SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Surorile Williams se întîlnesc pentru a 27-a oară: "Dacă ar fi să pierd, aş prefera să fie în faţa lui Venus"

28 titluri de Mare Șlem au cele două surori împreună
28 titluri de Mare Șlem au cele două surori împreună

Articol de , - Publicat marti, 08 septembrie 2015 00:00

Se înfruntă azi pentru un loc în semifinalele de la US Open. Din cele 27 de confruntări, 13 s-au desfăşurat în turneele de Mare Şlem.

"Ea e rapidă, eu sînt rapidă. Loveşte cu forţă, eu lovesc cu forţă. Serveşte puternic, eu servesc puternic. Jucăm similar, doar am avut acelaşi antrenor pentru o perioadă bună de timp. E ca şi cum aş juca într-o oglindă".

Sînt cuvintele Serenei despre ea şi sora sa. Au crescut împreună, au învăţat să joace tenis împreună, iar apoi şi-au disputat cele mai mari trofee ale tenisului. Însă nimic nu poate distruge legătura pe care o au.

"Mă concentrez pe moment, nu e foarte uşor. Singura jucătoare pe care nu vreau să o întîlnesc este Venus, nu pentru că este sora mea, ci pentru că este cea mai bună. Dacă ar fi să pierd, aş prefera să fie în faţa ei. Oricum, eu urăsc să pierd. Aşa că sper că amîndouă vom arăta cel mai bun tenis al nostru", a completat liderul mondial.

Surorile Williams se confruntă pentru a 27-a oară, dintre acestea, 13 întîlniri sînt în turneele de Mare Şlem, iar şapte au fost finale. "Asta visam cînd eram mici, să ajungem să evoluăm la cel mai înalt nivel, iar cîştigătoarea să se numească Williams", a spus şi Venus.

Ea a fost întrebată şi despre intriga stîrnită şi reîncălzită de fiecare dată cînd ajungeau să se confrunte: cum că tatăl lor era cel care decidea cine cîştigă. "Nici vorbă! Nu ne spunea nimic. Era relaxat şi se distra, acum nici măcar nu mai vine la meciurile noastre".

Au scris istorie împreună, au schimbat faţa tenisului feminin, iar acum vor juca din nou una împotriva celeilalte, aşa cum o făceau în copilărie pe un teren din Compton şi visau la aceste clipe.

"Nu aş putea"

Novak Djokovici a fost întrebat ce crede despre duelul dintre Serena şi Venus. "Primul lucru care îmi vine în minte este cum m-aş simţi dacă ar trebui să joc împotriva fratelui meu şi nu cred că aş putea. Le admir foarte mult pentru ce au realizat de-a lungul anilor. Au fost amîndouă pe primul loc în lume. Jos pălăria pentru asta, dar nu cred că aş putea să joc un meci cu fratele meu. Nu e posibil, nu cred că aş putea face faţă unei astfel de situaţii pe teren", a spus Nole.

21de trofee de Mare Şlem are Serena

7trofee de Mare Şlem are Venus

15-11este scorul întîlnirilor direct dintre Serena şi Venus, cu avantaj pentru sora mai mică

Alte știri de la US Open:

Accidente similare

Genie Bouchard s-a retras duminică noaptea din turneul de la US Open. Ea era programată să joace cu Roberta Vinci în optimile de finală, dar nu a mai putut intra pe teren.

Vineri seara, după conferinţa de presă, canadianca s-a dus singură spre vestiare, unde era întuneric, căutînd întrerupătorul pentru a aprinde lumina, Genie a alunecat şi s-a lovit la cap. O lovitură serioasă care s-a soldat cu o contuzie, dureri de cap, ameţeli, sesibilitate la lumină şi la zgomot.

Accidentul seamănă cu cel pe care l-a avut Victoria Azarenka în 2010, tot la US Open. Atunci ea a căzut chiar înaintea unui meci. Bielorusa însă a intrat pe teren, dar a leşinat, explicînd că au apărut dureri de cap şi ameţeală.

Obsedaţi de microbi

Andy Murray a povestit, ieri, în New York Times o întîmplare amuzantă despre teama de microbi a lui Andre Agassi şi Brad Gilbert. "Am ieşit o dată cu ei în oraş, la cină, în Las Vegas. Era la intrare şi jur că Andre s-a aplecat atît de mult încît a prins uşa de colţul de jos. L-am întrebat de ce a făcut asta. Şi Agassi mi-a răspuns: Nimeni nu atinge uşa atît de jos! Cei doi sînt mari germenofobi, eu nu sînt aşa", a spus Andy.

El a recunoscut însă că evită să dea mîna cu oamenii, preferînd să ciocnească pumnii pentru a evita tot soiul de microbi şi că foloseşte din plin gel antibacterian.

Surpriza Kiki

Kristina Mladenovici s-a calificat ieri pentru prima oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. Ea a învins-o pe Ekaterina Makarova, favorită 13, cu 7-6 (2), 4-6, 6-1. Franţuzoaica în vîrstă de 22 de ani a ajuns atît de sus fără a avea lîngă ea un antrenor.

"Din februarie nu am lîngă mine un tehnician şi cred că mă descurc foarte bine. Nu m-am simţit prea comod în ultimele colaborări, aşa că am decis să o iau pe cont propriu. Desigur, îi am tot timpul alături pe toţi cei din familia mea, ei nu mi-ar spune niciodată: Trebuie să dai cu dreapta aşa. De aceea mă simt atît de bine cu ei. Sînt conştientă că trebuie să evoluez, dar o fac singură. Nu pretind că pot să-mi ating ţelurile singură, situaţia e una deschisă, dar trebuie să fie o potrivire foarte bună", a povestit Kiki înainte de US Open pentru B92 din Serbia.

Învinse la dublu

Irina Begu şi Raluca Olaru au pierdut duminică seară în turul al treilea la US Open. Perechea românîa fost învinsă într-un meci lung de dublul Yung-Jan Chan/Hao-Ching Chan din Taipei cu 5-7, 6-1, 7-6 (4). În timpul partidei, Irina a cerut intervenţia fizioterapeutului pentru probleme la spate.

Pentru Raluca Olaru, atingerea turului al treilea a fost cea mai bună performanţă în turneele de Mare Şlem. Irina are drept cea mai de sus performanţă la dublu, în competiţiile de Grand Slam, sferturi de finală jucate în 2012.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  08 Septembrie 2015, 14:23

Daca admiti ca infruntarea de pe terenul de sport este - in primul rand ! - una fair-play, cred ca poti juca si impotriva fratelui tau. Eu nu consider ca duelul pe o arena sportiva este incompatibil cu calitatea de frati a preopinentilor. Si mai cred, in speta de fata, ca Serena s-ar recunoaste mai degraba invinsa de Venus, cat sa nu mai zica lumea asa si pe dincolo, cum ca-i din liga,, baietilor'' ( intelegand prin asta forta sa, iesita din comun, si nu o inclinatie sexuala neconforma cu statutul ei de dameza, bine ? ). Oamenii sunt dispusi sa te si simpatizeze atunci cand, omeneste, mai si pierzi meciuri. Punct.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează