SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Unu din trei » Copil, singurul român care a reuşit să se califice ieri în turul doi

Marius Copil şi pumnul bucuriei după victoria cu neamţul Kamke.
Marius Copil şi pumnul bucuriei după victoria cu neamţul Kamke.

Articol de , - Publicat miercuri, 25 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 aprilie 2012 21:37

Marius Copil este singurul român care a reuşit să treacă ieri în turul al doilea. Victor Crivoi şi Adrian Ungur au fost învinşi.

Ziua de marţi a venit cu soare pentru unii şi cu ghinion pentru alţii. E vorba despre jucătorii români care au intrat ieri pe Terenul Central. Cel mai fericit a plecat Marius Copil, care este pentru a treia oară în optimi de finală la BRD Năstase-Ţiriac Trophy şi care a ajuns pe tablou graţie unui wild-card.

Românul în vîrstă de 21 de ani a fost încrezător, agresiv şi apoi emoţionat după victoria în faţa numărului 83, Tobias Kamke, cu 6-2, 6-3. "M-am simţit bine, de ceva vreme lucrez la un nou joc, încerc să fiu mai agresiv cu dreapta şi apoi să urc la fileu. Mă bucur că mi-a ieşit. Ador să joc acasă, mai ales cînd vine public mult şi mă susţine", a spus el.

În runda următoare, Marius va juca împotriva lui Lukasz Kubot. Polonezul a trecut în primul tur de Gabriel Moraru, antrenorul lui Copil. "Voi încerca să-mi impun jocul, sînt încă la început cu această abordare, mă simt bine şi vreau să continuu aşa".

Norul de ghinion s-a adunat deasupra celorlalţi români care au jucat ieri. Victor Crivoi, cel care a deschis ziua, a pierdut în faţa unui jucător venit din calificări. Jurgan Zopp (125 ATP) l-a învins pe român, 234 mondial, cu 6-3, 6-3. "Mă aşteptam să fie greu, el a avut trei meciuri în calificări, a fost mai relaxat", a spus Crivoi.

Cel care a încheiat evoluţiile românilor a fost Adrian Ungur, care s-a înclinat în faţa lui Dudi Sela cu 6-7 (2), 2-6. "N-am luat deciziile cele mai bune cînd a trebuit, în tie-break a fost momentul-cheie. Pot să-mi reproşez mingile de set ratate şi că am făcut multe greşeli", a explicat Ungur. Pentru Marius Copil lucrurile continuă, pentru ceilalţi urmează alte turnee.

Dublă acţiune
Horia Tecău şi Robert Lindstedt, a cincea pereche a lumii, încep azi campania pentru cucerirea titlului de la Bucureşti. Dublul româno-suedez s-a antrenat de o săptămînă pe zgura din capitala României şi aşteaptă cu nerăbdare debutul. Ca şi anul trecut de partea cealaltă a fileului va fi Florin Mergea, de data aceasta alături de Andrei Dăescu. Meciul este programat pe Terenul Central, nu înainte de ora 16:00. Tecău şi Lindstedt sînt principalii favoriţi ai turneului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
neko00
neko00  •  26 Aprilie 2012, 16:31
Postat de mvd_joker pe 25 Aprilie 2012, 09:58

turneul este din ce in ce mai slab, populat de jucatori mediocri... foarte proasta ideea cu aducerea turneului in aprilie, simultan cu desfasurarea celui de la Barcelona...

si nu era mai proasta ideea ca un turneu de zgura sa aiba loc in perioada de hard? Simon e jucator slab? Multi prefera sa vina la Bucuresti in loc de Barcelona pentru ca nu vin jucatori din top 10 si au mai multe sanse sa castige.

mvd_joker
mvd_joker  •  25 Aprilie 2012, 09:58

turneul este din ce in ce mai slab, populat de jucatori mediocri... foarte proasta ideea cu aducerea turneului in aprilie, simultan cu desfasurarea celui de la Barcelona...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează