SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN MADRID Sorana Cîrstea, după înfrângerea de la Madrid: „Am servit foarte prost azi, nu aveam voie” + „Iga este numărul unu pentru un motiv”

Sorana Cîrstea a pierdut în turul 3 la Madrid Foto: Imago
Sorana Cîrstea a pierdut în turul 3 la Madrid Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 16:10 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2024 19:16

Sorana Cîrstea, 34 de ani, ♦ 30 WTA, a pierdut în „optimile” turneului WTA 1000 de la Madrid în fața liderul mondial, Iga Swiatek, 1-6, 1-6 în o oră și 18 minute, apoi a explicat că nu s-a putut baza pe serviciu. A simțit însă că a avut oportunități pe care nu le-a luat și îi pare rău că nu a reușit un rezultat mai bun.

La aproximativ o oră după încheierea meciului cu Iga Swiatek și o discuție avută cu antrenorul ei, Albert Costa, Sorana a explicat la zona mixtă cum s-a desfășurat, cum a simțit meciul împotriva liderului mondial.

Mi se pare că scorul a fost mult prea dur pentru ce s-a jucat, am avut multe oportunități. A fost destul de echilibrat meciul, însă din nou cu Iga trebuie ca fiecare șansă să reușești să o iei. Au fost câteva momente în care am simțit că sunt peste ea, dar n-am fructificat ocazia”, a spus românca pentru început.

Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”
WTA MADRID / INTERVIU
Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”

„Multe game-uri la egalitate, unde nu reușeam să să zic să finalizez, dar ea este numărul unu pentru pentru un motiv, însă din nou, simt că scorul e destul de dur pentru ce s-a jucat astăzi”.

Sorana Cîrstea: „Returul și serviciul au făcut diferența”

Apoi, Sorana a atins fără ezitare punctul nevralgic din jocul ei în acest meci. „Returul pe al doilea a făcut diferența și primul serviciu. Am servit foarte prost astăzi și nu aveam voie, mai ales cu o jucătoare ca Iga”, nu s-a menajat ea.

„Odată ce eram în punct, simțeam că aveam soluțiile, însă serviciul m-a trădat. Am jucat foarte mult cu al doilea și normal, era mult mai agresivă și atunci de multe ori începem punctele în defensivă. Cred că și eu trebuia să fiu mai agresivă pe al doilea serviciu al ei”, a detaliat românca.

Teren greu din cauza ploii de peste noapte

În condițiile în care la Madrid a plouat în cursul dimineții foarte puternic, dar și pe parcursul nopții în reprize, s-a jucat cu acoperișul închis.

„La antrenament, de dimineață, când am fost era deja închis, dar terenul era foarte ud și chiar vorbeam cu antrenorul dacă nu l-au închis peste noapte”, a spus ea despre ședința de pregătire de jumătate de oră pe care a susținut-o, de la 9:30, după Swiatek, care a avut tot 30 de minute, de la 9:00.

„Dacă acoperișul ar fi fost închis de aseară, n-ar fi trebuit să fie așa așa de ud și atunci normal că mingile se făceau mai mari, punctele erau mai lungi și era mult mai greu să găseșt loviturile ca să aibă rapiditate mingea”, a spus Sorana.

În continuarea sezonului de zgură, ea va juca la Roma și apoi Strasbourg, înaintea celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Roland Garros-ul.

Sorana Cîrstea: „Înapoi la treabă, la antrenamente”

De mâine însă, fără pauză, a punctat ea cu un zâmbet: „Acum înapoi la treabă, înapoi la antrenamente, trebuie să mă pregătesc în continuare, să lucrăm pe ce n-a funcționat. Probabil vor fi multe servicii și retururi în următoarele zile, dar trebuie să îmi continui treaba.

Îmi pare rău, pentru că jucam bine. Nu eram de turul trei, eram, simțeam că pot să fac un rezultat aici. Însă Iga este numărul unu pentru un motiv și e destul de complicat când joacă mai ales cum a jucat astăzi. Și cred că a jucat foarte bine”, a conchis românca.

Iga Swiatek: „Ne-au spus cu 15 minute înainte”

La rândul ei, Swiatek a declarat în conferința de presă de după partidă „am jucat solid. Sunt mulțumită cu performanța mea, cu modul în care mi-am păstrat intensitatea de la început până la sfârșit. M-am simțit calmă și încrezătoare”.

Întrebată despre desfășurarea meciului cu acoperișul închis, liderul WTA a admis că și-a făcut oarecari griji în legătură cu vântul, dacă s-ar fi jucat în condiții outdoor, pentru că uneori se simte destul de tare pe Arena Manolo Santana.

Nu am fost însă sigure până cu puțin înainte de meci dacă va fi deschis sau închis. Ne-au comunicat cu 15 minute înainte, atunci au fost siguri, fiindcă înainte au căutat să vadă care este prognoza.

Eram pregătită pentru ambele scenarii, dar m-am simțit un pic ca la Roland Garros 2020 datorită vremii și am știut că pot juca bine în aceste condiții”, a conchis poloneza.

Citește și:

Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Franța » Imagini de la festivitatea specială din portul Pireu
CEREMONIE
Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Franța » Imagini de la festivitatea specială din portul Pireu
Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Echipajele României, prima luptă pentru medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged: aur, argint și bronz pentru România!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
romeverest
romeverest  •  28 Aprilie 2024, 10:11

La turneele care conteaza, Sorana pierde sistematic in primele tururi !! Poloneza i-a dat o lectie de tenis si i-a permis sa castige doar doua ghemuri !!

niculaemoromete
niculaemoromete  •  27 Aprilie 2024, 21:43

Mda, blocaj mental total al Soranei la o jucătoare care nu a fost în zi mare! Sorana nu și-a gândit jocul, a intrat în clinci cu poloneza și i-a fost fatal! Sorana s-a bătut singură și este păcat! Cu un joc variat, fără regularitate, lung scurt, Sorana o va face pe poloneză să plângă! Hai Sorana!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează