SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Stabilitate la vîrf » Simona Halep este una dintre cele mai constante jucătoare la ultimele patru turnee de Mare Şlem

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 01 iulie 2014 00:02

A treia jucătoare a lumii şi Angelique Kerber sînt singurele care au ajuns în a doua săptămîna la US Open 2013, Australian Open 2014, Roland Garros 2014 şi Wimbledon 2014 ♦ Românca a reuşit să treacă de "optimi" la Melbourne şi Paris, în timp ce nemţoaica s-a oprit acolo la primele trei


"Turneele de Mare Şlem sînt foarte dificile pentru că toată lumea joacă foarte bine. Fiecare partidă e grea", spunea Simona Halep înainte să joace vreun meci pe iarbă de la Wimbledon. Acum, românca a adunat trei victorii şi e din nou în a doua săptămînă a unui turneu de Mare Şlem. Este a patra oară consecutiv cînd reuşeşte acest lucru. A început cu optimi de finală la US Open 2013, apoi au venit "sferturile" la Australian Open, a urmat finala de la Roland Garros, iar azi ea joacă pentru un loc în sferturi de finală la Wimbledon.

În afara Simonei, doar Angelique Kerber a mai reuşit să ajungă în a doua săptămînă la ultimele patru turnee de Mare Şlem, dar nemţoaica n-a trecut de "optimi" la nici unul dintre concursurile încheiate. A treia jucătoare a lumii şi-a îmbunătăţit treptat rezultatele, iar această constanţă i-a fost răsplătită. Ea şi-a cîştigat locul în clasament şi atenţia tuturor din lumea tenisului. Deşi o parte a presei americane îi contesta statutul scriind că doar rezultatele din turneele de Mare Şlem contează, ea a demonstrat că poate ajunge foarte departe şi în aceste competiţii.

Într-o logică a îmbunătăţirii performanţei, pentru româncă ar urma trofeul, dar pînă acolo mai e drum lung. Primul hop este cel de azi, dacă ploaia o va permite, Simona va juca împotriva Zarinei Diyas din Kazahstan. Adversara româncei e pe locul 72 WTA, are 20 de ani şi se află la cel mai bun rezultat al carierei în turneele de Mare Şlem. Cele două s-au întîlnit o singură dată, în 2014, la Australian Open, cînd s-a impus Halep.

Simona va evolua astăzi, de la ora 13:30, pe Terenul 2, împotriva Zarinei Dyias pentru un loc în sferturi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 Iulie 2014, 02:14

a facut-o pilaf pe dyas. e in sferturi, cu lisicki.

tepesvlad2004
tepesvlad2004  •  01 Iulie 2014, 12:32

Mult succes Simona!

ohio
ohio  •  01 Iulie 2014, 11:23

Traseul logic pana in finala ar fi:Lisicki-Sharapova-Kvitova.Dar ce mai e logic la acest Wimbledon?Te poti trezi cu o finala Diyas-Zahlavova!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează