SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Spre sud prin sud-vest » Ce urmează pentru Simona Halep: vrea să joace şi la Miami

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 martie 2015 22:42

Turneul din Florida e şi el de categorie Premier Mandatory, iar românca are bye în primul tur, urmînd apoi să o întîlnească pe învingătoarea din partida Nicole Vaidisova şi o jucătoare din calificări.

A treia jucătoare a lumii nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a sărbători victoria de la Indian Wells. Pentru că urmează turneul de la Miami. Românca a subliniat de mai multe ori la conferinţa de presă de după victoria cu Jankovici că îşi doreşte să joace în Florida.

De cele mai multe ori după un turneu reuşit, Simona nu participă la următorul din cauza problemelor fizice. Acum însă are un pic mai mult la dispoziţie pentru a se recupera pentru că abia de joi încep să se joace meciurile din turul al doilea. "Am nevoie de odihnă", a spus Halep.

Românca e direct acolo pentru că este printre capii de serie. Şi urmează să o întîlnească pe învingătoarea din patida Nicole Vaidisova şi o jucătoare venită din calificări. Simona şi Serena sînt din nou pe aceeaşi parte de tablou şi s-ar putea întîlni în semifinale.

A treia jucătoare a lumii nu a jucat anul trecut la Miami din cauza unei operaţii la unghia mare a piciorului drept. Ea nu a urcat pînă acum mai sus de turul al treilea la acest turneu.

900.400 de dolari este premiul pe care-l va încasa jucătoarea care se va impune la Miami

ALTE ŞTIRI DESPRE SIMONA HALEP:

"Ţi-ar plăcea etica muncii ei"
Darren Cahill, antrenor care face parte din programul adidas şi care a sfătuit-o pe Simona la Indian Wells, a primit felicitări pe Twitter de la colegul său Roger Rasheed. "Un pic din influenţa lui Darren Cahill în ultimele două săptămîni sînt sigur că a ajutat-o pe Simona Halep să cîştige cel mai mare trofeu al carierei", a scris australianul. El este actualul antrenor al lui Grigor Dimitrov şi i-a mai pregătit în trecut pe Gael Monfils şi pe Lleyton Hewitt, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai exigenţi antrenori din circuit. Cahill i-a răspuns: "Multumesc, Rash. Ţi-ar plăcea etica muncii ei, direct din manualul tău. Salut, amice!".

La un trofeu de Ruzici
Simona Halep a cîştigat duminică seara al unsprezecelea trofeu al carierei şi mai are nevoie de unul pentru a o egala pe Virginia Ruzici, care a adunat de-a lungul carierei 12 cupe în circuitul profesionist. Managerul Simonei este jucătoare română cu cele mai multe trofee cîştigate. Virginia Ruzici nu a fost prezentă la Indian Wells, dar i se va alătura Simonei în Florida.

Doar două în istorie
Simona Halep a intrat pe o listă cu nume mari atunci cînd s-a impus duminică seară la Indian Wells. Trofeul a fost cîştigat în trecut de jucătoare ca Martina Navratilova (1990,1991), Monica Seles (1992), Steffi Graf (1994, 1996), Martina Hingis (1998), Serena Williams (1999, 2001), Kim Clijsters (2003, 2005), Justine Henin (2004), Maria Şarapova ( 2006, 2013). Doar două dintre aceste jucătoare au reuşit să se impună în acelaşi an şi la Miami, Steffi Graf în 1994 şi 1996 şi Kim Clijsters în 2005.

Pe primul loc în clasamentul anului
Graţie victoriei de la Indian Wells, Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul lui 2015, cel care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore. Românca a strîns 2610 puncte, iar pe podium se mai afla Serena Williams, cu 2390 puncte, şi Maria Şarapova, cu 2000.

În clasamentul WTA, românca rămîne şi în această săptămînă pe trei, dar s-a apropiat la 1089 puncte de Maria Şarapova şi s-a distanţat la 906 puncte de Petra Kvitova. Înainte de Indian Wells, românca era la 1644 de rusoaică şi cu 176 de puncte peste cehoaică. Maria participă la Miami, în timp ce Petra a spus pas, la fel ca la Indian Wells.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (4)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  24 Martie 2015, 20:11

La Miami va avea loc un turneu la fel de puternic ca si cel de la IW. Nu stiu daca va rezista fizic. Sa nu uitam, locul pe care il ocupa in clasament are o valoare mult mai mare, daca ne uitam cu ce adversare joaca: niste "prajini" care lipaie pe teren si dau din vasle. Poate la Miami va fi numai un act de prezenta,

lapusneanul
lapusneanul  •  24 Martie 2015, 10:15
Postat de ovidiu_3003 pe 24 Martie 2015, 09:42

...una e sa vrei ...alta e sa poti...

exact ca tine, una e sa vrei sa faci un comentariu pertinent si alta e sa poti :)

catalynn
catalynn  •  24 Martie 2015, 10:12
Postat de ovidiu_3003 pe 24 Martie 2015, 09:42

...una e sa vrei ...alta e sa poti...

Așa e! Tu ești un exemplu viu, poți, ești cel mai bun, însă nu vrei, ești modest, preferi sa fi un muritor de foame anonim care scrie 14000 de comentarii pe forumul GSP, decât sa tot apari mereu la tv si sa te înjure toți boii dacă cumva se găsesc unul sau doi mai buni ca tine printre ăștia aproape 8 miliarde câți suntem ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează