SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Stop joc » Sorana Cârstea s-a oprit în primul tur la Roland Garros: eliminată de Svitolina

Sorana Cîrstea a ajuns până în
Sorana Cîrstea a ajuns până în "sferturi" la Roland Garros în 2009 // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2016 00:00

Sorana Cârstea s-a oprit ieri în primul tur la Roland Garros, după ce câștigase trei meciuri în calificări.

Aventura Soranei la Paris s-a încheiat ieri, după un meci pierdut în fața Elinei Svitolina cu 1-6, 3-6. Românca aflată pe locul 97 în lume a intrat pe tabloul principal grație celor trei meciuri câștigate în calificări. Partide care au lăsat urme.

Pe lângă problemele de la umăr cărora trebuie să le facă față în fiecare zi, Sorana s-a mai confruntat și cu probleme la picior. Unele care au împiedicat-o să se deplaseze așa cum și-ar fi dorit. Deși a avut trei zile în care să se recupereze, lucrurile nu s-au rezolvat. Mai mult, vremea rece nu avea cum să-i facă bine.

Pe lângă toate acestea Elina Svitolina e o jucătoare din partea superioară a clasamentului, ea aflându-se pe locul 20 în ierarhia mondială. Sorana, care a luptat enorm să revină în Top 100, nu prea s-a confruntat cu jucătoare de asemenea valoare.

Ucraineanca a jucat, a profitat de greșelile româncei, care nu au fost puține, și deși a căzut în primul set la 4-0 și a avut nevoie de îngrijiri medicale la glezna dreaptă a reușit să se impună cu 6-1, 6-3.

Sorana, care în 2009 a reușit să ajungă până în sferturi de finală la Roland Garros, era clasată la începutul anului dincolo de locul 200.

A trebuit să joace multe meciuri, în circuitul ITF, să adune puncte și după turneul de la Madrid, unde a atins sferturile de finală a pătruns din nou în Top 100. Un obiectiv pe care și-l propusese pentru final de an.

După încheierea turneului de la Paris, în funcție și de rezultatele jucătoarelor din urma sa, românca ar putea să coboare cel mai jos până pe locul 108. Dar la următorul turneu de Mare Șlem, la Wimbledon, nu mai e nevoită să joace în calificări.

Serena în control

Serena Williams a trecut cu bine peste primul meci de la Roland Garros. Liderul mondial a depăşit-o pe Magdalena Rybarikova cu 6-2, 6-0. Americanca a cucerit titlul la Roma și își dorește să ajungă din nou la trofeul de la Paris, pe care l-a cucerit de trei ori în trecut.

Serena a reușit anul trecut să cucerească trei dintre cele patru trofee de Mare Șlem, ea oprindu-se în semifinale la US Open. Williams a adunat în carieră 21 de trofee de Mare Șlem și poate să o egaleze la Paris pe Steffi Graf, care are în palmares 22.

Cu lacrimi în ochi

Victoria Azarenka a fost nevoită să se retragă ieri din meciul cu Karin Knapp din cauza problemelor la genunchiul drept. Câștigătoare la Indian Wells și Miami, bielorusa era văzută ca una dintre favorite la cucerirea trofeului.

În primul set, ea a început să dea semne că lucrurile nu sunt în regulă. Cu lacrimi în ochi și țipând de durere a continuat să joace. Însă, în decisiv, ea a spus stop la scorul de 6-3, 6-7(6), 4-0 în favoarea italiencei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dl.axinte
dl.axinte  •  25 Mai 2016, 09:47

...simona va triumfa la roland garos...ea este intr-o forma foarte buna...ea va spulbera orice pretendenta la titlu ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează