SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Un sezon şi atît » Culisele unei despărţiri anunţate: Simona Halep nu va mai continua cu Wim Fissette

Wim Fissette a venit pentru prima dată la Bucureşti cu ocazia Bucharest Open, pe care Simona Halep l-a cîştigat // Foto: Raed Krishan
Wim Fissette a venit pentru prima dată la Bucureşti cu ocazia Bucharest Open, pe care Simona Halep l-a cîştigat // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 07 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 noiembrie 2014 01:07

Contractul dintre cei doi urmează să se încheie la finele anului şi nu va fi reînnoit. Cît timp au lucrat împreună, românca a atins cele mai bune rezultate ale carierei. Numărul 3 WTA va avea o echipă 100% românească.

În ziua finalei Turneului Campioanelor de la Singapore, la nici o oră după încheierea meciului, Simona Halep spunea că în curînd va lua anumite decizii legate de viitorul ei.

Decizii care îl implicau şi pe antrenorul său din acel moment şi din aproape tot sezonul, belgianul Wim Fissette. "Dar după vacanţă!", a avertizat numărul 3 mondial, adăugînd: "Voi face exact ce voi simţi, ca întotdeauna".

N-a aşteptat însă finalul perioadei de pauză, în care, oricum, a avut destule activităţi legate de sponsori şi de social media. Ieri, a postat pe pagina sa de facebook următorul anunţ: "Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se încheie la finalul acestui an, în urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun şi frumos. Îi mulţumesc şi îi doresc succes în continuare".

Cu doi antrenori
Semnul de întrebare a plutit deasupra belgianului de la US Open încoace, acolo unde Halep s-a oprit în turul al 3-lea, dar a devenit mai accentuat, mai vizibil chiar la Singapore, la Turneul Campioanelor.

Românca a decis să-l invite pentru a-i fi alături la ultimul concurs al anului pe Daniel Dobre, antrenorul cu care a lucrat şi iarna trecută, după închiderea colaborării cu Adrian Marcu, dar şi în perioadele petrecute acasă anul acesta.

"M-a ajutat, de aceea l-am invitat şi mă bucur că a acceptat", a lămurit ea prezenţa în staff a tehnicianului care a dus-o pe Alexandra Dulgheru spre două titluri consecutive la Varşovia, în 2009 şi 2010.

Mesaje pe twitter
La Singapore, antrenamentele au fost de fiecare dată făcute împreună cu cei doi antrenori, iar rezultatul final e cel ştiut: Simona a ieşit din Grupa Roşie cu două victorii - una la Serena Williams - şi o înfrîngere, a dominat-o pe Agnieszka Radwanska în semifinale şi a pierdut ultimul act în faţa numărului unu mondial, aceeaşi Williams.

De obicei cu o activitate moderată spre modestă pe twitter, Fissette a fost mult mai activ pe durata Turneului Campioanelor. Ultima sa postare, de pe 26 octombrie, suna astfel: "Extrem de mîndru de turneul Simonei şi de întregul ei an 2014. Multe rezultate grozave... şi multe momente fericite în echipă. E timpul pentru vacanţă acum".

10 luni cît un an
Halep începuse anul fără antrenor, ea mergînd la primele turnee, cele de la Antipozi, inclusiv Australian Open, doar cu preparatorul fizic Theo Cercel. Discuţiile purtate de Virginia Ruzici, managerul jucătoarei, cu Wim Fissette, erau însă avansate şi la finale lui ianuarie, cu ocazia concursului de la Paris, s-au şi întîlnit.

Atunci a început colaborarea lor, iniţial prevăzută pînă după Roland Garros. Datorită rezultatelor bune obţinute împreună, acordul a fost extins pînă la sfîrşitul anului. Şi atît. Simona va aborda sezonul care urmează cu o altă echipă, încă nedefinitivată, dar care va fi sută la sută românească.

Performanţele obţinute de Simona Halep cu Wim Fissette alături
Februarie - titlul la Doha, primul într-un turneu Premier 5
Martie - semifinale la Indian Wells, pentru prima dată în turneu Premier Mandatory
Mai - finală la Madrid, întîia într-un concurs Premier Mandatory
Iunie - finală la Roland Garros, în premieră la un turneu de Mare Şlem
Iulie - semifinale la Wimbledon pentru întîia dată
- titlul la Bucureşti, aflat la ediţia inaugurală
Octombrie - finală la Turneul Campioanelor, tot în premieră
A urcat de pe locul 10 mondial pînă pe 2, încheind sezonul pe 3.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  08 Noiembrie 2014, 00:15
Postat de goghe pe 07 Noiembrie 2014, 18:10

CTP-ul este personalitate in tenis ?! ... hai las-o dreacu .....

Da dle, nu a zis nimeni ca e o personalitate pozitiva! desi s-ar cam deduce, insa logica deductiei spune altceva!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  08 Noiembrie 2014, 00:12
Postat de mishu_74 pe 07 Noiembrie 2014, 16:04

You made my day. Au razbit in luptele cu ...aia pe care i-ai zis tu... :)))) mcpmdr. Daca asa ai invatat tu la istorie nu inseamna ca asa a si fost. :))))) Iar dupa ce ai enumerat ''victoriile'' citite in cartea de istorie, nu mai ai nici una de enumerat, din viata reala. Somn usor. Totusi ceva avem si noi romanii, umor involuntar, nascut din ignoranta. :)

corect! te incadrezi perfect, nu stiu daca o sa iti revii vreodata, boala asta e cam incurabila!

nakamicius
nakamicius  •  07 Noiembrie 2014, 21:52

Asteptam culisele despartirii..... praf ziar

Vezi toate comentariile (12)
Comentează