SPORTURI  »  TENIS  »  SORANA CÎRSTEA - DARIA KASATKINA

Sorana Cîrstea, OUT de la Madrid » Lecție de tenis primită de la noua stea a tenisului din Rusia

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 08 mai 2018 16:36

Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, a fost eliminată  de Daria Kasatkina, locul 15 WTA, în turul secund de la Madrid, scor 3-6, 1-6. 

Sorana Cîrstea a fost dominată la toate capitolele de Daria Kasatkina. Rusoaica, una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din circuit, a dictat ritmul partidei încă din primele game-uri, câștigând primele 8 puncte consecutive. Ajutată și de un procentaj ridicat al primul serviciu, 81 la sută, Kasatkina a închis primul set în exact 30 de minute.

Actul secund a început sub aceleași coordonate. Kasatkina a câștigat primul game, apoi ploaia părea să îi ofere un respiro nesperat Soranei. N-a fost așa. După pauză diferența dintre cele două a devenit și mai evidentă. Daria a mai pierdut un singur game, câștigând mai ușor decât spera, 6-3, 6-1, în doar 63 de minute.

Kasatkina va juca în turul următor împotriva câștigătoarei dintre Garbine Muguruza și Donna Vekic.

Desfășurarea partidei

Game Kasatkina, 1-6: Rusoaica profită de nervozitatea evidentă din jocul Soranei și închide jocul jocul cu un backhand în lung de linie. 

Break Kasatkina, 1-5: Cel mai lung game al înfruntării are același deznodământ ca precedentele.

Game Kasatkina, 1-4: Daria pare de trecut în acest moment. Sorana nu găsesște soluții în fața jocului variat al rusoaicei. 

Break Kasatkina, 1-3: Rusoaica o atrage pe Sorana în preajma fileului cu o serie de "scurte" și deschide foarte bine terenul cu loviturile de rever. Românca revine în game, egalează la 40, apoi comite două erori neforțate.

Partida a fost reluată!

Meciul a fost întrerupt din cauza ploii violente începute la Madrid!

Game Kasatkina, 0-1: Daria începe agresiv și setul 2, oferă câteva lovituri spectaculoase, ultima fiind un backhand câștigător în lung de linie. 

A început actul secund!

Break Kasatkina, 3-6: Rusoaica profită din nou de multitudinea de greșeli neforțate ale Soranei și închide primul set, 6-3, în doar 30 de minute. 

Game Kasatkina, 3-5: Cel mai scurt game de până acum, tranșat la 0. Sorana împrăștie toate mingile în afara terenului și pare că renunță la primul act.

Break Kasatkina, 3-4: Sorana trimite un forehand în lung de linie milimetric afară, joacă doar cu serviciul 2, și e pedepsită de rusoaică.

Game Kasatkina, 3-3: Daria face un game solid, încheiat la 15, de o greșeală neforțată a Soranei. 

Game Cîrstea, 3-2: Sorana salvează două mingi de break, își construiește o primă șansă de game, căreia îi dă cu piciorul după un voleu ratat din preajma fileului. Își păstrează însă concentrarea și preia pentru prima dată conducerea în meci. 

Break Cîrstea, 2-2: Românca a intrat cu adevărat în joc.Lovește puternic cu forehand-ul și o plimbă pe rusoaică pe tot terenul. 

Game Cîrstea, 1-2: Sorana punctează pentru prima dată pe tabelă după un game controlat clar. Serviciul a incomodat-o pe Kasatkina, incapabilă să direcționeze loviturile ca în primele două game-uri. 

Game Kasatkina, 0-2: Daria câștigă încă un game la 0. Sorana comite multe erori neforțate, fiind dominată în schimburile lungi.

Break Kasatkina, 0-1: Rusoaica începe excelent, lovește foarte lung, la limită, și câștigă la 0 primul game al înfruntării.

A început partida! Sorana servește prima.

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire. Meciul va începe în curând

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
maxp
maxp  •  09 Mai 2018, 03:34
Postat de catalin.palcu pe 08 Mai 2018, 21:18

Si erau pe aici niste forumisti luna trecuta care ii plangeau de mila Soranei ca si-a pierdut locul in echipa de Fed Cup din cauza Simonei. Pai aia o bate pe Sorana si intr-un picior.

Acum bagi si tu in seama fiecare cap-sec care isi da cu parerea. In general cele mai bune jucatoare de zgura din Romania sunt Simona Halep si Irina Begu de departe, acum le-am mai prins si in forma. Poate pentru echilibrarea partidei cu Elvetia, doar asa putea juca Sorana Cirstea.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  08 Mai 2018, 21:42
Postat de ssvir2000 pe 08 Mai 2018, 21:25

daca era machidoanca nu ziceati voi ca a luat lectie de tenis, ci ca din cauza deviatiei de sept, a meniscului si a conditiilor impropri a pierdut un meci pe care il domina !

"Machidoanca" e lider mondial, isi mai permite si cate o sincopa. Si cat de sovin poti sa fii sa te iei de etnia cuiva ?? Nu mai suntem in secolul 18 .

ssvir2000
ssvir2000  •  08 Mai 2018, 21:25

daca era machidoanca nu ziceati voi ca a luat lectie de tenis, ci ca din cauza deviatiei de sept, a meniscului si a conditiilor impropri a pierdut un meci pe care il domina !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează