SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Ţiriac prevede o nouă schimbare de lider în 2012: "Djokovici nu e perfect!"

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2011 19:31

Ion Ţiriac susţine că, în curînd, Rafael Nadal şi ceilalţi jucători vor găsi antidotul pentru actualul lider mondial


Proprietarul turneului de la Madrid a cîştigat lupta cu jucătorii. Din 2012, în capitala Spaniei se va juca pe zgura albastră. Ion Ţiriac a fost primul care a înlocuit copiii de mingi cu modele, acum va schimba culoarea zgurii, din roşie ea va deveni albastră. Într-un interviu acordat cotidianului spaniol As, românul a explicat de ce a dorit acest lucru. "Nu există nicăieri vreo regulă care să specifice că zgura trebuie să fie galbenă, albastră sau verde. Acum 30 de ani, la Stuttgart, jucam pe zgură de o culoare albastru închis. În SUA zgura a fost mereu verde. Acest sport, ca toate celelalte, trebuie să progreseze. Este indubitabil că, pe culoarea albastră, mingea se va vedea mai bine", a spus românul.

Iniţial, mulţi jucători din topul mondial s-au opus ideii lui Ţiriac. "Respect pentru tradiţie" a fost reacţia spaniolului Rafael Nadal. "Nadal e un mare campion, care e cu picioarele pe pămînt. Chiar nu înţeleg de ce nu-i place lui culoarea albastră!? Cînd eu şi Ilie Năstase am cîştigat Roland Garros-ul, în 1969, am primit 100 de dolari. La Madrid, premiile vor depăşi 10 milioane de dolari. Timpurile se schimbă, ştiu, şi jucătorii merită mereu mai mult. Ce ne facem cu spectatorii?!, şi ei merită să li se dezvăluie mai mult şi în condiţii cît mai bune", a susţinut Ion Ţiriac.

Omul de afaceri român a vorbit şi despre actualul lider mondial, sîrbul Novak Djokovici, pe care însă nu-l consideră jucătorul perfect. "Niciodată nu am văzut un jucător perfect, nu-l cunosc. Cel mai aproape de perfecţiune este Federer. Acum este momentul lui Djokovici pentru că a ştiut să găsească o geometrie, o tehnică incomodantă pentru Nadal. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, Nadal şi ceilalţi vor găsi antidotul pentru Djokovici", a spus Ţiriac.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
nutifanroger
nutifanroger  •  11 Noiembrie 2011, 14:19

si inca ceva: am auzit odata un comentariu, cum ca perfectiunea plictiseste, dar tocmai de aceea ne-o dorim toti, ca prea suntem stresati de lucrurile imperfecte. eu prefer sa ma plictisesc cu perfectiunea lui roger si cu puterea de lupta a lui nadal, decat cu mastile lui djok

nutifanroger
nutifanroger  •  11 Noiembrie 2011, 14:16

mieusa: nastase sau connors crezi ca se vaitau intr-una de accidentari si se retrageau inaintea unor meciuri, sau in timpul unor meciuri cand vedeau ca pierd partida? eu nu mai stiu, nu tin minte dar asa cum ii stiu eu cred ca preferau sa piarda cu 6-0, 6-0 decat sa se retraga! jos palaria pentru ei, iar djok o sa ramana in amintirea noastra ca omul cu masca de.....te miri ce!

mieusa
mieusa  •  11 Noiembrie 2011, 13:30

Federer si Nadal sunt buni dar plictisitori. Joky are ceva din "nebunia" lui Nastase sau Connors.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează