SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Stop Singapore » Halep s-a oprit, ca și anul trecut, în grupe. Ce urmează pentru Simona

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2016 00:00

Un start de meci sub asediu, asta a trăit ieri românca în primele faze ale disputei care îi decidea soarta în grupă. Un genunchi, stângul, pe care sunt aplicați doi plasturi mari, încrucișați.

La final, Simona alungă cu un răspuns scurt scuza accidentării. "E ok piciorul, nu vreau să vorbesc despre asta". Dincolo de fileu, o adversară care pare că s-a hrănit, ca în poveștile copilăriei, cu o tavă întreagă de jăratic. Energia Dominikăi inhibă, e suficient să-i lași un pic de loc și se năpustește peste tine fără ezitare. Sonoră și în continuă mișcare, ea confiscă începutul de meci, iar Halep nu găsește replica necesară decât în scântei risipite în cele 9 game-uri.
Când a cucerit titlul la Linz, cel care i-a adus calificarea la Singapore, slovaca s-a autodescris drept "o jucătoare cu o misiune".

O săptămână a stat concentrată și ardentă, atingându-și în final scopul. Ieri, a reușit să reproducă acea stare de vârf. N-avea altă șansă decât victoria în două seturi și nici așa nu era sigură că ajunge în semifinale. Avea o singură șansă și a luat-o.

"A jucat bine cu forehand-ul, a dominat meciul, iar eu am stat prea în spate. Probabil că ar fi trebuit să mixez mai mult cu loviturile mele, să deschid spațiile și să o fac să alerge. Am încercat, dar nu a fost suficient ca să câștig meciul sau măcar setul al doilea. Mental, am luptat până la capăt. Sunt mulțumită de felul în care a mers meciul, însă nu sunt fericită fiindcă am pierdut", rezuma Simona confruntarea în câteva rânduri.

Setul cel mai plin

Pentru că bătălia cea grea, decisivă, a nervilor și a suflului, s-a dat în actul al doilea. Atâtea break-uri, atâtea desprinderi și reveniri, atâtea schimburi de mingi de o intensitate aproape insuportabilă. Românca a fost la două puncte de un set decisiv, care i-ar fi asigurat și biletul de semifinale. Nu s-a putut însă. "Se pare că joc cel mai bun tenis al meu sub cea mai mare presiune", a spus Cibulkova. Așa a fost.

A pistonat reverul lui Halep, iar când a avut prilejul a punctat feroce cu dreapta. "A văzut că backhand-ul nu merge bine din cauza genunchiului, nu mi-a fost ușor pentru că nu puteam să împing. Dar a jucat bine, un tenis bun și a meritat să câștige, a dominat, a lovit în toate mingile", a conchis Simona. Pentru ea, Singapore spune stop în grupe pentru al doilea an la rând. "Voi urmări finala de acasă", a anunțat. Are și o jucătoare pe care o susține. "Kuznețova e pe val, cu siguranță. I-am văzut meciul de miercuri seară și mi se pare incredibilă. A venit aici direct de la Moscova, a făcut o treabă grozavă acolo și la fel face și aici. O văd capabilă să câștige turneul, sper să aibă suficiente resurse pentru asta". Resurse care ei i-au lipsit. De data aceasta.

"La mijlocul anului am spus că nu mă pot califica. Eram foarte departe, după 4 luni grele. După ce m-am calificat, mi-am spus că acest turneu e un bonus și că trebuie să dau tot ce am. N-am avut destul pentru a merge în semifinale, dar e o experiență bună, să fiu aici trei ani la rând"
Simona Halep

Odihnă, apoi pregătire

"De aici merg acasă, să-mi văd nepoata și să mă liniștesc. Să nu fac nimic, zile în șir", a spus Simona la conferința de presă. "Peste 10 zile probabil că voi merge la sală, dar la tenis mă voi întorce tenis abia după trei săptămâni". Pregătirea noului sezon va fi diferită față de anii trecuți. "Încă nu știu exact când voi pleca, dar planul e să merg în Australia în decembrie, dar înainte de asta va veni Darren în România, așa că va fi o combinație. Am zis să schimbăm ceva, să mă acomodez cu fusul, cu vremea de acolo înainte de Shenzhen și de Australia".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  28 Octombrie 2016, 13:06

Spre deosebire de Cibulkova, se pare ca jaraticul Simonei s-a stins ... Deja a devenit enervant faptul ca la fiecare meci important apare o scuza, acum genunchiul. Deja nu mai pare credibila. Corect era sa declare: eu am jucat f prost, iar Cibulkova a fost cu 3 clase peste mine.

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Octombrie 2016, 12:58
Postat de sakamoto pe 28 Octombrie 2016, 12:01

Oboseala acumulata intr-un sezon foarte solicitant. Este usor sa critici un om, mai greu este sa-l intelegi. Simona Halep este-si va ramine-multi ani de acum incolo, cea mai buna tenismena romana. Din pacate nu vine nici o promisiune certa, de la junioare. Dar mai stii? Da Doamne!

Halep este cea mai buna tenismena asa cu si Bute este cel mai bun pugilist. Haterii sa taca, aceste doua varfuri de lance ale sportului romanesc au invins cohorte intregi de neica-nimeni si au anuns pe culmile clasamentelor internationale.

sakamoto
sakamoto  •  28 Octombrie 2016, 12:01

Oboseala acumulata intr-un sezon foarte solicitant. Este usor sa critici un om, mai greu este sa-l intelegi. Simona Halep este-si va ramine-multi ani de acum incolo, cea mai buna tenismena romana. Din pacate nu vine nici o promisiune certa, de la junioare. Dar mai stii? Da Doamne!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează