SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Trofee de primăvară » Marius Copil și Adrian Ungur au cucerit titlul de la BRD Năstase-Țiriac Trophy

Marius Copil și Adrian Ungur se bucură de primăvară și de primul lor trofeu ATP, răsplătit cu un cec de 24.280 de euro // Foto: Raed Krishan
Marius Copil și Adrian Ungur se bucură de primăvară și de primul lor trofeu ATP, răsplătit cu un cec de 24.280 de euro // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 27 aprilie 2015 00:00

Cei doi au salvat cinci mingi de meci contra perechii Monroe/Sitak, impunîndu-se cu 3-6, 7-5, 17-15. Ei sînt a doua pereche sută la sută românească învingătoare la turneul de la București, după Andrei Pavel și Gabriel Trifu în 1998.

Soarele a ars mai tare ca în oricare altă zi. Pregătit parcă pentru ziua cea mai importantă. Cea a finalelor. Prima dintre ele, cea de dublu, a adunat mulți spectatori în tribune, multă patimă și o tonă de tensiune.

Pentru Marius Copil, 24 de ani, și Adrian Ungur, 30 de ani, era cea dintîi în circuitul ATP. O finală pe care au ajuns să o dispute, după ce au jucat relaxați, fără presiune, neavînd nimic de pierdut.

Au eliminat perechi experimentate. "Ne plăcea să jucăm împotriva unor astfel de dubluri pentru că ei nu ne știu jocul și îi putem surprinde", spunea Adrian Ungur, după primul meci cîștigat la Arenele BNR.

Și din surpriză în surprinză au ajuns să joace pentru cupele argintii în fața unui Central aproape plin. Adversarii le-au fost Nicholas Monroe și Artem Sitak, și ei aflați pentru prima oară împreună într-un ultim act de turneu ATP.

"Am început bine, dar ei au jucat cu încredere, nu au făcut foarte multe greșeli, mai ales Monroe. La dublu, diferența se face la două-trei puncte", a spus Marius Copil. "Serveau mult cu primul, era greu de returnat", a completat și Adrian. Chiar dacă au făcut break încă în gameul de debut al meciului, românii au cedat inițiativa, iar adversarii au avansat repede pe tabelă pînă la 4-1, impunîndu-se cu 6-3.

Setul de cumpănă

Dacă pînă în finală jucaseră relaxați, Ungur și Copil trebuie să fi simțit cum colții îndoielii mușcă din zgura de sub piciorele lor. Mai ales atunci cînd Monroe și Sitak au întors începutul setului al doilea, revenind e la 1-3 la 3-3. Însă nu s-au pierdut cu firea.

Erau acolo să lupte pînă la ultima picătură de transpirație. Publicul i-a sprijinit în ritm cadențat de bătăi de palme, cu strigăte și cu sufletul. "De cînd sînt eu pe terenul de tenis nu am mai simțit așa ceva", a spus Marius Copil, care uneori a îndemnat publicul să fie și mai vocal.

"Oamenii au fost senzaționali, nici la Cupa Davis nu am avut atît de multă susținere", a spus Ungur.  După 3-3, cumva lucrurile s-au stabilizat pe serviciile celor patru protagoniști. Echilibrul era apăsător.

Românii trebuiau să egaleze pentru a mai spera la o bucurie pe zgura de acasă. Și pentru că era păcat ca meciul să nu ajungă în supertie-break. Marius și Adrian au făcut lucrurile potrivite pentru a împinge, cu un 7-5 smuls curajos, partida acolo unde tensiunea e pe cel mai înalt vîrf.

Tensiune explozivă

S-au jucat 32 de puncte, dintre care 12 minibreak-uri și 5 mingi de meci pentru Monroe și Sitak și patru pentru Copil și Ungur. 17-15 pentru români. Acestea sînt doar cifre, care nu spun povestea emoțiilor care s-au derulat în teren.

"Nu voi uita niciodată această finală, a avut de multe suișuri și coborîșuri, la un moment dat nici nu mai știam ce să cred, că vor cîștiga ei, că vom cîștiga noi. Sîntem bucuroși că a ieșit așa, sperăm să nu fie primul și ultimul titlu împreună", a subliniat Adrian Ungur.

Partnerul său a ținut să sublineze rolul important pe care l-a avut Adi în momentele cele mai dificile, atunci cînd erau la un vîrf de ac de a primi cupele pentru învinși. "E foarte frumos că primul nostru trofeu a venit acasă. A fost o duminică grea, au fost atîtea mingi de meci de salvat, dar Adi a returnat incredibil".

Bucuria lor a fost imensă imediat ce ultima minge s-a îngropat în zgură. Mai înaltul și mai tînărul Marius și-a sprijinit capul pe umărul lui Ungur. A fost o săptămînă de vis, care era cît pe ce să nu se întîmple. Pentru că au stabilit că joacă împreună doar cu două ore înainte de a se încheia înscrierile pe tablou. O săptămînă pe care nici unul dintre ei nu va uita niciodată.

Pentru al patrulea an consecutiv

Trofeul de la dublu a rămas pentru al patrulea consecutiv în România, după ce Horia Tecău s-a impus la Arenele BNR în precedenții ani, cu trei parteneri diferiți. Din cauza unei accidentări la mîna dreaptă, el a fost nevoit să se retragă la ediția din 2015, dar a privit din tribune victoria prietenilor săi.

"Ne-am dori să jucăm și contra lui Horia la un moment dat", a spus Marius. Ultimul triumf sută la sută românesc, însă datează din 1998, cînd s-au impus Andrei Pavel și Gabriel Trifu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează