inselat amarnic.........cert e ca avem un lot foarte subtire valoric in tenis, iar pretentiile acestor semi-profesionisti sunt uriase! federatia stim cu totii ca se zbate in mocirla, rezultatele nu pot veni de nicaieri, iar daca mai pui la socoteala si un om slab, fara caracter precum hanescu (ce ar trebui sa fie un lider pt jucatorii tineri, atat pe teren, cat si in afara lui) avem conturat in gri portretul tenisului romanesc! pana la urma vb de un sport scump pt Romania, de ce sa avem sperante atat de mari? Djoko se antrena chiar si in timpul bombardamentelor din Belgrad, hane cere 10.000 pt prezenta!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează