SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Uraganul Simona » Halep a reuşit cea mai bună performanţă în turneele de Mare Şlem: e în optimi la US Open

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 31 august 2013 20:49

A trecut în turul al treilea de Maria Kirilenko în doar 51 de minute, lăsîndu-i un singur game, 6-1, 6-0. Pentru un loc în sferturile de finală o va întîlni pe Flavia Pennetta.

"Simona zburdă pe teren", spunea înainte de US Open Virginia Ruzici. Meciul de ieri cu Maria Kirilenko, a 17-a jucătoare a lumii, a fost încă o demonstraţie a ceea ce a vrut să transmită singura campioană de Mare Şlem a României şi managerul lui Halep.

În nici un moment românca nu a dat senzaţia că îi poate scăpa victoria. Fluenţă, consistenţă şi fineţe, toate adunate în 51 de minute de excelenţă. "Sînt foarte bucuroasă! Am jucat cel mai bun meci al meu de pînă acum la US Open", a spus Halep la final.

Un set în 25 de minute
Ea şi rusoaica de 26 de ani nu se mai întîlniseră pînă ieri în circuitul profesionist, iar Simona nu i-a lăsat nici o clipă Mariei să se adapteze la jocul său. Chiar dacă Kirilenko a început în forţă, conducînd cu 40-0, românca a cîştigat puncte consecutive şi a făcut break-ul încă din primul game, impacientînd-o pe adversara sa.

Sigură pe ea şi pe jocul său, cu o încredere adunată într-o vară întreagă, Simona a continuat să joace frumos şi să o ducă pe rusoaică acolo unde dorea. 2-0, 3-0, 4-0 şi spectatorii de pe Louis Armstrong aveau o revelaţie, îndrăgostindu-se la prima vedere de jocul româncei de 21 de ani.

Kirilenko şi-a trecut un game în dreptul său abia în game-ul al cincilea, dar cu el avea să rămînă pentru că dreapta Simonei a făcut ravagii în mintea şi jocul ei. În 25 de minute setul era cîştigat de Simona.

Nervi şi o rachetă spartă
Magia nu avea să dispără nici în setul al doilea, chiar dacă au existat unele momente în care Kirilenko a strîns un pic scorul în game-uri. La 3-0 şi 15-0 pentru Simona, rusoaica a reuşit o lovitură direct cîştigătoare. Perfecţionistă cum e, Simona s-a enervat puţin şi a ţipat la ea însăşi: "Mişcă-te!".

Ţipetele i-au folosit, nu că ar fi fost vreun moment în pericol, dar Kirilenko nu a mai cîştigat deloc pe propriul serviciu, la 4-0 spărgîndu-şi chiar racheta. 26 de minute i-au fost necesare româncei pentru al doilea set.

A strîns pumnul uitîndu-se spre echipa sa, s-a închinat, şi-a salutat adversara şi apoi a salutat publicul. E pentru prima oară în optimile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. Dar în astfel de turnee nu e prea mult timp de savurat victorii. Pentru că urmează o nouă provocare.

Întîlnire cu Penetta
Mîine o va întîlni pe Flavia Pennetta pentru un loc în sferturile de finală. Italianca, o jucătoare experimentată care în trecut a fost şi în Top 10, dar care acum e pe locul 83 în lume, în revenire după o accidentare.

Flavia şi Simona s-au întîlnit de două ori, ambele meciuri revenindu-i italiencei în vîrstă de 31 de ani. Însă zilele acestea, Simona dă senzaţia că nimeni nu-i poate sta în cale.

2011 este anul în care Monica Niculescu atingea optimile de finală la US Open, de atunci nici o jucătoare din România nu a mai reuşit să avanseze atît de mult în turneele de Mare Şlem

165.000 de dolari şi 180 de puncte WTA va primi Simona Halep pentru calificare în optimile de finală

8 seturi la zero a cîştigat Simona Halep în 2013

8 greşeli neforţate a făcut Halep în tot meciul, faţă de 24 ale rusoaicei

42 de victorii şi 14 înfrîngeri a adunat Simona Halep în 2013, ea fiind neînvinsă de 8 partide

"Nu mă gîndeam că o să cîştig într-un mod atît de categoric pentru că Maria este o jucătoare bună, dar am crezut în jocul meu şi am învins" (Simona Halep)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
cyupe
cyupe  •  02 Septembrie 2013, 11:32

meciul e de la ora 18 pe arena louis armstrong.avand in vedere ca aceasta arena e a doua ca marime dupa arthur ashe e posibil sa vedem meciul pe eurosport.

soso_ms
soso_ms  •  01 Septembrie 2013, 20:12

ce v-am spus ieri ca dupa succesele simonei toate gunoaiele de politicieni psd-isti o sa roiasca pe langa ea,deja gunoiu de mazare se baga in seama sa o faca cetatean de onoare,un gunoi care nu ar da un leu pt sportul constantean ,dar poate cheltui banii oamenilor pe destrabalari in mamaia

sorineldumitru
sorineldumitru  •  01 Septembrie 2013, 20:07
Postat de narutosslazio pe 01 Septembrie 2013, 13:34

Apropo, sunt tare curios daca iese cineva in strada in cazul in care un jucator roman castiga un turneu de mare slem. Strazile din Belgrad sunt pline atunci cand triumfa Djokovic. Sau noi iesim doar dupa ce asistam entuziasmati la blaturile Uefa din CL si Europa League ?

Nu va castiga US Open oricat ne-am dori noi asta. Hai sa ne pastram si o doza de realism, de Azarenka sau de Serena n-o vad trecand, nici de Stephens daca va fi cazul. Totusi o semi-finala ar fi absolut fabuloasa si nici cu rezultatul de pan-acum nu mi-e rusine.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează