SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ABU DHABI

Sorana Cîrstea a fost învinsă la Abu Dhabi, dar este la un loc distanță de cea mai bună clasare în ierarhia WTA

Sorana Cîrstea în acțiune la Abu Dhabi FOTO Guliver/GettyImages
Sorana Cîrstea în acțiune la Abu Dhabi FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 18:01 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 18:55

Sorana Cîrstea (33 de ani și 26 WTA) a pierdut în fața Dariei Kasatkina (25 de ani și 14 WTA) cu 2-6, 0-6 în sferturile de finală ale turneului WTA de la Abu Dhabi. Parcursul de la această competiție i-a asigurat o ascensiune de patru locuri în clasamentul mondial, românca ocupând de luni locul 22 WTA, cel mai sus ea fiind pe 21, în urmă cu unsprezece ani. 

Sorana Cîrstea a disputat, vineri, al 57-lea sfert de finală al carierei la Abu Dhabi, adversară fiindu-i Daria Kasatkina, 14 WTA.

A 26-a jucătoare a lumii bifat primele  victorii ale sezonului la turneul de categorie WTA 500, reușind să le elimine pe Caroline Garcia și Maria Sakkari. În sferturi de finală a dat peste o adversară aflată în formă, care avea deja trecute pe lista performanțelor din 2024 un sfert de finală la Brisbane și o prezență în ultimul act la Adelaide.

Sorana a salvat patru mingi de meci

Scorul general dintre cele două era 1-1, precedentele întâlniri desfășurându-se la Madrid în 2018 și la Roland Garros în 2021. Sorana nu a găsit în niciun moment al meciului ritmul și încrederea pentru a o putea învinge pe Kasatkina.

Jaqueline Cristian, în semifinale la Transylvania Open 2024 » Putem avea un duel 100% românesc
Transylvania Open
Jaqueline Cristian, în semifinale la Transylvania Open 2024 » Putem avea un duel 100% românesc

Primul set s-a scurs în 33 de minute, Daria impunându-se cu 6-2. Apoi, în setul al doilea, românca a picat și mai rău, adversara sa adunând șase  game-uri consecutive. Sorana s-a eliberat de încordare abia în ultimul game, când a anulat patru mingi de meci. 

Până la urmă, partida s-a încheiat după o oră și 15 minute, cu scorul de 6-2. 6-0. Daria a răspuns amuzant la întrebarea ”care a fost planul?” în meciul cu Sorana. „Să-mi pun o cască!”. Apoi a detaliat: „Sorana e o jucătoare agresivă, nu am vrut să fiu în poziția de a mă apăra. Așa că am fost eu cea agresivă. Au fost câteva game-uri decise după egalități, în astfel de momente trebuie să rămâi concentrată”.

Sorana a pierdut al 33-lea sfert de finală disputat în circuitul WTA. Cu toate acestea, grație prezenței în această fază, Sorana Cîrstea va urca de luni patru poziții în clasamentul mondial, de pe 26 pe 22. E la un loc distanță de cea mai bună clasare a carierei, poziția 21, atinsă pe 12 august 2013.

Citește și: 

Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”
AUDIERI SIMONA HALEP
Final în audierile Simonei la TAS » Halep, declarații după audieri: „Am avut această șansă!”
Avocatul Simonei Halep, mesaj la ieșirea de la audieri: „Argumentele au fost auzite!”
AUDIERI SIMONA HALEP
Avocatul Simonei Halep, mesaj la ieșirea de la audieri: „Argumentele au fost auzite!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  11 Februarie 2024, 11:41
Postat de Trandafir pe 09 Februarie 2024, 19:55

Sorana de nerecunoscut. Joc catastrofal. Rusoaica a fact-o praf !

Ii e caracteristic, azi unul din meciurile vietii, maine la fel dar in sens opus. Nici nu-i place stilul Dariei, variat, tinand-o in schimburi lungi. Ramane cu sfertul de finala, nu e un rezultat rau.

Freyya
Freyya  •  10 Februarie 2024, 21:02

mai curat un bagel jucand curat decat 4 anisori pt dopaj si tinicheaua de coada pentru restyl vietii. chiar, locul zero mondial unde joaca zilele astea? joc de glezne asteptand sentinta?

romeverest
romeverest  •  09 Februarie 2024, 21:31

Rusoaica i-a scos tenisul din cap !! Abia a reusit sa ia doua ghemuri !! Rau..rau de tot !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează