SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Turneul Campioanelor a ajuns la ultimul act » KIM sau CARO?

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2010 00:00

Astăzi se dă bătălia finală între Clijsters şi Wozniacki. Semifinalele de ieri s-au încheiat cu scoruri asemănătoare.

Cel din urmă turneu important al anului îşi va afla azi, la Doha, învingătoarea. Jucătoarea ce va putea fi numită Campioana. Ultimul titlu important din acest sezon va fi disputat între două fete din generaţii diferite, cu stiluri diferite, dar cu ţeluri comune. Kim Clijsters, belgianca în vîrstă de 27 de ani care a revenit în tenis în 2009, a cîştigat ieri în faţa Samanthei Stosur, debutantă la Masters, cu 7-6 (3), 6-1. Apoi, Caroline Wozniacki, tînărul nou număr unu mondial (20 de ani), a depăşit-o pe Vera Zvonareva cu 7-5, 6-0.

Azi, cele două vor apărea în episodul doi al unei rivalităţi foarte scurte. Singura întîlnire precedentă s-a consumat în finala de la US Open 2009, în condiţii speciale. Kim era abia la al treilea turneu de la revenire, a jucat frumos şi fără presiune, cucerind titlul. Caroline se afla la început de ascensiune şi izbutea cea mai bună perfomanţă a ei în turneele de Mare Şlem.

Acum, la un an şi cîteva luni distanţă, datele s-au schimbat. Wozniacki este lider mondial, a adunat 6 trofee în 2010 şi totul îi merge foarte bine. Clijsters s-a impus pentru a treia oară la US Open, urmează un program economicos de concursuri, dar continuă să fie o forţă. Ce va fi azi? Experienţa va bate iar sau ambiţia Carolinei va mai urca un nivel? Rămîne de văzut. Un lucru e cert însă. Campioana va fi blondă!

2 titluri are Kim Clijsters la Turneul Campioanelor, cucerite în 2002 şi 2003

6 trofee a cîştigat Caroline Wozniacki în 2010, cel mai recent la Beijing

Implicată într-un accident
În timpul deplasării către arena unde urma să dispute semifinala cu Samantha Stosur, Kim Clijsters a fost implicată într-un uşor accident de circulaţie, motiv pentru care meciul a debutat cu întîrziere. "A fost doar un mic accident", a declarat un purtător de cuvînt al WTA. Maşina în care se aflau Clijsters şi managerul său, Bob Verbeeck, a fost lovită de un alt autovehicul în zona portierei din dreapta. "A fost groaznic pentru Bob, care a resimţit şocul", a precizat Kim într-un mesaj pe Twitter.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
cris_tm
cris_tm  •  31 Octombrie 2010, 12:59

Caro. Tinerete si valoare.

vera_rapid
vera_rapid  •  31 Octombrie 2010, 12:00

far indoiala KIM! e cea mai buna jucatoare din WTA!

valyboss40
valyboss40  •  31 Octombrie 2010, 09:53

Kim o va spulbera pe Wozniacki .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează