SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Suspendare de 18 luni pentru americanul Jenson Brooksby » A ratat trei controale doping într-un an

Jenson Brooksby
Foto Imago
Jenson Brooksby Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 13:14 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 13:50

Americanul Jenson Brooksby, 22 de ani, fost #33 ATP, a fost suspendat pe o perioadă de 18 luni după ce ratat trei teste doping într-un interval de un an, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), într-un comunicat

Californianul în vârstă de 22 de ani, care a atins cel mai bun loc al carierei, 33 mondial, în iunie 2022, va putea relua competiţiile în 4 ianuarie 2025. El acceptase anterior o suspendare provizorie voluntară, de aceea sancțiunea are ca dată de începere 5 iulie 2023.

ITIA a precizat în comunicat că suspendarea lui Brooksby a fost confirmată în urma unei reuniuni care a avut loc pe 10 octombrie şi la care au participat jucătorul şi martorii săi, printre care şi un agent de control doping.

Jenson Brooksby contestă al doilea test

Brooksby, care a ajuns între timp pe locul 301 în lume, a recunoscut că a ratat primul şi al treilea test doping, dar contestă validitatea celui de-al doilea pe care se consideră că l-a ratat. El declarase înainte pentru AP că nu a picat niciun test, nici nu a luat vreodată „substanțe nocive”.

Tribunalul a respins argumentele americanului şi i-a aplicat o suspendare de 18 luni.

După ce a examinat probele, tribunalul a apreciat că gradul de responsabilitate al lui Brooksby pentru testul ratat este unul ridicat”, a subliniat ITIA.

Tribunalul a indicat faptul că un agent de control doping care a încercat să efectueze al doilea test „a fost privat de toate măsurile rezonabile” de a-l localiza pe Brooksby la momentul respectiv.

„Programul de localizare este un mijloc esenţial în menţinerea unui sport curat şi nimeni nu doreşte ca jucătorii să încalce regulile în această manieră”, a afirmat Karen Moorhouse, directoarea generală a ITIA, în comunicat.

3 finale ATPa disputat Jenson Brooksby în carieră, toate pierdute, Newport 2021, Dallas și Atlanta 2022

„Le cerem urgent tuturor jucătorilor să ia măsurile necesare pentru a se asigura că sunt meticuloşi în declaraţiile lor de localizare”, a subliniat oficialul.

Americanul continuă lupta

Brooksby a precizat că intenţionează să facă apel, promiţând că va „continua lupta”, într-o postare pe Instagram, după anunţul suspendării sale.

Nu am luat niciodată o substanţă interzisă în viaţa mea, am fost deschis şi sincer cu ITIA în tot acest caz”, a asigurat Brooksby. 

El a explicat că al doilea său test a fost ratat, în iunie 2022, după ce camera sa de hotel a fost luată pe numele kinetoterapeutului său, ceea ce l-a făcut pe agentul de control doping să creadă că el lipseşte.

Citește și:

Simona Halep, interzisă la baza lui Patrick Mouratoglou din Franța
ANTRENAMENT
Simona Halep, interzisă la baza lui Patrick Mouratoglou din Franța
TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel: „Sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă”
HALEP, SUSPENDATĂ
TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel: „Sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  25 Octombrie 2023, 14:52

de cand au saltat dopata natiei, nu mai e vorba de sport la "sport" ci in majoritate de dopati sau dezbracate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează