SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Start controlat » Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la US Open: adversara ei a abandonat meciul

Halep merge mai departe la US Open
Halep merge mai departe la US Open

Articol de - Publicat miercuri, 02 septembrie 2015 00:00

Românca a stat pe teren 47 de minute şi o va întîlni în turul următor, joi, pe învingătoarea din partida Bondarenko-Putinţeva.

"Tot timpul e greu în primul tur la un turneu de Mare Şlem. Eşti nervos, mai ales că această arenă este imensă, dar mă bucur că am reuşit să joc cel mai bun tenis al meu" au fost primele cuvinte ale Simonei Halep după victoria de ieri.

Adversara sa din primul tur, Marina Erakovic, încă nerefăcută complet după o accidentare la genunchi,  s-a retras la scorul de 2-6, 0-3. Pînă în acel moment, meciul a curs în favoarea lui Halep, care a jucat solid, fără să lase în vreun moment să-i scape controlul.

E un turneu care a debutat într-un mod nebun, cu multe jucătoare din primele zece care au pierdut încă de la primul meci. În timp ce Simona vorbea despre meci, Lucie Safarova, 6 WTA, pierdea în faţa Lesiei Ţurenko.

Simona a ţinut frîiele meciului în mînă, nu s-a confruntat cu nici o minge de break şi a lovit direct cîştigător de 11 ori. Arena "Arthur Ashe" e una dintre favoritele româncei, dar în acest an ea are acoperiş, unul care îi ajută mai mult pe jucători.

"Nu mai e atît de mult vînt ca anul trecut", a spus Simona. Întrebată cum s-a descurcat cu faptul că jumătate de teren era în umbră şi jumătate în soare. "M-am antrenat înainte de meci aici şi eram obişnuită", a completat ea.

Mai departe, Simona Halep o întîlneşte, joi, pe învingătoarea din partida Katerina Bondarenko-Iulia Putinţeva. Românca nu s-a mai duelat cu nici una dintre ele.

"Nu am nici un fel de aşteptări"

Simona Halep a spus după partida din primul tur că se simte diferit faţă de anul trecut. "Am venit la New York după ce ajunsesem în finală la Roland Garros şi în semfinale la Wimbledon, aşteptările mele erau foarte mari. Acum nu mai e aşa. Vreau doar să cîştig cît mai multe meciuri şi să joc cel mai bun tenis al meu", a spus ea. "Chiar nici o aşteptare?" a  fost întrebată. "Nu, o aveţi pe Serena, care poate cîştiga toate cele patru trofee într-un an", a  spus Simona.

Încă o înfrîngere

Alexandra Dulgheru a pierdut ieri în primul tur la US Open. Ea se luptă cu problemele la genunchi încă de la Roma. După turneul de la Bucureşti din luna iulie, ea şi-a luat o pauză şi a jucat doar două meciuri. Ieri, Dulgheru a fost învinsă de Angelique Kerber, 11 WTA, cu 6-4, 6-1. Pentru Dulgheru a fost a şasea apariţie pe tabloul principal de la US Open, cea mai bună performanţă fiind atingerea turului al treilea în 2010.

33 de victoriiare Simona Halep în acest sezon pe hard, cele mai multe din întreg circuitul feminin

ALTE ȘTIRI DE LA US OPEN

Serena şi elveţienii

Liderul mondial a stat pe teren doar jumătate de oră, un pic mai mult decît conferinţa de presă de după. Unul dintre jurnalişti a întrebat-o cum e să se antreneze lîngă un teren pe care se pregătea Roger Federer.

"E greu, pentru că mereu trag cu ochiul. Observ ce face şi mă gîndesc că poate aş putea să încerc şi eu. Îmi distrage atenţia tot timpul", a spus Serena. Înainte de debutul turneului, ea a jucat tenis de masă cu Stan Wawrinka în cadrul unei acţiuni publicitare.

"M-a distrus. Îi tot dădeam pe rever. Apoi mi-am dat seama că nu aş face acest lucru dacă am juca tenis, aşa că am încercat să joc variat", a explicat liderul mondial.

Multe surprize

Prima zi de la US Open a fost plină de rezultate surprinzătoare. De pe jumătatea de tablou a Serenei au plecat toate jucătoarele de Top 10: Ana Ivanovici, Carla Suarez Navarro şi Karolina Pliskova. Pe lîngă ele au mai fost învinse în primul tur Jelena Jankovici şi Svetlana Kuzneţova. La masculin, cel mai mare cutremur a fost produs de eliminarea lui Kei Nishikori, finalistul de anul trecut. Japonezul a fost învins de Benoit Paire cu 6-4, 3-6, 4-6, 7-6(6), 6-4.

Învinsă la debut

Andreea Mitu a debutat luni la US Open. N-a fost însă un debut fericit pentru că românca a pierdut partida cu Tereza Smitkova din Cehia cu 7-6(4), 6-2. A fost doar a patra apariţie a jucătoarei în vîrstă de 23 de ani pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem.

În trei ocazii a pierdut în primul tur, iar cea mai bună performanţă e cea reuşită anul acesta la Roland Garros, cînd a ajuns pînă în optimi de finală.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
domnelu
domnelu  •  02 Septembrie 2015, 11:46

Simona este in forma, poate sa bata pe oricine si sa ajunga in finala, dar sunt meciuri multe, unele foarte grele. Multi predictionisti tot asteapta pe Azarenka sa faca ceva, dar deocamdata Vika s-a remarcat prin jignirea unei arbitre de scaun. Cum norocul si-l fac cei ce merita, Simonei ii va trebui si un dram de noroc. Nimeni din presa nu a remarcat un lucru: dupa victoria de aseara Simona este inca de acum virtual calificata in Turneul Campioanelor - Singapore. E vorba de calificarea matematica, adica in cea mai defavorabila situatie cand Simona nu mai joaca iar cele mai multe puncte vor merge la urmaritoarele ei imediate, Simona va fi in primele 8.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  02 Septembrie 2015, 09:42

Apropo de Lucic-Baroni: adversara din turul 2, Bondarenko, are un sfert de finala la US Open si are victorii la Radwanska, Ivanovici sau Venus. Asa ca atentie!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  02 Septembrie 2015, 09:32

Asa cum arata acum tabloul la simplu Simona ar trebui sa ajunga in sferturi fara probleme. Dar sa nu uitam ca si anul trecut parea ca nu poate avea probleme cu Lucic-Baroni, deci trebuie sa asteptam. Cele mai dificile adversare pana intre primele 8 ar fi Lisicki si Strycova, dar ambele sunt specialiste pe iarba, nu pe hard. Oricum, Simona a dovedit multa consistenta pe aceasta suprafata in acest an. In sferturi insa cred ca va da peste Azarenka. Si acolo va fi foarte-foarte greu. Monica Niculescu s-a calificat si ea in turul 2, dar va juca cu una dintre cele mai bune specialiste ale turneului, Pennetta. Din 2008 incoace italianca a ratat intr-un singur an calificarea in sferturi (acum 2 ani a ajuns intre primele 4, dupa ce a trecut si de Simona). Foarte complicat. Pe partea aceea de tablou sunt nu mai putin de 3 specialiste ale turneului: Wozniacki, Stosur si Pennetta. Aparent daneza e favorita dar ramane de vazut daca ajunge in sferturi. In rest cam trebuie sa asteptam sferturile pentru a mai avea dueluri foarte tari (un eventual Kvitova-Muguruza in optimi ar mai suna interesant) pentru ca primul tur a scos din competitie foarte multe favorite.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează