SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Sorana Cîrstea, eliminată de Tatjana Maria în turul 2 la Wimbledon » Înfrângere de la 3-0 în decisiv

Sorana Cîrstea la Wimbledon // FOTO: Imago
Sorana Cîrstea la Wimbledon // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 18:55 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 22:51

Sorana Cîrstea (32 de ani, 32 WTA) a cedat în turul II la Wimbledon, după o partidă dură contra germancei Tatjana Maria (34 de ani, 103 WTA), scor 3-6, 6-1, 5-7. 

Sorana Cîrstea a părăsit tabloul la capătul a două ore și 11 minute de joc pe Terenul 18. A întâlnit o adversară cunoscută, pe Tatjana Maria, cele două înfruntându-se și în mai, la Roland Garros, când românca a câștigat în turul 1 cu un clar 6-3, 6-3. De asemenea, ea terminase învingătoare și în alte două dueluri. Pe iarbă însă, lucrurile au curs diferit.

Jocul aparte al germancei în vârstă de 34 de ani, cu multă variație, slice-uri, scurte și efecte diverse, s-a ciocnit de cel abrupt, dominator al româncei. 

Prima parte i-a aparținut Tatjanei, ea distanțându-se rapid la 5-0, apoi parafând setul cu 6-3.

Sorana Cîrstea, înfrângere de la 3-0 în decisiv

Partea a doua a curs în favoarea Soranei, a fost acea zonă de meci în care aproape tot ce a încercat i-a ieșit. Un 6-1 clar, apoi, în decisiv, tot ea a avut startul superior, decolând până la 3-0 cu două break-uri, după care au început problemele. Maria a egalat la 3, apoi la 4, după un nou break al Soranei. 

Un duel la limită, care s-a decis până la urmă la prima minge de meci avută de jucătoarea aflată pe locul 103 WTA. Pentru Cîrstea, drumul se oprește mai repede decât anul trecut, când atingea runda a treia. 

36 de lovituri câștigătoarea avut Sorana Cîrstea, față de cele 17 ale adversarei

VIDEO Sorana Cîrstea, reacție după eliminarea de la Wimbledon

Sorana Cîrstea - Tatjana Maria 3-6, 6-1, 5-7 în turul 2 la Wimbledon 

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • De data aceasta, Sorana nu reușește să mai rămână în meci. Condusă cu 5-6, Cîrstea face un game modest și pierde un meci pe care l-a avut în mână!
  • 5-5! Game gestionat excelent de Sorana, care rezistă presiunii și egalează la cinci. Decisivul a ajuns în prelungiri.
  • Cîrstea irosește din nou o situație bună, iar de la 4-3 ajunge să fie condusă cu 4-5. Românca e la un game de eliminarea de la Wimbledon.
  • 3-3 de la 3-0! Sorana nu mai găsește răspunsuri în fața slice-urilor nemțoaicei și e egalată la 3, după ce acum 10 minute avea un avantaj liniștitor.
  • După 30 de minute în care a fost dominată la toate capitolele de Sorana, Tatjana Maria reușește două game-uri la rând și se apropie de jucătoarea noastră, care rămâne însă la adăpostul unui break.
  • Sorana nu dă semne că ar mai putea scăpa din mâini frâiele partidei. Are deja două break-uri în față în decisiv.
  • Setul decisiv începe cum nu se poate mai bine pentru Sorana, care reușește break-ul chiar în game-ul inaugural.
  • Cîrstea e de neoprit! Mai face un break și se impune cu 6-1, trimițând meciul în decisiv. 
  • Din ce în ce mai bine! Sorana Cîrstea domină ostilitățile în aceste momente, conduce cu 4-1 și se îndreaptă spre câștigarea setului.
  • Sorana își ține serviciul și conduce cu 2-1 în manșa secundă. Jucătoarea noastră și-a ridicat nivelul jocului față de setul precedent. 
  • Seria de trei game-uri consecutive pierdute e stopată de Tatjana Maria, care își face serviciul și își adjudecă astfel setul la 3. 
  • Sunt momente bune de joc pentru Sorana, care reușește un break și face primele sale două game-uri din acest meci. La 5-2, Tatjana va servi însă pentru a-și adjudeca primul set
  • Jucătoarea noastră nu se regăsește. E condusă cu 0-5, fiind surclasată de Tatjana Maria în acest start de meci.
  • Start greu pentru Sorana, care nu reușește să găsească răspuns la jocul așezat al adversarei, 3-0 pentru Tatjana Maria, cu un break. 

Citește mai multe știri din tenis:

Serena Williams a fost eliminată în primul tur la Wimbledon, după un set decisiv antologic + de ce a jucat cu un bandaj pe față

Simona Halep a făcut show la Wimbledon » A câștigat un punct după o lovitură spectaculoasă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
chibit
chibit  •  29 Iunie 2022, 20:16
Postat de rottwailer pe 29 Iunie 2022, 19:05

Fițe! Multe fițe tenis ciuciu la Sorana!

Mediocra.

zorrozabal
zorrozabal  •  29 Iunie 2022, 20:07

Cirstea nu a fost deloc in forma in aceasta luna iunie!Dupa ce ca a fost praf in meciul cu Kalinina de la Birmigham(0-6,1-2 avandon),acum a pierdut la una care vine dupa doua nașteri !De obicei se prezenta bine la GS-uri, unde ajungea prin tururile 3-4!Iar la acest Wimbledon iar a avut un culoar bun care i-ar fi asigurat turul 3!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 Iunie 2022, 19:12

...un meci frumos ...plin de suspans ...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează