SPORTURI  »  TENIS  »  CALIFICARE

Vera Zvonareva, prima finalistă de la Wimbledon

Articol de GSP - Publicat joi, 01 iulie 2010 00:00

Vera Zvonareva este prima jucătoare de tenis calificată în finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

 

Rusoaica, favorită douăzeci şi unu, a învins-o în semifinale pe Ţvetana Pironkova (locul 82 WTA), cu 3-6, 6-3, 6-2, după o oră şi patruzeci şi şase de minute. Deşi a pierdut primul set, după ce bulgăroaica a făcut break la scorul de 2-3, Vera Zvonareva a revenit şi şi-a adjudecat următoarele două acte pe fondul îmbunătăţirii jocului şi a creşterii numărului de greşeli neforţate realizate de adversara sa.

Pentru Ţvetana Pironkova, accederea în semifinalele turneului de la Wimbledon reprezintă cea mai bună performanţă a carierei. Pînă acum, bulgăroaica în vîrstă de 23 de ani, nu a ajuns decît pînă în turul doi al unui turneu de Grand Slam. (2006-Wimbledon; 2006, 2008-Roland Garros; 2006, 2008, 2009, 2010-Australian Open; 2007-US Open).

Şi pentru Vera Zvonareva, calificarea în finala de pe iarba londoneză reprezintă cel mai bun succes al carierei. Rusoaica a atins doar semifinalele de la Australian Open, în 2009.

Datorită acestei victorii, Vera Zvonareva a egalat situaţia la întîlnirile directe. Ţvetana Pironkova a obţinut un succes în faţa ocupantei locului 21 mondial în clasamentul WTA, în 2009, la turneul de la Moscova, cu 6-0, 6-2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează