SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ROMÂNIA-OLANDA 0-2

Start cu minus » Hănescu şi Ungur au pierdut primele două meciuri din Cupa Davis

Victor Hănescu s-a luptat pînă la ultimele resurse cu adversarul său olandez // Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)
Victor Hănescu s-a luptat pînă la ultimele resurse cu adversarul său olandez // Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2013 22:01

Adrian Ungur şi Victor Hănescu au pierdut ieri partidele de simplu şi Olanda mai are nevoie de un singur punct pentru a merge la baraj. Azi, are loc meciul de dublu, de care se leagă speranţele românilor.

România a intrat în întîlnirea cu Olanda aşa cum nu şi-ar fi dorit. Două înfrîngeri şi lucrurile se complică în sala "Dumitru Popescu Colibaşi" din Braşov. E nevoie de trei victorii din tot atîtea meciuri rămase pentru ca echipa tricoloră să bată din nou la porţile Grupei Mondiale.

Ieri, în prima dispută, s-au întîlnit Adrian Ungur şi Robin Haase. Numărul doi al României contra numărului unu al Olandei. Adrian, mai puţin prietenos cu suprafeţele hard indoor, a pierdut primele două seturi cu 4-6.

Apoi a fost mai agresiv, nu s-a lăsat dominat ca pînă atunci şi a fost răsplătit cu un set. "Îmi pare rău că nu am putut fi aşa tot meciul", a spus la final Ungur. Pentru că în actul următor, el a cedat din nou iniţiativa şi Haase, al 52-lea jucător al lumii, s-a impus cu 6-4, 6-4, 3-6, 6-3. "A fost un meci echilibrat, iar diferenţa s-a văzut la punctele importante. Am greşit copilăreşte unele voleuri, poate din cauza emoţiilor, a presiunii", a adăugat Ungur.

Lupta lui Victor
După Adrian Ungur, a venit rîndul lui Victor Hănescu să încerce să aducă un punct pentru România. Începutul nu a fost prea strălucit. Nu şi-a găsit ritmul, nu a putut să-şi facă jocul, în timp ce Igor Sijsling a tot scurtat punctele, a fost curajos şi a venit de multe ori la fileu. Rezultatul? Primul set s-a scurs în favoarea olandezului de pe locul 70, cu 6-4.

Lucrurile şi mingile s-au mai strîns în partea secundă, unde, în tie-break, românul a pierdut din nou. Spectatorii din tribune reduseseră un pic volumul încurajărilor, dar doar puţin pentru că jocul lui Victor i-a făcut să spere. Setul al treilea i-a revenit cu 6-2 şi românul a devenit din ce în ce mai hotărît. De pe scaun şi Andrei Pavel îl încuraja.

Cu publicul, cu colegii strigînd la fiecare minge reuşită, el a reuşit să se impună şi în setul al patrulea. Cu multe ore adunate pe teren, al 31 de ani a ajuns pînă la 2-2 şi minge de break pentru adversar. Atunci, fileul a devenit pentru o secundă olandez. Mingea s-a lovit de bandă şi a picat în terenul lui Victor. Break-ul era realizat.

A urmat prăbuşirea. Hănescu nu a mai reuşit să cîştige nici un game, meciul încheindu-se cu 4-6, 6-7 (5), 6-2, 7-6 (5), 2-6 şi Olanda conduce cu 2-0. În toată cariera sa, Victor Hănescu a reuşit să cîştige o singură dată cînd a fost condus cu 2-0 la seturi, în 2009, la Australian Open. "E greu, pornim de la minus doi", a spus Victor despre şansele României de a se mai impune în întîlnirea cu Olanda. Azi, Horia Tecău şi Marisu Copil încearcă să taie un pic din distanţă împotriva dublului format din Thiemo de Bakker/Jean-Julien Rojer.

România-Olanda 0-2

Ieri
Adrian Ungur-Robin Haase 4-6, 4-6, 6-3, 3-6
Victor Hănescu-Igor Sijsling 4-6, 6-7 (5), 6-2, 7-6 (5), 2-6

Azi, ora 15:00 (în direct TVR 2)
Marius Copil/Horia Tecău-Thiemo de Bakker/Jean-Julien Rojer

Duminică, ora 13:00
Victor Hănescu-Robin Haase
Adrian Ungur-Igor Sijsling

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
petrusm
petrusm  •  06 Aprilie 2013, 15:00

Dezamagire totala.... NOII SEFI NU L-AU VRUT PE MERGEA ...ORICUM NU AU AVUT ATITUDINE , AU FOST STERSI ,APATICI , FLEGMATICI ...INTR-UN CUVANT : NESIMPATICI CA SA NU LE ZIC NESIMTI....I...

luter
luter  •  06 Aprilie 2013, 13:51

hanescu este un mare PISICESCU pe la buda in ferentari da cu limba dupa bani .noroc ca a plecat ;AIA ; stavar in gat RUXANDRA , valorile de rahat au boicotat lotul dar s-a intors pavlicenco din jermanica si sa te tii nenica performanta . bravos federatie cu seful cosor si el mare jucator .lovivas in cutia limbii di-rect si in reluare .

usla
usla  •  06 Aprilie 2013, 13:24

Inainte cand era la conducere RUXANDRA DRAGOMIR , sareati toti si criticati orice facea. Acum cu noua conducere, presedinte fiind 'FOSTUL' MAAAAAAAAAAAAAARE tenisman COOOOOOOSAAAACKAAAAAA secondat de A.P, care taie si spanzura, observ ca v-au disparut cuvintele prin care sa va exprimati punctul de vedere

Vezi toate comentariile (5)
Comentează