SPORTURI  »  TENIS  »  STAN WAWRINKA

Stan neştiutul » Wawrinka a dezvăluit ce meserie ar fi avut dacă nu avea succes în tenis

Stan Wawrinka în ţinută de gală, la Masters-ul de la Monte Carlo de anul acesta // FOTO Guliver/GettyImages
Stan Wawrinka în ţinută de gală, la Masters-ul de la Monte Carlo de anul acesta // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2016 00:00

Campionul de la US Open, elveţianul Wawrinka, s-ar fi făcut bucătar dacă nu ar fi avut talent pentru tenis.

Viaţa triplului campion de Mare Şlem e tot mai interesantă pe măsură ce adaugă trofee importante în vitrină. Şi dincolo de reverul scânteietor şi de jocul complet, spectaculos, curiozitatea atinge aspecte diverse.

Cum stă din punctul de vedere financiar, spre exemplu. "Nu sunt genul de persoană care să cheltuiască nebuneşte", a răspuns Stan Wawrinka într-un interviu din cotidianul italian Gazzetta dello Sport.

"Îmi place să-mi invit prietenii şi familia la o cină în oraş, îmi permit să stau la un hotel bun sau să merg în vacanţe frumoase. Dar sunt conştient că sunt un privilegiat".

Există şi opusul privilegiului: "E dificil să călătoresc atât de mult, să ratez ziua de naştere a fiicei mele sau căsătoria vreunui prieten. Ştiu însă că viaţa mea se va schimb după ce-mi voi încheia cariera, atunci voi putea face tot ce îmi doresc".

Cafeluţa şi ziarul

Dacă nu ar fi făcut tenis, oare ce i-ar fi plăcut să devină? "Bucătar", spune Wawrinka, fără să ezite. Nu se vede antrenând, ci, mai degrabă, deschizând un restaurant.

"Îmi place foarte mult să gătesc, când sunt în Asia merg şi-mi cumpăr chiar eu ingredientele necesare". Are şi un obicei la care n-ar renunţa pentru nimic în schimb, "la ceaşca de cafea băută dimineaţa în timp ce citesc ziarul".

Ca şi alţi elveţieni, Stan urmăreşte hocheiul pe gheaţă şi are o echipă favorită, Lausanne HC. În ce priveşte fotbalul, preferă să-l vadă pe viu, în tribună.

Revenind la tenis, a fost întrebat ce lovitură ar fura de la un alt jucător, activ sau retras. Alegerea s-a îndreptat spre voleul lui Stefan Edberg. Pentru a descrie viitorul la vârf, glumeţ, elveţianul a cerut câteva clipe pentru a-şi consulta globul de cristal.

Apoi a rostit numele lui Dominic Thiem, Lucas Pouille şi Alexander Zverev, aşezându-i în rândul al doilea pe Taylor Fritz, Borna Ciorici sau Elias Ymer.

26.500.000 $a câştigat Stan Wawrinka din tenis până acum, dintre care 5,5 milioane anul acesta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează