SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Tumba victoriei » Rafael Nadal a cucerit pentru a doua oară titlul la Wimbledon!

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

Rafael Nadal a cucerit ieri pentru a doua oară în carieră titlul la Wimbledon, el dominînd clar finala cu Tomas Berdych, 6-3, 7-5, 6-4. Spaniolul e neînvins din 2007 pe iarba londoneză, cînd pierdea în ultimul act, după cinci seturi, în faţa lui Roger Federer.

Lucrurile bune s-au întors grămadă în viaţa lui Rafa Nadal. Ce diferenţă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cînd îl chinuiau genunchii, cînd părinţii se despărţeau, cînd încrederea îl părăsise! Acum, la 24 de ani, e iar puternic, sigur pe el, o teribilă ameninţare pentru adversari. E numărul unu mondial poate cu mai multă autoritate, cu o mai pregnantă dominare decît în 2008, cînd ajungea în premieră în vîrful ierarhiei. E acelaşi Rafa şi totuşi altul. Ce a fost rău a rămas în urmă. Asta nu înseamnă că nu va mai suferi în viaţă, însă, în momentul acesta, are toate motivele din lume ca să fie fericit.

Revenit la bal
Ieri a disputat a patra finală consecutivă la Wimbledon. În prima, cea din 2006, n-a avut nici o şansă contra lui Federer. La următoarea, în 2007, l-a împins pe maestrul elveţian în cinci seturi. În 2008, l-a învins, un 9-7 în decisiv halucinant, încheiat în crepusculul zilei. Anul trecut s-a uitat la televizor la Federer-Roddick, 16-14 în setul al cincilea, stînd pe canapea la el acasă, în Manacor.

Acum a revenit în ultimul act, unde l-a întîlnit pe Tomas Berdych. Cehul era omul de bătut, după ce îi eliminase pe Federer şi Djokovici, însă Nadal nu l-a lăsat să repete isprava. A fost din nou la un nivel formidabil de concentrare, cu simţurile în alertă, pregătit să joace şi trei seturi, dar şi cinci. A ştiut cînd să forţeze. A dominat psihic, în primul rînd.

La final, s-a trîntit pe iarbă. După ce l-a salutat pe Berdych, a făcut o tumbă, varianta veselă a plonjonului în zgură şi în plîns de la Roland Garros. În tribună, prietena lui, Xisca, îşi ştergea lacrimile pe sub ochelarii de soare. Dar Rafa zîmbea cu gura pînă la urechi în faţa unui public care se ridicase în picioare ca să-l aplaude. Lucrurile bune s-au întors în viaţa lui.

8 titluri de Mare Şlem are Rafael Nadal în palmares: 5 la Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010), două la Wimbledon (2008, 2010), unul la Australian Open (2009)

Cîte trofee majore aveau alţi jucători la 24 de ani
Bjorn Borg    10
Pete Sampras    7
Mats Wilander    7
Rod Laver    6
Roger Federer    6
John McEnroe    5
Boris Becker    5
Jimmy Connors    4
Andre Agassi    2
Ivan Lendl    1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
victorash
victorash  •  05 Iulie 2010, 11:32

Mai foloseste si tu DEX-ul. Ce inseamna pt tine CONSECUTIV? PS Nu e nevoie de raspuns... Te-ai facut de kk0!

flyingboy_13
flyingboy_13  •  05 Iulie 2010, 09:57

tare Nadal asta... :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează