SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Totul despre echipa pe care o înfruntăm în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială II

Monica Niculescu și Irina Begu au adus victoria în întâlnirea cu Marea Britanie de acum trei ani //  FOTO Guliver/GettyImages
Monica Niculescu și Irina Begu au adus victoria în întâlnirea cu Marea Britanie de acum trei ani // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2017 00:00

România va întâlni pe teren propriu Marea Britanie în barajul din aprilie pentru menținerea în Grupa Mondială II.

Dintre cei patru posibili adversari ai României, doar unul avea o jucătoare în Top 10. Este vorba despre Marea Britanie, care o are în lot pe Johanna Konta. Iar sorții au decis ca echipa tricoloră să-l înfrunte.

Sorții au fost mai darnici însă atunci când a venit momentul stabilirii locului unde se va consuma înfruntarea dintre cele două echipe. Pe 22 și 23 aprilie, înainte de debutul sezonului de zgură în Europa, România va lupta pe teren propriu pentru menținerea în al doilea eșalon valoric al Cupei Fed.

Acum trei ani, cel mai recent

Cele două formații s-au duelat ultima oară în 2014, în Grupa I a zonei Europa/Africa, cu o treaptă mai jos decât Grupa Mondială II. România le-a avut atunci în echipă pe Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Monica Niculescu, în timp ce Marea Britanie pe Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae și Tara Moore.

Confruntarea s-a disputat la Budapesta, pe hard indoor, iar Sorana a pierdut la Watson, Simona a învins-o pe Konta, iar întâlnirea a fost decisă la dublu, unde Monica și Irina care au trecut de Rae și Watson.

"Avem prima șansă"

Contextul va fi unul diferit acum. Adversarele sunt pe un val de încredere după ce au reușit să iasă din cel mai de jos eșalon al Cupei Fed, după 24 de ani, în timp ce România a înregistrat trei înfrângeri consecutive, toate pe teren propriu. În plus, Johanna Konta este într-un alt loc decât cel de acum trei ani.

"Este bine pentru noi că jucăm acasă, dar puteam să întâlnim și adversare mai accesibile. Marea Britanie este un adversar dificil, au o jucătoare de Top 10, dar eu sunt convins că în România, cu toate fetele sănătoase și apte de joc, noi avem prima șansă. Dar, repet, nu va fi ușor", a spus Ilie Năstase, căpitanul nejucător al tricolorelor, pentru frt.ro.

"Nu le subestimăm"

De partea cealaltă, Anne Keothavong a subliniat și ea dificultățile acestei confruntări. "Ne-am fi dorit să jucăm acasă, să putem aduce echipa în fața a cât mai multor fani , dar ne vom ridica la nivelul acestei provocări de a întâlni România pe terenul său. Știu că am o echipă puternică și jucătoarele mele nu au nevoie de o altă motivație decât aceea de a ajunge în Grupa Mondială II. România are jucătoare talentate și nu le subestimăm. Pregătirea noastră a început deja, sunt foarte încrezătoare că putem câștiga", a spus fosta jucătoare care acum e căpitan nejucător.

Pentru români, pe lângă provocarea confruntării cu Mare Britanie, apare şi necesitatea găsirii unui loc în care să se desfășoare cele cinci meciuri, având în vedere că la Arenele BNR nu se mai joacă pe arena centrală, la Cluj-Napoca se vor desfășura Campionatele Europene de Gimnastică, iar în Sala Polivalentă din București e destul de greu de pus zgură, o suprafață care le-ar avantaja pe jucătoarele tricolore.

5întâlniri a disputat echipa României pe teren propriu din 2014 încoace, la București cu Serbia și Belgia, la Cluj-Napoca împotriva Cehiei și Germaniei și la Galați contra Spaniei, câștigând două și pierzând trei

Precedentele întâlniri cu Marea Britanie*

1973 Grupa Mondială sferturi, zgură România-Marea Britanie 2-1
1999 Grupa I, zona Europa-Africa semifinale, zgură România-Marea Britanie 2-0
2001 Grupa I, zona Europa-Africa grupe, zgură România-Marea Britanie 2-1
2004 Grupa II, zona Europa-Africa grupe, hard Marea Britanie-România 2-1
2014 Grupa I, zona Europa-Africa grupe, hard România-Marea Britanie 2-1

*toate întâlnirile s-au desfășurat pe teren neutru

Întâlnirile din cele două baraje:

Grupa Mondială
Franța-Spania
Rusia-Belgia
Germania-Ucraina
Slovacia-Olanda

Grupa Mondială II
Italia-Taipeiul chinezesc
România-Marea Britanie
Serbia-Australia
Canada-Kazahstan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează