SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Suport

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 februarie 2008 00:00

Andrei Pavel crede că sprijinul fanilor poate fi decisiv în meciul contra Franţei . Ajuns ultimul la Sibiu, Andrei Pavel s-a acomodat după două zile cu covorul de joc instalat în Sala Transilvania. El crede că suprafaţa lentă pe care se va juca este un avantaj pentru "tricolori", obişnuiţi mai mult cu zgura. "Atît mie, cît şi lui Victor ne plac mai mult suprafeţele lente. Tsonga şi Gasquet sînt mai obişnuiţi cu cele rapide şi acest lucru nu este decît în beneficiul nostru", spune Pavel. România va întîlni Franţa în week-end-ul viitor, întîlnirea contînd pentru primul tur al Grupei Mondiale.
Aportul fanilor
Înconjurat cu mult interes de fanii sibieni, Pavel crede că sprijinul publicului ar putea fi un alt atu al delegaţiei României. Acesta crede că meciurile din Cupa Davis au o încărcătură aparte. "Întotdeauna un meci de Cupa Davis reprezintă ceva special pentru mine. În astfel de jocuri încerci să dai totul din tine. Cred că dacă şi fanii ne vor încuraja aşa cum ne aşteptăm, or să ne împingă de la spate să facem un rezultat mare. Ei sînt favoriţi, dar noi putem să-i contracarăm. Am ales Sibiul pentru că ne plac oraşul şi sala şi sînt convins că toată lumea o să fie alături de noi", spune jucătorul.
Experienţă contra valoare
În primul său meci, Andrei Pavel îl va avea ca adversar pe Jo-Wilfried Tsonga, considerat numărul doi în delegaţia Franţei. Deşi sînt despăţiţi de 60 de locuri în clasamentul ATP, românul crede că are ca avantaj experienţa mai vastă. "Tsonga a făcut un turneu de Grand Slam extraordinar la Australian Open, unde a jucat finala. Are o încredere foarte mare în el după acest rezultat. În schimb, eu am la dispoziţie o experienţă mai bogată, pe care aş vrea să o materializez. Dacă şi la dublu Mergea şi Tecău vor face o surpriză, putem spera", crede românul.

Bilete în ceaţă
Pînă ieri seară, conducerea Federaţiei Române de Tenis n-a decis numărul total de bilete care vor fi puse în vînzare şi nici data la care se va face. "Încă centralizăm datele şi apoi vom vedea cîte bilete vor mai fi de vînzare. Cel mai probabil, o să le vindem de luni", spune Dumitru Hărădău.


Alte obiective
Antrenorul lui Jo-Wilfried Tsonga, Eric Winogradsky, spune că elevul lui, recent finalist la Melbourne, va avea un an 2008 diferit de ceilalţi. "Roland Garros-ul e o prioritate, ca pentru orice jucător francez. Apoi vin celelalte turnee de Mare Şlem, însă şi Cupa Davis va deveni un element important în programul lui. Sînt, sigur, şi Jocurile Olimpice, dacă are şansa să participe", a declarat antrenorul.


Forget explică
Guy Forget, căpitanul nejucător al francezilor, spune că n-avea cum să nu-l selecţioneze pe Tsonga pentru întîlnirea contra României. "Azi se vorbeşte mult despre forţă. Jo o are. În plus, e un jucător foarte complet, care posedă încă o mică marjă de progres tehnic. În locul meu, cred că nici voi n-aţi fi putut să-l săriţi din schemă pe un asemenea tenisman pentru Cupa Davis", s-a adresat Forget ziariştilor francezi. "Aşa că am procedat cum aţi fi făcut şi voi". Lîngă Tsonga va fi Richard Gasquet, învinsul lui Jo din "optimile" de la Melbourne, iar la dublu Clement şi Llodra, finalişti la Australian Open. Gilles Simon e al cincilea în lot.

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează